Svanteborg

Medlem+
 • Content count

  417
 • Joined

 • Last visited

About Svanteborg

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Alingsås

Recent Profile Visitors

7 003 profile views
 1. För icke-medlem+ och de med färre än 200 bilder kan jag rekommendera imgur.com som jag själv använder flitigt.
 2. Från LoFi till något slags HiFi...

  Är det inte detta Patrick82 förespråkar?! Han har haft rätt hela tiden
 3. Mästarmöte har en vinnare!

  En skivklämma kanske?
 4. Bassystembygge - Rydbergs system

  James Blake - Limit to your Love kanske?
 5. Träets klang

  Det vanligaste inom hifi måste väl vara MDF och det är väl granfiber? Jag har ju själv hyllplan i björk men har blivit positivt överraskad av bambu. Pratade lite med snickeriet som gjorde mina hyllor och de sa att de fått nån småorder med bambu men det är ännu inget som de hade i lager för vanligt bruk utan endast beställningsjobb. Jämfört med ek så är ju både björk och bambu mjukt trä, det kanske är den egenskapen som gör att de låter som jag föredrar? Inte reflekterat mer över materialen faktiskt.
 6. High End München 2017

  Fantastiskt reportage och bilder i världsklass! Jag tackar och bockar för en jättefin rundvandring på mässan. Skickligt fotograferat och intrycken är pricken över i!
 7. Musiktråden

  Nytt ifrån Diana Krall idag, har lyssnat i bilen idag men ska bli kul att höra på där hemma ikväll! Sen har Willie Nelson släppt en platta också, God's Problem Child och den gillar jag verkligen. Klassiskt countryljud!
 8. ".....och flyga ut över ängarna"

  Jag kör endast med egenodlad diffusion jag... Hade varit roligt att testa wingar, synd att det inte finns som fröpaket.
 9. Sweetspot i Jönköping 2017

  Det var deras modell S300 mk.2 som det spelades på, och ett för- och slutsteg ifrån Atoll. Källan var en Raspberry pi som styrdes från en iPad.
 10. Jag gillade Lasses rum också, vi fick även en snabbkonsert på cello av Lasses kollega, mycket fint. Mitt favoritrum annars var nog Buchardt Audio på bottenvåningen i huvudhuset, där blev jag sittande länge. Ofattbart hur mycket välljud man kan klämma ur en anläggning som inte ens kostar 25,000 kr inklusive allt!
 11. Jag minns inte om jag sagt det innan, men ikväll har jag lyssnat på Sierra Hull igen. Riktigt bra och väl värt en lyssning.
 12. Hemma hos Ishoot

  Här hemma står det också slaktarblock i hyllan, dock bara under försteget nu när slutsteget bygger såpass mycket på höjden att det bara blir någon centimeter kvar ovanför. Jag har hyllor av björkplywood, på dem står SD-kuddar som håller slaktarblocket och på det BDR cones som försteget vilar på. Testade med stålkulor mot blocket men det blev inte lika bra hos mig. Det är kul att testa, och framför allt när det är såpass billigt. Och det värsta som kan hända är att man köpt en ny skärbräda
 13. Hemma hos Svanteborg

  Tackar! Vilken skillnad det blev att byta slutsteg!! Tydlighet, klarhet i trummor och bas framför allt, men även mer realism i röster är de största skillnaderna. Låter många gånger bättre än NAD-steget och jag kan dessutom spela högre utan att konerna börjar fladdra vilket jag kunde uppleva förr. Sånt tryck och sån realism i musiken. Förut lät det bra hemma men nu är det i en helt annan liga. Fick flytta fram högtalarna lite för att få ut dem från väggen någon ytterligare centimeter, för basen tog över lite mer med detta steget men efter en finjustering låter det otroligt bra!
 14. Hemma hos Ishoot

  Otroligt snyggt men jag blir inte riktigt klok på den sista bilden. Är den tagen precis rakt framifrån? Det ser ut som att elementen är förskjutna något ifrån mitten?
 15. Hemma hos Svanteborg

  Ok. Jag slog bort tankarna om ett Naim-slutsteg och kollade på något annat, där jag senare kan komplettera med ett försteg och då bara använda streamingfunktionen i min N-172. Jag har hört Hegel på många mässor och demos och alltid tyckt att de ligger bland de bästa rummen på ett flertal ställen, till och med när de kör med nån liten integrerad sak ihop med ett par stativare. De har många gånger demat med ett par Contour 1.4S och det har verkligen låtit bra, så ingen tvekan om att de passar fint ihop med Dynaudio. Alternativen var antingen en H160 integrerad, eller en H360 integrerad för en rejäl slant ytterligare, alternativt H20 som är ett rent slutsteg. Men på begagnatmarknaden kan man hitta guldklimpar ibland och när bjässen H4SE dök upp så slog jag till! Den kom till världen i samband med utvecklingen av H20 slutsteget, och är en vidareutveckling av deras H4A Mk2. Dual mono, som lämnar 300W i 8 ohm och dubblar snällt effekten allt eftersom impedansen halveras. Ingen risk för att C2:orna törstar efter mer alltså. Fyra par högtalarterminaler, balanserat och obalanserat in (Naim har inga XLR ut så tills vidare är det RCA som gäller). Det är en helbalanserad konstruktion så det bör finnas vits med ett balanserat försteg i framtiden. Det enda jag kan säga om baksidan är väl att högtalarterminalerna är sjukt svåra att dra åt ordentligt när de sitter så tätt, det är helt omöjligt att få in fingrarna och få ett bra grepp. Framsidan, lite utbuktande på mitten och med en ilsket ultrablå diod som kommer åtgärdas inom kort. Den är riktigt skarp. Här får man en uppfattning om djupet. Jag vred bänken 90 grader för att den inte skulle sticka utanför hyllplanet i bak. 55 cm i djupled.