Taxmannen

Medlem+
 • Content count

  1 737
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  50

Taxmannen last won the day on July 12

Taxmannen had the most liked content!

1 Follower

About Taxmannen

 • Birthday 1965-02-02

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.discogs.com/user/krille65
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Östergötland

Recent Profile Visitors

12 208 profile views
 1. Taxmannen

  Från LoFi till något slags HiFi...

  Det återstår att se - jag får väl se det här som prototyp 1.0 Vad gäller ventilation så är tanken ett galler i ovanplan och hyllan är helt öppen bakåt. Sidorna har jag tolkat som att de inte egentligen behöver någon ventilation. Är jag ute och cyklar? Tack! Det blev en beställning från Amazon där jag hittade en sortimentask för 10 GBP + frakt.
 2. Taxmannen

  Från LoFi till något slags HiFi...

  Tack! Tyvärr inte i butik och jag blir lite fundersam i o m att det inte verkar vara lagervara utan skickas "inom 3-6 arbetsdagar" men värt att kolla upp!
 3. Taxmannen

  Från LoFi till något slags HiFi...

  Hehe, det är väl närmast M5 som gäller om du skulle råka hitta några Problemet är att det inte finns någon baksida att dra islagsmuttrarna i eftersom det är gavlarna skruvarna hamnar i. I och för sig tror jag inte att det är någon jättebelastning så att jag behöver dra dem stenhårt, men min tanke var nog ändå att fixera rampamuffarna med ett par droppar epoxi. Den största utmaningen tycker jag brukar vara att montera dem rakt!
 4. Taxmannen

  Från LoFi till något slags HiFi...

  Körde i diket för övrigt när det gällde att hitta rampamuffar för att ha något att skruva i... Min "hovleverantör" när det gäller beslag, Theofils i Jönköping håller på och flyttar och har därmed stängt hela sommaren. Övriga kandidater såsom Bauhaus, K-Rauta, Swedol och några till ser ut som fågelholkar när man frågar dem. Axminster i England och Amazon har, men det är irriterande långa leveranstider. Någon som vet om/var det går att hitta på närmare håll?
 5. Taxmannen

  Från LoFi till något slags HiFi...

  Jag fick frågan idag om hur det skall gå att ansluta XLR-kontakterna som sitter på ovansidan när bandaren placeras i skåpet, men ingenting skulle kunna vara enklare att hantera med den modulärt uppbyggda studera. Bara att lossa på några skruvar, vända kontaktpanelen och sen återmontera täckplåtarna - problem solved
 6. Taxmannen

  På ny rulle - nu till Belgien

  Ser onekligen väldigt proffsigt ut
 7. Taxmannen

  Från LoFi till något slags HiFi...

  Så får det bli - den passar finfint! Då återstår lite finputs och målning
 8. Taxmannen

  Från LoFi till något slags HiFi...

  Ett stycke tevagn levererad Mon Amie. Tyvärr föll den inte min hustru på läppen, trots att jag lovade att slipa och måla, så jag får försöka hitta på ett annat användningsområde
 9. Taxmannen

  Från LoFi till något slags HiFi...

  Exakt! Självklart - både och
 10. Taxmannen

  Från LoFi till något slags HiFi...

  Tanken är inte att bygga in utan att sätta på ett par rejäla hjul och kanske handtag så att det går att flytta runt den, men invändigt finns det några mm extra. Hehe, har man renoverat och byggt lite så inser man snart att allt går så otroligt mycket lättare med vettiga verktyg. Just sänksåg med skenor är nog det första man bör skaffa sig - även som glad amatör. Efter mycket mätande, markerande och drygt 60 fräsningar med kexmaskinen hann jag i alla fall med att "torrmontera" för att kolla att allt passar som det skulle. I morgon blir det att limma, fixa hjul och rampamuffar så att det finns något att skruva i.
 11. Taxmannen

  Från LoFi till något slags HiFi...

  Vi har nog haft tur. I juni kom det runt 75-80 mm veckorna före midsommar sen var det torrt tills igår. Det har i alla fall satt fart på gräset igen. Ja, har man följt min tråd borde det vara rätt uppenbart vad jag skall i den Projektet kommer hur som helst att gå i realtid, så framdriften blir avhängig av vädret. Materialet, 19 mm mdf är i alla fall uppkapat, så det drar ihop sig till fräsning för kex/domino och sen montage.
 12. Taxmannen

  Från LoFi till något slags HiFi...

  20 mm välbehövligt regn igår innebar att jag kunde påbörja ett litet pysselprojekt som har fått anstå alldeles för länge Snabbskiss i AutoCAD.
 13. Taxmannen

  byZan - Nytt i stugan #4

  Absolut, och det var inte menat som någon slags sanning utan mer ett konstaterande hur jag upplever det. Det skall samtidigt sägas att jag lyssnar på helt olika sätt när hag är hemma resp borta-hemma. Lyssning på TAD är mera avslappnad, gärna med bok i hand och med Roon-radio som slumpar fram musik och då ofta spelandes musik som grävts fram djupt nere i diskoteket som inte spelas särdeles ofta. Samtidigt, det är väl så det ska vara - bara njuta och inte granska för kritiskt eller leta efter fel Väldigt spännande att se vart detta tar vägen!
 14. Taxmannen

  byZan - Nytt i stugan #4

  Inte jag heller - jag tycker inte att det händer så jättemycket efter den första timmen, men då har jag aldrig provat att låta det stå på dygnsvis heller.