JWE

Medlem
 • Content count

  156
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

JWE last won the day on July 18

JWE had the most liked content!

About JWE

Profile Information

 • Location
  Luleå

Recent Profile Visitors

1 647 profile views
 1. Högtalarplacering

  Det är just det, låt fåtöljen vara kvar där den är! Det var enklare att koppla bort ena högtalaren när du ska få till ankarhögtalaren.
 2. Högtalarplacering

  Tål att upprepas, bra tips som kanske får någon att testa. Inte så jättejobbigt* att märka upp ursprungsposition med lite tejp och prova. * Såvida du inte har några 300kg's bestar att flytta runt. (Tänkte på apex i första hand )
 3. Högtalarplacering

  Kanske skrev lite konstigt, avråder starkt från att inte titta. Ändrade det nu. Det jag länkade och videon går hand i hand, dels varför man gör det man gör och resultatet av det hela. Själv har jag fått upp min anläggning så bra jag kan få det just nu. Mitt planerade lyssningsrum har varit en uthyrningsdel tidigare så det är en wc i mitten av rummet. Som sagt inte så optimalt men fungerar ändå, som att sitta just framför scenen på en konsert ungefär. Provade mot kortväggen till vänster först men det blev inte bra. Se min 1 minutsskiss nedan, rummet ca 360x550. Roligt nog är det inte så konstiga reflexer, men har det rätt dämpat. Polaren hade ett normalt avlångt vardagsrum gjorde detta i, blev mycket bättre.
 4. Högtalarplacering

  För den som inte orkar titta på hela videon även fast jag starkt rekommenderar det är proceduren beskriven såhär på engelska:
 5. Högtalarplacering

  Du skulle öka/minska lutningen på högtalarna för att ändra höjden på stereobilden i denna procedur. Jag märkte då ingen markant skillnad när jag prövade det.
 6. Högtalarplacering

  Är det Sumikos Master Set Procedure du pratar om? Vet att det var på tal för ca ett år sedan i bigblues tråd (har jag då för mig). Edit: Såg att du hade fixat länken, det är samma video som länkades i bigblues tråd. Provade det på min och en polares anläggningar med goda resultat. Varken någon av oss har så optimala rum just nu men båda tyckte då det löste en hel del problem med bas och stereobilden. Högtalarna står väldigt konstigt så något för den med ocd är det inte!
 7. Jaha ännu enklare då, mina testmappar sparades som jag skrev iallafall.
 8. Ett alternativ för att kunna ladda hem album: Om du har Crome finns det ett tillägg som heter "Photobucket Album Downloader". Det gör så att du kan ladda hem hela album i en .zip-fil. Finns en gratisversion där du har 100 limited photo/album downloads i sämre kvalitet, och en betalversion för 12kr med oändligt med downloads i orginalkvalitet. Enda negativa (en bagatell jämfört med att ladda hem varje bild för sig) är att du måste ta bort överflödet i den nedladdade filen. När jag provade nyss sparades .zip-filen som "JWE0191's Photobucket 2017-08-19 album media.zip", bara packa upp till en egen mapp och ta bort överflödet, mappalbumet på photobucket hette bara 2017-08-19.
 9. @Apexorca, du valde väl att betala tillslut eller har jag fel?
 10. På rulle till Italien

  Vilket arbete! Hur länge tar en rengöring i snitt?
 11. Det är det bästa sättet att få loss klister. Schneider's plastkanaler med tejp har man som elektriker säkert stött på, sitter som berget och gäller att man gör rätt första gången annars åker fönen fram. (har en skräpfön för 50kr i bilen, används också om jag behöver få fjutt på kolgrillen snabbare ) Då får du säga att Sopra-perioden är avsluTAD snart, skönt!
 12. Uppdatering av forummjukvara

  Jo, exakt det jag menade med +1'or. Under nyheterna för kommande uppdateringar hade de med "Reactions", istället för endast en "Like this" som det finns nu visar det smileys som visar din reaktion på inläggen. Precis som facebook har implementerat för ett tag sedan om du använder det.
 13. Uppdatering av forummjukvara

  Inga reaktioner tack! Tycker nästan befintliga like-knappen är för mycket också. Den värnar precis inte för diskussion även fast det försvinner mycket +1'or.
 14. Kommer säkert bara säga "TAD-a" så trollas ringen bort
 15. TADet bara lugnt så fixar du det Skönt att försäkringen täckte. Ringen sitter nog med dubbelhäftande tejp, sättet han monterar den på säger iallafall det för mig. Ca 1:05 sätter montören fast ringen för mid-högtalaren.