AlfaGTV

Medlem+
 • Content count

  809
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

AlfaGTV last won the day on June 17

AlfaGTV had the most liked content!

Recent Profile Visitors

3 487 profile views
 1. AlfaGTV

  Roon på svenska, idéer?

  Tack för input, även i denna form! Som sagt, jag har all förståelse för de som väljer att använda den här typen av applikation på engelska. Det är en bättre metod för att få ett enhetligt vokabulär mellan support, publika fora och egen upplevelse. Samtidigt är det många som upplever det obekvämt med engelskspråkiga applikationer och språket blir ett hinder för att utnyttja applikationen i större omfattning. Samtidigt blir det mest förvirrande att översätta ord som beskriver koncept, som Roon Core, eller "streaming". Och det är däri en stor del av utmaningen ligger; hur långt ska man dra översättningarna? Ska man översätta "MQA Renderer" eller DSP helt, delvis eller inte alls?
 2. Eftersom jag deltar i översättningsarbetet av Roon skulle jag vilja ha lite input från er. Det är ändå ett antal av oss här som nyttjar Roon och säkert har goda idéer om språkbruket. Och, det är också en uppmaning att ni kan hjälpa till genom att gå in och rösta på fraser, eller bidra, via; http://translations.roonlabs.net Logga in med de uppgifter ni skaffat er på Roons Community/Forum. Varför frågar jag inte på det forumet? Jo, flödet där är så pass stort att det är svårt att fånga blicken hos de som pratar svenska! Vad är galet, obegripligt eller bara förvirrande? Och om ni inte nyttjar den svenska översättningen får ni gärna berätta det också, har all förståelse för det. Det är ganska nära nu, typ 97% översatt eller så, men nu börjar finslipningen med konsistens och tydlighet. Det är inte helt enkelt att se vad som fungerar bäst som översättning när man bara ser ett ord eller en fras, och inget sammanhang.
 3. AlfaGTV

  Musikhörna och experimentverkstad

  Intressant att läsa om dina intryck @MatsT! Du nämner i slutet på post #276 att du "funderar på att ansluta streamern till AES på AudioNote", avser du då Pioneer XDP? Eller har jag läst för dåligt? Vad jag klurade på var om du provat ansluta XDP via en USB OTG-kabel som det så vackert heter på nysvenska! Jag uppfattar XDP-spelarna som riktigt bra transporter men har eg. inte funderat/provat ansluta dem analogt.
 4. AlfaGTV

  Figges ljudlåda

  Ser rackarns trevligt ut det dära! Får bli ett besök här framledes!
 5. AlfaGTV

  TAD-högtalare med alternativ elektronik

  Jag har nyttjat Rothwells Attenuators i olika sammanhang och tycker de fungera väldigt bra. En fråga på samma tema är ju varför i hela fridens namn olika källkomponenter måste lämna så förebaskat hög utnivå numera? Som skräckexempel, en av DAC-arna som jag är nyfiken på: Det är ju bra med ordentligt "headroom" på utsignalen, för att undvika klippning, men samtidigt är det väl optimalt att hålla sig inom bästa arbetsområdet för både källa och försteg.. Bara min lilla Chord Mojo laddar på med 3V på single ended utnivå i Line-Level-mode vilket ger mig ett spelrum på några få grader på volymkontrollen, för att växla mellan "Trivsamt..." och "Högt!" i upplevd volym. Inser att min egen Audiobyte Black Dragon är en lika stor syndare som de båda första exemplen; Men faktum är att denna, balanserat kopplad, upplevs som lägre i ljudvolym än alla mina alternativ som ansluts via Karan KA L's single ended ingångar. Kanske är omvandlingen till balanserad signal på dessa som drar upp nivån onödigt mycket också.
 6. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  Ganska övertygad att din lät bättre! Min var ju inte så grejt!
 7. AlfaGTV

