Taxmannen

Medlem+
 • Content count

  1 384
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  30

Taxmannen last won the day on December 1

Taxmannen had the most liked content!

1 Follower

About Taxmannen

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.discogs.com/user/krille65
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Östergötland

Recent Profile Visitors

11 284 profile views
 1. Ett alternativ (om radion fungerar) är att skaffa en FM-sändare med blåtand istället. Behåll tekniken as-is, men sänd din egen radio
 2. Hemma hos Octavia rs (väntan är över)

  Hittade manual på nätet: 9. AUTO POWER DOWN switch (ON/OFF) When this switch is set to ON, the unit will automatically enter the standby mode after about three hours. When set to OFF, the function is disabled.
 3. Det går inte att låta bli att älska Roon!

  Ja, jag är pinsamt medveten om att det bara är uppställt "på måfå", utan rack, utan vettiga strömkablar med mera, men att det ändå spelar njutbart är så klart en bedrift som får tillskrivas TAD. Några akustikfix utöver normalt möblemang kommer det inte att bli, men jag hoppas ändå kunna lägga mer tid och utveckla anläggningen så smått framöver och ett ordentligt rack lär det bli i alla fall! I dagsläget har jag en likadan Nuc med Roon Rock som core/server som den jag har vid hemmananläggningen, men ansluten direkt till Dacen via USB. Tanken är att flytta bort Nucen från stereon och istället ha en lämplig endpoint/brygga vid stereon istället eftersom jag föredrar att inte ha en dator vid stereon. Ett omsorgsfullt val av endpoint kan ju dessutom lyfta ljudkvaliteten, så det lär bli så vartefter. Jag styr som sagt Roon med padda och/eller laptop, men det är en väldigt trevlig "finess" att kunna "spegla" datorskärmen på TVn (jag gör det via AirPlay på en Apple-TV) så att eventuella besökare kan vara mera delaktiga i vad som sker i Roon!
 4. Gamla beg. rör

  Får du något över som du inte vill ha en massa pengar för så kan du höra av dig. Jag har en "rörsamlare" i bekantskapskretsen och Ödeshög är inte jättelångt från där jag bor.
 5. Coola - har haft några stycken "hemma" under uppväxten
 6. Hemma hos Octavia rs (väntan är över)

  Garage? Det där ser ut som ett clean-room på ett medlab Fint rack ser det hur som helt ut att bli! Hoppas du har ett starkt lim - slutsteget väger ju som sagt lite
 7. Det går inte att låta bli att älska Roon!

  Tack själv! Alltid lika trevligt med besök av musikkompisar! Jag återkommer med lite utveckling av setupen snarast - hinner inte just nu
 8. Nu tycker jag att du är lite dryg - det är inte alls en befängd idé! Jag kan tänka mig att göra det av tre anledningar: 1. Jag är nyfiken på hur bra det kan bli. 2. Ibland är jag "lat" men vill lyssna på favoritmusik jag har på 45 RPM-skivor där ett album kanske är utspritt på 4 skivsidor med 2-3 låtar/sida. Det blir ett fasligt hoppande upp och ner i soffan och ibland vill jag bara sitta ner och lyssna på musik. 3. Ibland vill jag kunna lyssna musik jag bara har på vinyl i min andra-anläggningdär jag inte har tillgång till en vinylspelare (eller skivor heller för den delen). Med det sagt så älskar jag såklart fortfarande min vinyl och spelar massor med vinyl "när jag är på det humöret"
 9. Apexorca hemma hos Nilento

  Jag kunde inte sagt det bättre själv, men det var precis det du är inne på jag hade i åtanke. Lite sunt ifrågasättande och utmanande av det vi tenderar att ta för givet kan nog vara hälsosamt! Samtidigt kan det självklart finnas utrymme för förbättringar på inspelningssidsan. Det skall bli spännande att se hur Apex går vidare och vad det kan leda till i slutändan.
 10. Det går inte att låta bli att älska Roon!

  Man kan också filosofera lite över deras affärsmodell. Så länge det tillkommer nya användare så är det självklart inga problem, men om tillströmningen av nya kunder sinar, och flertalet befintliga kunder har livstidsprenumerationer, ja då är det risky-business!
 11. Det går inte att låta bli att älska Roon!

  Det är en smaksak. Jag tyckte att provperioden på ett par veckor var för kort för att verkligen komma in på djupet, så jag började med en årsprenumeration, men med facit i hand kunde jag lika gärna gått på livstid direkt.
 12. Apexorca hemma hos Nilento

  Jätteintressant och inspirerande som vanligt Apexorca Att inspelning/studio och uppspelning/hifi kan dra lärdom av varandra tror jag säkert. Frågan är vem som har mest att lära av vem egentligen
 13. Det går inte att låta bli att älska Roon!

  Många har haft synpunkter på den sidvisa horisontella scrollningen. Jag tror att den kommer att ändras i samband med en planerad större uppdatering av användargränssnittet men vet ej exakt hur.
 14. Det går inte att låta bli att älska Roon!

  Jag använder iPad, Macbook och iMac med gott resultat. Tricket är att nog ha någon form av touch-interface även till dator för att det skall flyta på bra. Min Macbook har en touch-pad istället för mus, och till iMacen har jag en Apple Magic Mouse där ovansidan används som touch-kontroll. Vad var det för problem du upplevde?
 15. Det skall bli intressant att höra vad du kommer fram till! Allt oftare numera vågar jag inte riktigt lita på vad jag själv hör (eller tror mig höra). Det jag kan konstatera så här långt är att jag i vart fall inte med säkerhet kan höra någon skillnad på inspelningar jag gjort i DSD128 och PCM 192/24. Skulle inte förvåna mig om vi i själva verket faktiskt är "screwed up" som Bebop är inne på