AlfaGTV

Medlem+
 • Content count

  618
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

AlfaGTV last won the day on February 14

AlfaGTV had the most liked content!

Recent Profile Visitors

3 070 profile views
 1. The Show Must Go On... HEM 2018

  Jag håller med om att det mesta lät helt OK, det enda jag tyckte lät "under" medel var nog Pro-Ject men det blir ju VÄLDIGT missvisande att jämföra eftersom de spelade på de smååå Pro-Ject-högtalarna för någon lusentapp och hade en Ortofon 2M Red i andra änden. Med den andra vinylspelaren och en Cadenza blev det ordentligt mycket bättre! Vet inte vad totalkonstnaden för detta system var men det skulle förvåna mig om man fick EN interconnect för motsvarande kostnad i de flesta andra system! Och för det ska Project-gänget ha en eloge och en medalj för välljud! Vore kul med en totalkostnadsskylt för respektive anläggning man lyssnade till? Det skulle nog chocka de flest och kanske tvinga utställarna att rikta sig till andra än de som nyligen sålt sin villa på Lidingö och flyttat till en tvåa i centrala Säffle.
 2. The Show Must Go On... HEM 2018

  Jo, en reflektion till, jag tror alla som spelade vinyl använde en sån här: https://www.svalander.se/shoppen/ljudfoerbaettring/antistat/furutech-destat-iii Några presentatörer som jag tycker gjorde ett extra bra jobb var följande, utan någon speciell ordning; Naim och Chord (Cables), entusiastiska och engagerade men också lite "ordnüng"! Magico - Peter McKay(?) Devialet - Thierry ... Robert Grubstad (AC) - Det här var en bra presentation i mitt tycke och han beskriver också vilka komponenter o funktioner vi lyssnar till (men inte vad vi hör!) Förresten var jag rätt duktigt imponerad av den "lysande" pickupen som monterats på en Rui Borges svarv i Avantgarde Xero XD-rummet Touraj Maghaddam (Förmodligen helt felstavat!) är en skön personlighet och har mycket spännande anekdoter men han berättade mer om sina specialpressningar som han spelade! (Och jag föll inte alls för Boehnicke, tyvärr, gjorde ändå två besök och det var otroligt mycket bättre på söndag eftermiddag. Sidobasar?)
 3. The Show Must Go On... HEM 2018

  Även jag trivdes i Audio Research/Sonus faber-rummet. Tyckte de hade ett ljud med kött o blod och endera väldig låg undre frekvens eller en liten puckel långt där nere. Det har jag iofs upplevt från andra Sonus också? Såg ni också den lilla Elac Roon-servern som stod uppe på Reference CD-snurran? Elac har en licens på Roon som är strypt i antal låtar max och att den inte hanterar DSD. Det kallas Roon Essentials och ingår i denna lilla server för vad jag tyckte han sa 6.500:-? Martin Logan var för mig trivsamt men lite oengagerande. Utan att förringa kändes det lite volvo herrgårdsvagn på bilsalongen i Milano om ni förstår? Tryggt, prydligt och goda prestanda! För personlig del uppstod ingea hetare känslor just då, men ett trevligt system. Cyrus Streamer och RIAA matade Anthem för- & slutsteg. Thorens 907(?) spelade bra och övertygande med en Sumiko Palo Santos Presentation om jag inte missminner mig? JBL missade jag? Var i hela friden var det?
 4. The Show Must Go On... HEM 2018

  Tack för fina bilder! Väntar ivrigt på flera! Några korta reflektioner på mässan generellt: 1. Många demade med Tidal 2. ”Ingen” nämnde MQA vad jag hörde... 3. Flera företag hade i sammanhanget mycket kostnadseffektiva digitala källor ELLER duktigt dyra vinylriggar, inga R2R vad jag kunde se. Instämmer med @P-pan om Avantgarde Trio LE! Däremot var basen tämligen otämjd i det aktiva systemet där/när jag satt där på lör fm. Bra drag dock!
 5. High End Mässan 2018 Stockholm

  Utfärdar ett tack till alla utställare som trevligt svarar på frågor, dumma och annorstädes! Hade en trivsam förmiddag på Lindkvist & Lundkvist och fler mycket trevliga ljudupplevelser. Det ÄR skoj att gå på Hifi-mässa! En av de coolaste upplevelserna hittills är iaf stora Avantgarde! Lite Todd Terje väckte publiken!
 6. Mickes Musikrum

