Svanteborg

Medlem+
 • Content count

  413
 • Joined

 • Last visited

About Svanteborg

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Alingsås

Recent Profile Visitors

6 937 profile views
 1. Det vanligaste inom hifi måste väl vara MDF och det är väl granfiber? Jag har ju själv hyllplan i björk men har blivit positivt överraskad av bambu. Pratade lite med snickeriet som gjorde mina hyllor och de sa att de fått nån småorder med bambu men det är ännu inget som de hade i lager för vanligt bruk utan endast beställningsjobb. Jämfört med ek så är ju både björk och bambu mjukt trä, det kanske är den egenskapen som gör att de låter som jag föredrar? Inte reflekterat mer över materialen faktiskt.
 2. Fantastiskt reportage och bilder i världsklass! Jag tackar och bockar för en jättefin rundvandring på mässan. Skickligt fotograferat och intrycken är pricken över i!
 3. Nytt ifrån Diana Krall idag, har lyssnat i bilen idag men ska bli kul att höra på där hemma ikväll! Sen har Willie Nelson släppt en platta också, God's Problem Child och den gillar jag verkligen. Klassiskt countryljud!
 4. Jag kör endast med egenodlad diffusion jag... Hade varit roligt att testa wingar, synd att det inte finns som fröpaket.
 5. Det var deras modell S300 mk.2 som det spelades på, och ett för- och slutsteg ifrån Atoll. Källan var en Raspberry pi som styrdes från en iPad.
 6. Jag gillade Lasses rum också, vi fick även en snabbkonsert på cello av Lasses kollega, mycket fint. Mitt favoritrum annars var nog Buchardt Audio på bottenvåningen i huvudhuset, där blev jag sittande länge. Ofattbart hur mycket välljud man kan klämma ur en anläggning som inte ens kostar 25,000 kr inklusive allt!
 7. Jag minns inte om jag sagt det innan, men ikväll har jag lyssnat på Sierra Hull igen. Riktigt bra och väl värt en lyssning.
 8. Här hemma står det också slaktarblock i hyllan, dock bara under försteget nu när slutsteget bygger såpass mycket på höjden att det bara blir någon centimeter kvar ovanför. Jag har hyllor av björkplywood, på dem står SD-kuddar som håller slaktarblocket och på det BDR cones som försteget vilar på. Testade med stålkulor mot blocket men det blev inte lika bra hos mig. Det är kul att testa, och framför allt när det är såpass billigt. Och det värsta som kan hända är att man köpt en ny skärbräda
 9. Tackar! Vilken skillnad det blev att byta slutsteg!! Tydlighet, klarhet i trummor och bas framför allt, men även mer realism i röster är de största skillnaderna. Låter många gånger bättre än NAD-steget och jag kan dessutom spela högre utan att konerna börjar fladdra vilket jag kunde uppleva förr. Sånt tryck och sån realism i musiken. Förut lät det bra hemma men nu är det i en helt annan liga. Fick flytta fram högtalarna lite för att få ut dem från väggen någon ytterligare centimeter, för basen tog över lite mer med detta steget men efter en finjustering låter det otroligt bra!
 10. Otroligt snyggt men jag blir inte riktigt klok på den sista bilden. Är den tagen precis rakt framifrån? Det ser ut som att elementen är förskjutna något ifrån mitten?
 11. Ok. Jag slog bort tankarna om ett Naim-slutsteg och kollade på något annat, där jag senare kan komplettera med ett försteg och då bara använda streamingfunktionen i min N-172. Jag har hört Hegel på många mässor och demos och alltid tyckt att de ligger bland de bästa rummen på ett flertal ställen, till och med när de kör med nån liten integrerad sak ihop med ett par stativare. De har många gånger demat med ett par Contour 1.4S och det har verkligen låtit bra, så ingen tvekan om att de passar fint ihop med Dynaudio. Alternativen var antingen en H160 integrerad, eller en H360 integrerad för en rejäl slant ytterligare, alternativt H20 som är ett rent slutsteg. Men på begagnatmarknaden kan man hitta guldklimpar ibland och när bjässen H4SE dök upp så slog jag till! Den kom till världen i samband med utvecklingen av H20 slutsteget, och är en vidareutveckling av deras H4A Mk2. Dual mono, som lämnar 300W i 8 ohm och dubblar snällt effekten allt eftersom impedansen halveras. Ingen risk för att C2:orna törstar efter mer alltså. Fyra par högtalarterminaler, balanserat och obalanserat in (Naim har inga XLR ut så tills vidare är det RCA som gäller). Det är en helbalanserad konstruktion så det bör finnas vits med ett balanserat försteg i framtiden. Det enda jag kan säga om baksidan är väl att högtalarterminalerna är sjukt svåra att dra åt ordentligt när de sitter så tätt, det är helt omöjligt att få in fingrarna och få ett bra grepp. Framsidan, lite utbuktande på mitten och med en ilsket ultrablå diod som kommer åtgärdas inom kort. Den är riktigt skarp. Här får man en uppfattning om djupet. Jag vred bänken 90 grader för att den inte skulle sticka utanför hyllplanet i bak. 55 cm i djupled.
