Taxmannen

Medlem+
 • Content count

  1 259
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  28

Taxmannen last won the day on August 30

Taxmannen had the most liked content!

1 Follower

About Taxmannen

 • Birthday 1965-02-02

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.discogs.com/user/krille65
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Östergötland

Recent Profile Visitors

11 046 profile views
 1. Mästarmöte har en vinnare!

  Tape/Record out - jag vet inte riktigt vad skillnaden är. Så här ser bakpanelen ut på förstegen ut i referensserien
 2. Mästarmöte har en vinnare!

  Kanske skall förtydliga att det inte är monitorutgångar/tape-loop det handlar om utan en tape-out med fast nivå.
 3. Mästarmöte har en vinnare!

  Nej, jag menar faktiskt Ref Phono 2SE som är ett phonosteg med balanserad ut (jag var otydlig med beteckningen) men även mitt försteg Reference 5SE har balanserad tape ut. Kollade deras LS28, Reference 6, Reference 10, Reference Phono 3 och Reference Phono 10 och även de förstegen/phonostegen har balanserat ut, så det verkar vara ganska vanligt hos ARC.
 4. Mästarmöte har en vinnare!

  Audio Research Reference 2SE har det i alla fall
 5. Min Canossavandring

  Det där är ju en väldigt viktig synpunkt tycker jag och något att ha i bakhuvudet när man förordar det ena eller andra mediets förtjänster och nackdelar. Det handlar som så mycket annat om vem som hanterar verktygen och hur det görs och inte mediet självt. Ge te x mig och Lars Lerin samma papper, penslar och vattenfärger. Förutsättningarna för ett fantastiskt konstverk finns hos båda, men medan min målning på sin höjd blir en patetisk kludd, så blir Lars Lerins något helt annat med det sagt, grattis Calm till en fantastisk maskin! Man börjar nästan känna paniken flåsa i nacken...kommer det att finnas några maskiner och band kvar om man någon gång skulle få för sig att hoppa på detta tåg???
 6. Skänkes: Borta!

  Borta! Vid ev intresse - skicka PM!
 7. Min Canossavandring

  Om du bara vill skala om bilder kan du öppna dem i förhandsvisning, markera alla, och sen ändra till valfri storlek. Observera att du ändrar originalfilen, så vill du ha kvar de stora filerna tar du lämpligen en kopia först. Kan för övrigt rekommendera Adobe Lightroom för bildkatalogisering och enklare bildbehandling. Abonnemangslösningen jag kör innehåller även Photoshop som är bra om man vill göra mera avancerade saker! Tack också för "resereportaget"
 8. Den artikeln och HM i allmänhet diskuterades nyligen i annan tråd. Kul hur som helst att ditt brev blev publicerat och att man tar till dig av kritiken! För egen del stannade tankarna på att skriva brev just vid en tanke. Nu fick man i alla fall en anledning att köpa det senaste numret
 9. Streaming

  Städskåp var väl kanske att ta i, men undangömd kan jag gå med på. Eftersom bilder brukar vara uppskattat kommer här lite bilder på mitt "råttbo" - med andra or det man inte brukar visa upp När jag fick in fiber i somras valde jag att dra in det i ett lämpligt utrymme mitt i huset under en trappa som bara går att nå via en garderob. Gott som plats och väl dolt så att man får ha grejerna ifred. Här har jag placerat router, Nuc/ROCK och en Mac Mini som numera knappt används. Det blev en patchpanel också för att komma vidare till mitt "gamla" huvudutrymme... ...som också är placerad i ett skåp dä det gamla ADSL-modemet sitter. Har står förutom ett par switcher även en Time Capsule som både agerar backup och trådlös accesspunkt. Härifrån går merparten av kablage till övriga huset och jag har bl a två accesspunkter till på övervåningen som drivs via PoE. Den lilla lådan nere till höger är en Vera Edge som används för Z-Wave för att styra belysning/automation. Härifrån går det även vidare till ett skåp jag har i TV-rummet... ...som innehåller en del ytterligare saker. Förutom en switch och en trådlös accesspunkt sitter här en Apple TV, Oppo BD-spelare (som jag även använder till att rippa SACD), sattelitmotagare och receiver. Jag har även tre små iTach-burkar från GlobalCaché som används för att omvandla IP till IR och Seriellt som kontrolleras med hjälp av iRule så att jag kan använda en padda för att styra TV, Bd, Sat, Reciever o s v "svärmorssäkert" Stereon då? Ja, dit har jag bara dragit nätverkskablage för anslutning av Dac/Roon Endpoint, så jag undviker switcher, väggbulor och liknande i musikrummet så långt det är möjligt.
 10. Streaming

