Taxmannen

Medlem+
 • Content count

  1 204
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  27

Taxmannen last won the day on July 30

Taxmannen had the most liked content!

1 Follower

About Taxmannen

 • Birthday 1965-02-02

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.discogs.com/user/krille65
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Östergötland

Recent Profile Visitors

10 883 profile views
 1. byZan - Min vinkällare

  Då är du är i gott sällskap
 2. Maktens Musik

  Jag håller med om mycket av vad ni båda skriver, men poängen är ju att den "ekonomiskt fattiga" musiksidan inte bara handlar om klassiskt, jazz, visa, opera o s v, utan det finns mängder av artister som verkar inom andra genrer som inte åtnjuter något som helst ekonomiskt stöd. Ytterst är självklart kulturministarn ansvarig, men även på det kommunala planet tycker jag att man ser en styvmoderlig behandling av rock. och popscenen - hanteringen av Debaser Medis i samband med ombyggnaden av Medborgarhuset där man fortfarande inte har någon ersättningslokal är ett exempel. Kulturdepartementets syn på Svenskt Rockarkiv är ett annat.
 3. På rulle till Italien

  Prislappen avskräcker såklart, men ändå lite förvånande att inte efterfrågan överstiger tillgången. Det verkar ju fortfarande finnas exemplar av dessa rara utgåvor att tillgå!?
 4. På rulle till Italien

  Kanon - tack Jag var nog lite otydlig när det gällde fråga 3. Den handlade i första hand om tillgången på tomma/oinspelade band, kostnad m m. Du skrev i tidigare inlägg att du spelade över en del LP (45-varvare) till band för att minska springet, men det blir ju rätt kostsamt om man får ge ett lakan per platta för att undvika lite motion
 5. På rulle till Italien

  Verkligen spännande och lärorikt detta även om jag personligen verkligen "inte är där än" hur lockande det än framstår . Några följdfrågor: 1. För att spinna vidare på Bebops 60-70% för vinyl, och följaktligen 100% för ett bra masterband (4), hur mycket tappar man per generation, eller hur bra blir en "optimal" kopia som man gör av ett masterband? 2. De s k "masterband" som säljs idag nya hos Elusivedisc och Acoustic sounds med flera, skall man tolka det som att dessa är kopior på 4. eller 5, eller kan det handla om något helt annat? 3. Hur är det med tillgången på band idag? Tillverkas det nytt eller handlar det om gamla lager? Jag tittade på en video där Michael Fremer intervjuade någon på Analog Productions och där nämndes siffran $100 bara i bandkostnad för deras återutgivning per titel. Är det det man får räkna med för tomma band av god kvalitet, eller hur ser prisbilden ut?
 6. Maktens Musik

  Det här med kulturbidrag och vad stat och kommun skall vara med och finansiera eller stödja är alltid intressant att diskutera. I samband med Way Out West i morgon kommer Svensk Live att presentera en rapport om hur man fördelar medel mellan olika genrer, och föga överraskande visar det sig att en övervägande del går till den så kallade konstmusiken, medan en klart mindre del går till populärmusiken. Det är också en klart ojämn fördelning mellan storstad och småstad/landsbygd, och en generellt styvmoderlig behandling av populärmusiken. Det är lätt att avfärda detta med att populärmusiken ändå är så kommersiell och drar in stora pengar, men det är väl ungefär som inom idrotten - det är de högst betalda procenten som drar in de stora pengarna, medan den stora massan får kämpa på bäst dom kan. Till syvende och sist handlar det om vad vi skall finansiera och stödja med offentliga medel. http://www.svensklive.se/nyheter/ny-rapport-visar-svensk-popmusik-lever-farligt/ Rapporten i sin helhet kommer att finnas tillgänglig på www.svensklive.se i morgon 09.00.
 7. Här händer det grejer
 8. Hemma hos Octavia rs (i väntan på nytt)

  Tyvärr, lite dåligt med det. Jag har själv Netgear GS110TP med två SFP-portar för att vara "framtidssäker". Jag planerar att blåsa fiber till verkstad/stall i nedgrävd slang om/när nybygget blir av, men att använda fiber inomhus har jag knappt ens reflekterat över, men det kanske vore något? De flesta gigabit-switchar klarar ju av att växla ner till 100Mbit, men menar du att mediakonvertrarna kräver 1Gbit?
 9. ethernetkabel

  Precis, och i fallet MSB är det vad jag förstår I2S som är implementerat med RJ45/TP-kabel, med andra ord PCM på samma sätt som S/PDIF men med den skillnaden att datasignalen är åtskild från klockan vilket skall ge lägre jitter. Andra (t ex PS Audio) har istället valt HDMI som fysiskt gränssnitt för I2S. Om något är bättre eller sämre än det andra har jag ingen susning om, men att det kan vara hörbara skillnader i denna implementation med nätverkskablar är ju därmed inte konstigare än att man kan höra skillnad på andra digitalkablar för seriell överföring.
 10. På rulle till Italien

  Tack för att vi får följa med på denna resa! Som alltid, välskrivet, informativt och illustrerat med fina bilder --------------- Det jag inte riktigt köper är att det alltid skulle vara dåligt med ett lågt värde. Jag har fått för mig att man egentligen inte kan jämföra två olika stycken eftersom det handlar så mycket om musikens innehåll. Att däremot jämföra två olika mastringar av samma låt ger en bra bild av kompressionsgrad. Ber om ursäkt om det blev lite OT, men eftersom frågan om DR kom på tal...
 11. Mästarmöte har en vinnare!

  Härliga bilder Apex Boxen verkar ju vara riktigt fin. Min egen platta "från tiden" tycker jag idag låter rätt platt och tråkig, men den här verkar ju vara värd ett köp - inte minst med tanke på allt extra material! Sommaren hittills här i öster får definitivt en 4+ av mig. Sol nästan varje dag, nästan inget regn alls och lagom varmt - med andra ord dryga 20 grader
 12. Roon 1.3 släppt.

  Du behöver skärm och tbd vid första installationen, men när du är igång administrerar du via ett webbgränssnitt. Jag handlade mina delar på komplett.se och amazon.co.uk.
 13. Får man fråga hur din el ser ut? Sitter switchar och annat jox med tveksamma nätdelar på samma fas som stereon?
 14. Det blir spännande att se var detta landar! Nu tycker jag nog att det är dags för lite uppackningsbilder Jag håller för övrigt med @vita - Det är sanslöst hur mycket välljud man får från en pi per krona, så det är definitivt värt att ge den en chans. Sen kanske alla inte älskar det mått av diy den ändå kräver, men för egen del tycker jag att det är en stor del av charmen!