UffeZ

Medlem+
 • Content count

  258
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

UffeZ last won the day on May 26

UffeZ had the most liked content!

About UffeZ

Profile Information

 • Location
  Lindome

Recent Profile Visitors

2 912 profile views
 1. Hemma hos JR.

  Håller med det var sex snabba timmar. JR tackar och önskar er tillbaka när The Holy Grail dyker upp. Under hösten kommer det in två spelare till. En Revox G36 som har varit på långsamtgående service och ytterligare en bandspelare som både väger mycket och är stor
 2. Hemma hos JR.

  Jag tror jag tillhör denna kategori lite undermedvetet. Jag skulle gärna vilja ha en kompetent SACD-spelare men jag känner inga behov av av ytterligare en CD-spelare som man då får. Jag är oerhört nöjd med den jag har efter uppgraderingen. (De gamla som jag har räknar jag inte, det är gammalt junk, men som fungerar). CD-spelare ställer jag också krav på att de skall smälta in bra bland övrig elektronik. Jag tillhör den kategorin som har insett att det skiljer mellan CD-spelare. Nu är det ganska länge sedan men vid ett tillfälle runt 2005-06 körde vi benchmark mellan Krell och Audio Research dyraste med pris runt 100 000 kronor mot Opera Droplet. Jag var helt klart beredd på att byta upp mig. Vi var flera stycken som lyssnade vid flera tillfällen och med olika musik. Allt lät bra men på olika sätt. För att göra en liten jämförelse med bil i detta fallet så blev omdömet som nedan: Audio Research jämfördes med en 1959 Cadillac Eldorado, mullrade gött, höll sig på vägen men krängde sävligt i kurvorna men som på det hela taget var komfortabel och som alla blev glada över när de såg den. Krell fick jämförelsen av blandningen mellan en Ferrari och en Porsche. Rapp och snabb, höll sig väl i kurvorna och med en byggkvalitet och korrekthet som en Porsche, den lyste prestige. Opera Droplet som stod på avbytarbänken fick iträdda sig rollen som en lätt tråkig Toyota som levererade transport mellan punkt A till B på ett alldeles förträffligt sätt. Den gick igenom alla tester utan anmärkning som bilen vid kontrollbesiktning. Dropleten fick bli kvar men såldes senare till förmån för datorn som skulle få stå för fiolerna i ljudverket. Det gick väl sådär med det så det blev till att införskaffa en ny Droppet igen efter ett par månader.
 3. Hemma hos JR.

  Det stämmer Calle Jr, JR har haft sina spelare rätt så länge och det kan säkerligen vara så att de kan ha med kalibrering att göra. Det sitte butterfly på B67 utan VU men inte på B62 om jag minns rätt. För övrigt kan jag intyga att alla låter riktigt, riktigt bra.
 4. Hemma hos JR.

  Det gäller att lägga en bra plan, prata sig varm om fördelar och design osv. Jag har faktiskt två cd-spelare en Opera Consonance Droplet och en klassisk Maramntz Cd-73 tror jag den heter, grymt snygg
 5. Nyheter från mässan i Hong Kong

  Spännande
 6. Hemma hos JR.

  Oj, att ens att bli omnämnd i detta sammanhang känns stort JR:s system är mycket kompenent. Vi (JR och jag) för ofta och länge diskussioner om vissa komponenter men oftast handlar det om step up och riaa. Mono och pickuper står också högt på listan. Rullbandspelare finns också med i samtalen men de kan man inte göra så mycket åt, de är vad de är kort och gott. Däremot har vi båda kommit underfund med att rullbandare är beroendeframkallande
 7. Hemma hos JR.

  Stort tack JR för ett fantastiskt besök tillsammans med mycket kompetenta besökare bestående av Apexorca, Kristian och Big Blue. Ett gäng oerhört sympatiska personer med mycket musik i ådrorna. Mer musik än teknik vilket jag uppskattar. Självklart är tekniken vägen till musiken i detta system men idag var det inte den som stod först i rummet. Sex timmar av finurliga frågor från Big Blue, flera tänkvärda konklusioner av Kristian och en Apexorca i högform. En söndag av absolut högsta klass.
 8. På rulle till Italien

  Kul, det har blivit en riktigt gedigen tråd om Rullbandspelare Jag har använt mig av bättre Tops och Isopropanol genom åren till tonhuvud och kapstanaxel. De vinklade verktygen med filten på verkar käcka, spegeln får Apexorca leverera Eftersom jag förr hade bandspelare som huvudförmedlare i systemet så avmagnetiserade jag rätt så ofta. Ungefär en gång per månad. Det gäller bara att man inte har banden liggandes i närheten. Sen är det bra att veta att man inte behöver se tonhuvudet som förbrukat när det är utslitet. Det går att lämna in för "relaping" http://www.jrfmagnetics.com
 9. På rulle till Italien

  Tänkte det kunde vara intressant med Studer B62 försäljningsbroschyr nu när vi ändå har avhandlat CalleJr:s B62 i tråden. Studer B62 fanns i ett antal varianter. Varianten med transportlåda (den har jag) och utan VU-meter. Oj vad snygga NAB-adepters Varianten B62-TVU, med lika fina NAB-hjul, och transportlåda. Varianten B62-KVU inbyggd i konsol med VU-meter i separat panel. Specifikation B62 Prislista från 1974. Priser i CHF.
 10. På rulle till Italien

  Studer är en mycket robust konstruktion som klarar det mesta men om man ser det rent mekaniskt så mår de bäst liggande med tanke på lagringen i motorerna men som sagt är de mycket robusta och klara det mesta.
 11. På rulle till Italien

  Ser riktigt bra ut Calle, stående eller liggande är bättre än 45 graders vinkel
 12. På rulle till Italien

  Grattis till en riktigt fin spelare och kul reportage. B67:an är riktigt snygg
 13. På rulle till Italien

  Jo jag har en B67 och B62. B67 Mk I är förpassad till garaget pga frustration. B62 väntar på service sedan lång tid tillbaka. Nu är jag lovad september Utöver detta har jag, sedan 1977, en ReVox G36 HS (High Speed) som jag är väldigt stolt över då de är rätt ovanliga. Lite grann som en konsumentversion av Studer C37 i B62-kostym. Tim de Paravicini joxade en del med dessa spelare under en tid. Utöver detta finns det ASC 6004, B&O 2400 och lite till.... Jag försöker ladda upp bilder från min dator men det fungerar dåligt för stunden. Återkommer när jag har löst det..
 14. På rulle till Italien

  Haha, det är bra med en kalenderbitare som du Eliot Ok, vi vänder på steken så blir det lite mer rätt även om jag personligen anser att varje modell står för sig själv förutom uppgraderingar som mk I, II osv.
 15. På rulle till Italien

  Grattis till en legendarisk bandspelare Vi börjar bli ett gäng som innehar Studer B62 nu. Jag kan måtta hålbilden för dig om du vill och även skicka bilder på lådan. Jag föreslår att du monterar en aluminiumram som original för att få en jämn belastning. Frontplattan är lite skör i hörnorna.