  Både en NAS och en Roon core är ju en dator, men det innebär ju inte att man måste pilla med sitt metadata på den. Jag har min Nuc/ROCK som en ren black box dit jag kopierar när jag pillat klart. Jag kan hålla med i viss mån. Det som skänker förtröstan är att utvecklingen går ganska snabbt och att det enligt diskussioner på deras forum är en större omarbetning av användargränssnittet på gång! En sak till. Din NAS eller vad du nu väljer behöver inte vara kopplad till dac/mediaspelare via en router. Det räcker med en enkel switch. Nu har ju många routers även en liten inbyggd switch, så det blir ju ändå i praktiken samma sak. Poängen är ju att routingfunktionen inte blir inblandad när det handlar om trafik på ditt "interna" lan.
 11. Streaming

  Ett tips är att börja i det lilla. Installera en testlicens av roon på en laptop med ett gäng album så är du igång och kan testa om du gillar upplägget. Om du tycker om vad du ser och hör kan du gå vidare att splitta upp installationen efter eget önskemål. Jag kommenterar även om frågan inte var riktad till mig I min värld är det "good enough" som gäller när man pratar NAS och/eller Core. Om din Roon Back-end klarar av att processa eventuell transkodning/dsp och att tillhandahålla strömmen på att stabilt sätt över ditt nätverk så bör dess inverkan på ljudkvaliteten vara minimal.
 12. Streaming

  Jag började som många andra med Squeezebox SB3 som senare uppgraderades till en Transporter och all musik på en Mac Mini med Logitech Mediaserver. Hela härligheten styrdes med iPeng på en padda och telefon. Denna lösning byttes av olika anledningar för några år sen till en Aurender server/streamer och det blev ett klart lyft ljudmässigt, men eftersom jag inte tyckt att användarupplevelsen i Aurenders app riktigt nådde upp till vad jag sökte letade nytt igen och fastnade för Roon. Jag är som du och vill inte ha en "dator i racket" så idag kör jag Roon på en server (Roon ROCK som snurrar på en Intel Nuc) som kommunicerar över nätverket med ett Bridge II-kort som sitter i min dac (PS Audio DSD) och det styrs såklart via en iPad. Arkitekturmässigt är denna lösning optimal för mig, men Bridge-kortet har en irriterande begränsning när det gäller uppspelning av DSD-filer, så jag letar vidare när det gäller streamer (Roon endpoint i mitt fall). Tankar har även funnits att se om jag kan ta det hela ljudmässigt någon nivå till med en annan dac, men det är en annan historia. Jag rippar numera all CD på en Mac med XLD till flac och hanterar metadata med Mp3Tag. SACD rippar jag till dsf-filer på en Oppo 103. Jag scannar numera även alla omslag (fram- och baksida) eftersom jag ofta tycker att det man hittar på nätet är av så varierande kvalité och/eller helt enkelt avser en annan utgåva. Ja just det, jag använder även Tidal i Roon och då mest för att lyssna på musik jag fått tips om och liknande.
 13. Aurender S10 *Såld*

  Eftersom jag i stort sett helt gått över till att spela digitalt via Roon så hamnar min Aurender snart på avbytarbänken. Den har kanske fyra år på nacken (köpt som demo-ex för snart tre år sen), men har snurrat klanderfritt hela tiden, är i perfekt skick och spelar fantastiskt, har stöd för Tidal, intern lagring av all musik, styrning via deras egen Conductor-app till iPad, mm mm. Modellen är numera ersatt av Aurender N10 som har dubbelt så stor intern lagring (4 mot 2TB snurrdisk i S10 och 240G mot 64G SSD-disk) och någon ytterligare utgång, i övrigt mer eller mindre jämförbara. Jag tror att det är möjligt att uppgradera den interna hårddisken till en större/nyare, vilket kan vara en bra ide eftersom en snurrdisk har en begränsad livslängd även om den nuvarande disken snurrar på som den ska. S10 kostade runt 65' ny, N10 kostar 89' idag, och jag släpper min S10 för XXX. Ytterligare information: http://www.aurender.com/page/s10
 14. Hemma hos JR.

  Borde man inte kunna bygga en krets som emulerar lampans beteende? Det kan väl knappast vara en nödvändighet att den lyser och att det blir varmt utan det är väl andra elektriska egenskaper man söker?
 15. Hemma hos JR.

  Cool maskin Jag är nog lite trög men är det JR som utökar sin arsenal av bandare eller är det denna maskin som ska hem till dig @Apexorca?