Taxmannen

Medlem+
 • Content count

  982
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

Taxmannen last won the day on April 5

Taxmannen had the most liked content!

About Taxmannen

 • Birthday 1965-02-02

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.discogs.com/user/krille65
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Östergötland

Recent Profile Visitors

10 448 profile views
 1. Sjukt läcker förstärkare - grattis till den! Och lurarna också förstås! Man blir faktiskt riktigt sugen Min enda invändning är att jag brukar lyssna i lurar när jag gör något annat, som att måla huset, beskära rosorna eller tvätta bilen... det blir ju lite svårt med en sådan kombo då
 2. Ni som använt Roon lite längre än jag, hur hanterar ni er metadata för att få det som ni vill ha det? Fixar ni med taggarna utanför Roon (där det finns stöd) och läser om filerna, eller uppdaterar ni fullt ut inne i Roon? Det senare funkar ju så klart, men då är ju informationen "låst" inne i Roon om man skulle få för sig att byta system någon gång.
 3. SRV är aldrig fel Jag blir nyfiken på förpackningen - köper du utan Jewel Case eller plockar du ur och lägger i plastfickor istället?
 4. Oj, svårt - inte minst beroende på att mina öron inte var i sin bästa form, men om jag skall gå på var jag satt kvar längst, njöt och mest fokuserade på musiken så var det nog inne hos Akkelis och då så klart när man spelade vinyl Sen är det ju så att det system som jag tycker brukar vara bland dom bästa i Jönköping inte fanns på plats i år av någon anledning. Jörgen på Ultimate Sound & Music i Vimmerby brukar aldrig göra bort sig när han spelar på TAD - det låter alltid bra! Hoppas att han kommer tillbaka nästa år!
 5. Min sista bild får representera ytterligare ett exempel på en liten svensk tillverkare som jag inte stött på tidigare. Harmony Design är ett litet företag från Kungsbacka som ändå har en imponerande bredd i sitt sortiment med allt från elektronik, till högtalare och kablar. Systemet som visades på mässan, charmigt i all sin enkelhet, består av deras instegsprodukter och hela systemet med dac D90, slutsteg A90 och högtalarna 105M såldes till ett mässpris på 45 000. Systemet spelade friskt, dynamiskt och levererade en förhållandevis komplett ljudbild med ett något oväntat djup - kanske beroende på att högtalarna var placerade relativt nära bakväggen.
 6. I den andra änden av lokalen var det ett betydligt större system med högtalare Pharoah från Trenner & Friedel, Förstärkare Silver Line Prestige från Fezz Audio (till vänster) och en Mira Ceti klass A single-ended rörförstärkare med 300B på torrdemo (till höger) - även den från Fezz Audio. Digitalkäla var en CD och en Dac (NR22 tror jag att det var) - båda från Nedio. Även här var härligheten placerad på ett Athena rack från Entreq, sammanbundet, strömmatat och jordat med delar ur Entreqs sortiment. Det här relativt stora rummet brukar vara ganska knepigt att få att låta bra och jag lyssande bara på det stora systemet från en allt annat än en idealisk position, men det var ändå uppenbart att det hade inneboende kvalitéer!
 7. Inne hos Lasses HiFi som hade ett av de större rummen hade man dukat up med två system. Det mindre systemet som var placerat på diagonalen i det ena hörnet, bestod av högtalare Russel K Red 50 som drevs av den läckra polska rörförstärkaren Titania från Fezz Audio. Signalkällan var en liten fin CD-spelare från Technichs - SL-C700. Rack Athena, kablar, jordning, vibrationskontroll och wraps från Entreq.
 8. Larsen var såklart på plats som vanligt med sina välljudande högtalare och elektronik från GamuT. John bytte högtalare sportigt utan att bryta musiken och Ola hängde nog på väggen. Den största förändringen till i år var väl annars att man spelade i rummet på tvären istället för på längden - det funkade det med
 9. Visst, det spelade bra och jag gillar nästan alltid Rosso Fiorentino, men jag kan inte säga att det blev ståpäls direkt eller en hejdundrande stampa takten, så frågar du mig - nej, det var inte världsklass på skivspelaren med reservation då för att det var för mig många okända parametrar. Det är en poäng att man kan börja "billigt" och efterhand bygga på/uppgradera sin spelare när ekonomin tillåter, men för mig blir det lite "pimp my ride" över det
 10. Tack för det! När du påminner mig om det insåg jag att det var dom som skrivit upp på whiteboarden vad de spelade på. För att precisera ytterligare var det Atoll HD100 och Atoll MA100 förutom "hallonpajen" som utgjorde elektroniken
 11. I ett av de mindre hotellrummen hittade man Connaisseur-AV från Danmark som har många spännande märken i sitt sortiment såsom Kronos, Aurender, Vitus Audio och Estelon. Till Jönköping hade man tagit med sig elektronik i form av mediaspelaren Media One och den integrerade förstärkaren Integrated One från danska Alluxity och högtalare från tyska Gauder Akustik. Snygga produkter som spelade fint, och med sin vita finish passar väl in hos dem som gillar "ljust och fräscht" (som jag t ex )
 12. Burchardt Audio huserade i år i ett betydligt större rum än tidigare år, och det lät sympatiskt och trevligt. Det är ju som @Svanteborg var inne på väldigt prisvärda prylar. Tyvärr vet jag inte exakt vilka prylar det var spelade på. Rummet var i princip kolmörkt, så jag får be om ursäkt för bildkvaliten. Sensorn på kameran fick göra sitt yttersta för att det skulle bli någon bild alls eftersom jag inte hade med mig någon blixt. 20 mm, 1/20 s, f/2.8 och ISO 14400 talar sitt tydliga språk
 13. In the Air Tonight...80-tal...Ferrari 365 GTS/4 Daytona...Crocket & Tubbs...pastellfärger...axelvaddar....midjekorta kavajer... ...alltså, pilotavsnittet av Miami Vice med den låten och så klart episoden Out where the buses don't run från säsong 2 med Dire Straits Brothers in Arms ger mig fortfarande gåshud!!!
 14. Tack, tack! Jag har några bilder och rum kvar men det kommer i morgon!
 15. Deras hemsida verkar inte gå att nå, men jag norpade som tur var en broschyr. Jag tog mig friheten att scanna in det mest väsentliga!