  Mickes Musikrum

  Absolut @octavia rs! Det vore en mycket intressant jämförelse! Efter lite pyssel har nu min USBridge fått den slimmade DietPi-installation den behöver. Lite förvirring och lite nytt att lära sig bidde det då denna har en annan typ av minne från början, ett s.k. eMMC-minne. Det är en kombination av lagringsyta och controller, medan microSD-korten enbart är lagringsyta och förlitar sig på att värden har en controller för åtkomst av datat. Om man vill prova ett annat operativ är det enkelt att preparera ett microSD och stoppa i det från utsidan. Det får prio vid uppstarten och nyttjas som systemenhet. Det krävdes även en liten mekanisk justering i form av tillägg av distanser för att få microSD-sloten att bli fullt tillgänglig från utsidan. Läste om någon som krashat sin kortläsare av just det skälet och var väldigt försiktig med att trycka i kortet. Nåväl, lite meckande kan jag leva med när grejerna är så här kostnadseffektiva! Vad denna harang egentligen skulle leda fram till är att jag nog kommit till en slutsats ang. streamer/DAC-frågan. Jag är ju inte "i mål" där utan läser intresserat användarrapporter och recensioner på olika lösningar för att ge Roon en riktigt bra endpoint. @byZans funderingar i tråden, har gett mig kött på benen och troligen en väg framåt: Jag kommer i första hand att satsa på en DAC, gärna av mjukvarubaserad natur eller R2R (inte Reel2Reel utan Resistor Ladder). Den får gärna ha inbyggd Roon Endpoint men det är absolut inte nödvändigt. Så mina alternativ är just nu: 1. Begagnad MSB, möjligen en Analog DAC eller en Platinum IV e.d. 2. Begagnad dCS Puccini plus U-Clock 3. Ny Auralic Vega G2 4. Ny dCS Rossini, men då blir det blodpudding i flera år... 5. Beggad totalDac, kan inte alla varianter... 6. PS Audio med Bridge kanske? 7. Beggad Rockna WaveDream DAC kanske?
 8. AlfaGTV

  Figges ljudlåda

  Hittade du annonsen i Nerikes Allehanda? Eller i "jymden"?
 9. AlfaGTV

  byZan - Nytt i stugan #4

  En hel del kloka funderingar där. Jag spekulerar själv över hur mitt nästa kliv på digitalsidan ser ut, streamer+DAC i ett? Om inte vilken DAC o vilken streamer? Kravspecen blir ju lite ”Det beror på...” oavsett val. Mjukvaran och upplevelsen av denna är iaf A och O i sammanhanget så där VET jag att Roon kommer vara grunden. Jag är nyfiken på Auralic Vega G2, men osäker på om jag kommer gilla det ljudliga resultatet från deras ESS DAC. Inte helt impad av deras mjukvaruhistorik heller. Fördel är Roon Ready och inbyggd streamer. Andra alternativ i prestandaklassen är givetvis intressanta också, typ Lumin, dCS och säkert andra. Nåväl, ingen brådis!
 10. AlfaGTV

  Hälsokontroll av rör

  ”Även en blind höna....” Om man vill göra det ännu krångligare för sig så finns det väl ännu flera parametrar att bedöma utöver anodström, antar jag? Eller är det den egenskapen som bör vara matchad?
 11. AlfaGTV

  Hälsokontroll av rör

  Och då ser ju 1+7 ut att kunna jobba bra ihop med 6+9? Kanske... Annars tycker nog jag att byZans förslag lät bra också!
 12. AlfaGTV

  Tips tråden Hifi-annonser!

  Den syns för mig iaf (Edge, Win 10)
 13. AlfaGTV

  byZan - Nytt i stugan #4

  Det vet jag inte, men jag kan bjuda på min egen teori? Det är inte alls något fel på USB-anslutna DACar, men jag tror inte på att samma host/värd samtidigt ska vara ansvarig för att organisera läsning från media eller streamingleverantör. Det är dessutom det enda standardiserade gränssnitt vi har idag för att överföra material över 192Khz/DSD64...
 14. AlfaGTV

  Mickes Musikrum

  Mmm... Det kommer bli riktigt roligt att höra hur ersättaren funkar sedan. Den är beställd men inte leverans förrän efter sommaren. Det var nån japansk diskjocke-snurra tror jag Jo, jag har ju en hel hoper med liknande endpoints i "billigare" prisklasser. Den har fått gå en rond mot diverse som jag skrev om på hififorum. Men kontentan av det hela är att den föredras före SOtM sMS-200 med original nätdel, bortsett från webgui't som är en katastrof. Man lär sig leva med det eller kasserar det och ersätter med nåt färgglatt som en SSH-session eller så!
 15. AlfaGTV

  Musikhörna och experimentverkstad

  Grattar till god upplevelse! Intressant att det återigen understryks att mätvärden och teorier inte alltid korrelerar med upplevelsen! Funderade lite över bilden du visar, och om jag inte är ute och cyklar visar den en cykel av en 1Khz-ton? Vad vi ser som "rippel" på kurvan räknade jag fram till verkar vara en 48Khz rest av något? Dels borde vi inte höra den och troligen kommer den väl att filtreras bort i olika komponenters bandbreddsbegränsning senare? Men jag funderar också över varför vi (många av oss) accepterar och kanske även föredrar ljudet från vinylskivor, som nästan alltid dras med ett hörbart "brusgolv" från nålens kontakt med vinylen och de tillverkningsbrister i form av deformationer och liknande. Jo, jag upplever vinylen som mycket bättre när dessa egenskaper minskas men personligen upplever jag dem oftast inte som störande.