 12. Ja den har varit superbra, och det som fällde avgörandet var att av alla jag har testat så har Naim faktiskt den mest användarvänliga och genomtänkta app-styrningen med integrerat Tidal stöd. Auralic var hemsk men vad jag hört så ska många av problemen jag upplevde ha blivit fixade i en senare version men de arbetade sjukt långsamt och jag tappade tålamodet med den.
 13. Ja, vad jag har förstått så har Naim blivit lite med förlåtande för att blandas med andra märken nu än tidigare, och man kan göra lite som man tycker blir bäst med kabelfabrikat osv också även om det fortfarande ger väldigt fina synergieffekter att hålla sig helt och hållet till Naim. inför bytet av slutsteg funderade jag länge och väl på vad jag skulle välja, det naturliga valet för mitt försteg och mina högtalare hade varit ett NAP 250 eller till och med 300, men jag visste inte om jag verkligen var redo för en Naimrigg. Till för- och slutsteg kommer ju externa powersupply och deras egna DIN-kablar och man kan aldrig mixa och matcha exakt hur man vill, men tack vare att försteget går att använda som en ren nätverksspelare med fast utnivå så kunde jag ju välja en integrerad förstärkare, eller ett slutsteg från vilket märke som helst och sedan komplettera med ett annat försteg och sedermera kanske byta ut naimstreamern till samma märke också. I slutändan vill jag nog ändå ha alla delar från samma tillverkare och då kändes Naim för invecklat och dyrt för mig, även om de såklart låter jättebra. Jag hade lite bevakning på begagnatmarknaden och till slut dök en perfekt kandidat upp!
 14. Jag uppdaterar min egen tråd så slipper jag ta plats hos Lasse!
 15. Oj, denna tråden har fått vila länge nu. Jag ska berätta vad jag har sysslat med de senaste ett och ett halvt åren. Där vi slutade hade jag fått hem mina C2:or och Primares PRE32 samt A34.2 som förstärkeri, och musiken kom via en Squeezebox eller från min gamla Technics SL-5300. Jag fortsatte lyssna och utvärdera detta ett par månader efter tråden hamnade i koma, men någonstans runt November 2015/16 kände jag att det kunde kanske låta lite mer roligt och engagerande så jag började fundera på vad jag kunde ändra på. Jag bytte in Primare-grejorna mot Naims 202/200 för och slutsteg och jag kände att det var ett riktigt lyft i timing, glädje och musikalitet och där och då var jag riktigt nöjd. Framåt vårkanten hamnade jag tyvärr på lite obestånd och var tvungen att göra mig av med dessa igen, samtidigt rök även RIAA-steget eftersom mitt svajiga golv gjorde det till en extremsport att lyssna på vinyl i vilket fall som helst. För slantarna jag fick över köpte jag ett billigt för/slutsteg ifrån NAD, ett 116 försteg och 218 THX slutsteg. Det fungerade faktiskt helt OK men det var inte jätteengagerande att lyssna på. Kraften fanns där, men ingen finess och de fina detaljerna som Naim plockade fram var som bortblåsta men högtalarnas fina kvalitet räddade upp det till stor del ändå. Månaderna gick och högkonjunkturen hittade tillbaka till hemmet, och nån gång i höstas sålde jag försteget eftersom jag kände att det var där flaskhalsen satt, och jag hade även en Auralic Aries mini som jag verkligen avskydde gränssnittet på så jag började kolla på en ny lösning här. Det var ett vägskäl kan man säga, och ibland blir det bra men ibland blir det mindre bra. Jag tänkte tillbaka på hur kul det hade varit att lyssna på Naim när jag fick till det senast, och de har ju några fina maskiner som kombinerar både försteg och streamer så jag slog helt enkelt till på en sådan. En NAC N-172 XS! Som synes med kablarna på "Preamp Out" vilket alltså betyder att streamern är kopplad rakt i slutsteget på ett par analoga utgångar. Här finns även möjlighet till Line out via ett försteg, eller digitalt ut via en DAC. Den har också både digitala och analoga ingångar vilket gjorde detta till ett smart köp i mina ögon och denna skulle kunna stå kvar länge oavsett vilken väg jag väljer att gå vidare framåt.