UffeZ

Medlem+
 • Content count

  283
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

UffeZ last won the day on September 14

UffeZ had the most liked content!

About UffeZ

Profile Information

 • Location
  Lindome

Recent Profile Visitors

3 010 profile views
 1. Min Canossavandring

  Grattis till en mycket fin spelare och tack för gästfriheten samt lyssningsstunden av ditt fantastiskt väl utsorterade system.
 2. Min Canossavandring

  Det är fullt tillräckligt för att lägga in bilder på ett forum. Skall man jobba med det mer professionellt så finns det bättre alternativ.
 3. Min Canossavandring

  Det finns redan bildbehandlingsprogram i Mac.
 4. Min Canossavandring

  Du kan exportera bilderna från standardprogrammet Bilder till mappen Finder nedskalat. Det gör jag. Skapa en mapp i Finder som finns i menyraden längst ned på skärmen. Skapa en ny mapp under Arkiv (som du finner längst upp i rullisten till vänster) sen Ny Mapp, som du döper till något fiffigt. Bilder Euphonia för ex. Gå in i programmet Bilder som också finns i menyraden längst ned på skärmen och leta upp de bilder du vill lägga upp och gå in på Arkiv (längst upp till vänster i rullisten), Exportera, Exportera bilder. Välj sedan vilken storlek (bredd) du vill ha. Välj för ex 750 pixlar. Tryck på Exportera. Sen kommer det en frågar till vilken mapp. Välj mappen Euphonia och exportera. Vips ligger bilderna med rätt skala i Finder som du nu kan använda. Du kan även redigera bilderna i programmet Bilder. Tror det finns en del instruktionsvideos på ex Youtube och även Apple också som kan vara bra att kolla på. Hoppas att jag var någorlunda tydlig. Annars skicka ett PM så löser vi det. Är upptagen en del idag men stöt på bara så skall vi se om vi kan fixa det.
 5. Revox A77 åter i bruk

  Man skall inte förakta en currywurst vid sidan av Autobahn. Stort tack för en god historiebeskrivning
 6. Revox A77 åter i bruk

  Du menar Schubert va
 7. Hemma hos JR.

  Det är JR som utökar sin arsenal.
 8. Recording, '50s Style

  Nej det vet jag inte men det går säkerligen att reda ut. Återkommer om jag hittar något om det.
 9. Första försöket med att lägga in en video från youtube. Riktigt bra video för den som är intresserad av hur det gick till förr vid inspelning.
 10. På ny rulle - nu till Belgien

  Stort tack för ett (som vanligt) bra reportage. Mycket intressant och det var kul att se de sista bilderna på den omfattande renoveringen. Riktigt kul också att se att han använt sig av Nagravox reparations-kit. Jag har ställt frågan flera gånger på olika techforum under några år utan att få ett bra svar. Meningarna har varit delade men nu behöver jag inte fundera mer. Om din kontakt använder sig av Nagravox är det bra grejer Mina spelare kommer åka på renovering i oktober. I och med dessa bilder kommer jag skicka med dessa kit för montering. Spelarna är fullt fungerande men jag vill att de skall vara i perfekt skick och genomgångna för många års problemfritt spelade. Motorerna, två spolmotorer och kapstanmotor kommer jag ta hand om själv under resans gång. Revox och Studer verkade enbart använt Papst motorer vilket är trevliga motorer att renovera. De äldre hade SKF rullager och de senare hade glidlager i sintrat brons.
 11. Mästarmöte har en vinnare!

  Jag tror det är bra om vi kan lämna studersweden utanför dessa diskussioner då ingen, mig veterligen, har träffat eller haft en närmare kontakt med detta företag. Än mindre har jag hört att någon handlat eller renoverat något därigenom.
 12. Mästarmöte har en vinnare!

  Nej det är inte lätt. Bra då känner jag mig trygg igen
 13. Mästarmöte har en vinnare!

  Det finns inga remmar i B67. Det finns inga remmar i varken Revox eller Studer mer än till de spelare som har ett analogt räkneverk. Typ Revox G36, A77, B77, B62 men det har inget med funktionen att göra. Räkneverket på B67 är digitalt. Alla Revox/Studer-spelare drivs av tre (3) motorer. 2 stycken till spolarna. Fram, back och drift. Den andra (viktigaste) motorn är kapstanmotorn som ser till att bandet håller rätt hastighet över tonhuvudena.
 14. Mästarmöte har en vinnare!

  Reagerade lite. Är B62 ett skrälle eller är det just Calle Jr's B62 som är ett skrälle? Studer B62 är en mycket välrenommerad spelare.
 15. På ny rulle - nu till Belgien

  Tack för mycket fina bilder men saknar lite intryck från högtalarna Studer A80 är en stor milstolpe för Studer men visst är det Studer C37 som är legendaren. Det var den som satte standarden för alla framtida spelare. Det är den som fick stå till tjänst vid alla de fina inspelningarna. Att den sedan var en pina för teknikerna på grund av sina rör som värmde upp den trånga studion är en annan fråga. Det är som din kompis i Italien skriver på sin hemsida. The Studer C37 can be considered the recorder that started the Studer legend. It was first presented in 1960 and for the following 10 years it has been the main protagonist of all the most famous recordings. In 1970 it has been replaced by its heir the A80. Just to mention the most famous artists, The Beatles to record their successful hits, used the J37 that was the 1 inch/4 tracks version of the C37. The modular Dual-Mono tube electronics was an absolute innovation at that time. The different sections are modular and can be pulled out for maintenance, the input and output preamp boards are separate and independent for the two stereo channels. It is the first real Studer Master Recorder. There's not much to say: it's enough to see a C37 opened to admire a galaxy of high precision electro mechanics.