Rydberg

Medlem+
 • Content count

  610
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Rydberg last won the day on February 16

Rydberg had the most liked content!

1 Follower

About Rydberg

 • Birthday 1978-03-29

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Bamberg, Germany

Recent Profile Visitors

3 739 profile views
 1. Är lite i valet och kvalet som jag ska dra ner en runda på lördag, hade varit kul att höra Bryston-högtalare då jag aldrig hört dem innan.
 2. Det ska du se som ett sundhetstecken! Har själv testat med Furutech nätkablar i hela anläggningen men jag kan inte direkt säga att jag hörde någon omedelbar skillnad heller. Jag behövde några sladdställ så de får sitta kvar.
 3. Det finns många viktiga egenskaper och kombinationer av egenskaper hos en högtalare för att uppnå god återgivning. Ingvar höll en föreläsning om detta 2004 på arken och delade upp det i klang, dynamik och perspektiv. En väldigt trevlig föreläsning som är upplagd på faktiskt ftp:n (lyssnas med fördel på i hörlurar då upptagningen stundom är svag). http://user.faktiskt.se/paa/LTS_arken2004_musikatergivning_1.mp3 http://user.faktiskt.se/paa/LTS_arken2004_musikatergivning_2.mp3 http://user.faktiskt.se/paa/LTS_arken2004_musikatergivning_3.mp3 (huvuddelen)
 4. Det var många förr som utvecklade sina högtalare i ekofria rum där de skulle mäta "rakt". Om man nu undersöker saken så kan man bland annat konstatera att golvet påverkar klangen hos en högtalare kraftigt. Jag tror det är väldigt få lyssningsrum som saknar golv faktiskt Idag utvecklar de flesta högtalartillverkare högtalare för att de ska stå i rum men långt ifrån alla.
 5. Min ståndpunkt är att om två högtalare låter "ohyggligt olika" så är minst ett av paren kass Anledningen till att jag frågar är att jag kom hem efter en kortsemester igår och satte mig framför anläggningen och lyssnade (klassiskt) och tänkte vad mjukt och organiskt det låter, inte alls "tekniskt",
 6. Kul att de blindtestar! Det visar ju på att de har förstått problematiken med öppna lyssningar
 7. Hur låter ett tekniskt ljud? De högtalaretillverkar som har god återgiving som mål, hur låter de? Är ett sådan mål samma sak som en teknisk approach enligt dig? Det jag själv (rätt eller fel) associerar med tekniskt ljud är ett aningen kallt, nyktert, högupplöst ljud som saknar rondören och "träigheten" hos "verkligheten".
 8. Mycket möjligt, jag tror han köpte dem i Norge men är inte helt säker. Förstärkaren var jag inte imponerad över (den är numera såld), då låter min egen integrerade Bryston B135-SST2 mycket bättre i mina öron. CD-spelaren låter däremot mycket trevligt i min anläggning
 9. De är fortfarande på lackning
 10. Islagsmutter med maskinskruv har en tendens att vara otäta vilket kan medföra störande visselljud. De flesta håller ju inte på och skruvar på sina högtalare dagligen så träskruv är helt adekvata för "normal" användning.
 11. Här har vi en låda som är färdigslipad med 120-papper För att möjliggöra en bra lackering och en finare estetisk bryter vi hörnen lite på lådorna. Detta arbete gjordes för hand
 12. Ett tillfälligt besök i det Rydbergska hemmet, Simaudio Moon i7 samt Supernova. Hjälper en polares bror att sälja dem här nere
 13. Skickade en bild av dagen progress till en spansk polare, 3 min senare plingade det till i telefonen
 14. Artikeln är ju ett härligt ambitiöst projekt som uppskattas av många men den gör ju anspråk på att lära ut saker, massa väldigt tekniska. Om nu folk granskar och ser felaktigheter eller oklarhet, ska de då hålla käften på sig för att de "kommer in från andra forum"? Är det så ni (Calm, Richard o de som "like:at" dessa inlägg) ser på saken? Den trista toner står de för som inte kan hålla sig till sakfrågan utan börjar göra inlägg som du Calm och du Richard precis gjort. Just sådana inlägg leder till dålig stämning och man funderar allvarligt om man ska fortsätta sin medverkan här om era meningar är representativa. Hur är det egentligen ställt med ödmjukheten undrar man ju?