  Ja, lindome har nog helt rätt: Jag spelar ungefär 50/50 digitalt och vinyl men vi kommer närmare källorna lite senare. Oavsett källa behövs det lite krut för att sätta fart på högtalarelementen, vilka de nu är! Och där har jag till min hjälp denna dunderklump! Karan KA S 270 med en nettovikt på nära 60kg är ingen rolig pjäs att flytta på men jag är verkligen förtjust i hur den spelar musik. Ofta har den membranen i ett järngrepp och tag tror det kan tänkas bero på den väldigt höga dämpfaktorn, men jag kan ha helt fel! Mellan slutsteget och de för tillfället anslutna högtalarna sitter en Tellurium Q Ultra Black. Ja, det finns högtalarkablar med mera kontur och precision men dessa har ändå fungerat okej under de år jag haft dem. Ja, tack för besöket, trevligt som vanligt Figge! Vi får dra ihop ett tillfälle där vi kan pytsa i oss lite "orm-olja" och spela musik också framöver! Sen vet jag nästan säkert att du var bra sugen på att köpa min vinyl med Trance Dance! Och jo, nu kanske ni ser varifrån min avatar kommer, om ni inte redan identifierat den!
 7. Mickes Musikrum

  Hjärtligt tack för era kommentarer! För saken skull nämner jag att högtalarna är Pioneer S-3EX, alltså de något mindre i serien och de har diskantmembran i ”keramisk grafit” eller nåt liknande medan S-1EX har diskanter i beryllium. TADs egna högtalare har väl även mellanregistrets membran i beryllium om jag förstått rätt. Jag tänkte mig att stegvis fotografera och beskriva mitt system idag men det kan ta litet tid mellan postningarna! Passar på att tipsa om ett mycket givande album så länge:
 8. Mickes Musikrum

  Tyckte det var dags att presentera min lya, anläggning och en del musik som får min puls att öka! Min anläggning är långt ifrån klar men trots en del skavanker och brister njuter jag dagligen av musik i olika former. Jag och sambon har nyligen flyttat till en lägenhet i ett lugnt område där jag nu försöker ordna till ett musikrum. I det förra rummet så trivdes mina NS-1000M som fisken i vattnet och deras bästa sidor kom verkligen till sin rätt. Tyvärr fungerade de inge vidare alls i det nya rummet och efter ett tags funderande togs det ett beslut. Även om mina bilder inte alls är i samma klass som @Apexorca och flera andra mycket duktiga fotografer här på Euphonia så försöker jag. Vad vi ser här är resultatet av en dagstur till Fredrikstens Fästning i Halden, där Karl XII stupade den 30:e november för snart 300 år sedan! Av en mycket trevlig gutt köptes dessa rejäla pjäser. Vi kan kalla dem halvsyskon till @octavia rs, @Taxmannen och @byZan TAD-pjäser. Dessa är nämligen byggda kring ett ganska likt mellanregister och diskantelement av koncentrisk typ. Designade av fransmän, byggda av kineser och trimmade av engelsmän och delarna levererade av amerikaner. Kan det bli nåt? Jodå det kan bli riktigt bra, och de har definitivt fått uppehållstillstånd.
 9. Vad är klockan?

  Jag hade den första! Haha, vilka minnen det väckte,
 10. My Crib + SF Bio Skybaren! :)

  Jag hade HD-660S i en knapp månad och jag tyckte bäst om dem av alla Sennheisers jag haft (HD-598, 2•HD-650, HD-700). De är väldigt sköna men lite på gränsen att jag kan krångla in mina öron innanför kuddarna. Generellt föredrar jag en öppnare spelstil dock och de kan bli lite ”tjocka” i nedre mellan/övre bas för min smak. Jag bytte mina mot Hifiman Edition X v2 som passar mig mycket bättre på alla sätt.
 11. My Crib + SF Bio Skybaren! :)

  Håller med om Tyr mkI, skulle gärna haft en till typ TVn eller så. Och varför inte med en CM-1, den är sjukt kul!
 12. Rauna Chaconne Delta

  Okej, det förklarar saken. Vad är det för material i socklarna förresten? MDF? Då är det med andra ord förädlingsuppdrag du sysslar med i det här fallet!
 13. Rauna Chaconne Delta

  Varför önskar du/kunden byta socklarna? De såg ju inte ut att vara några direkta fel på dem. Och lite undrar jag om det verkligen blir en Chaconne när allt bytts och micklats med? Det kanske blir en bättre högtalare men inte så ortodox.
 14. Äntligen nöjd med ljudet.

  Mina Karan-pryttlar har inte något standby-läge och inte heller någon annan strömbrytare än en huvudbrytare infälld vid IEC-kontakten. Därmed byggda för att stå på kontinuerligt. Det stora Karan drar dock inte mer än runt 40-60W utan insignal så det pliktar inte så värst. Tror dessutom att försteget blir en smula varmare på tomgång! Vad som dock är tydligt är att de behöver minst ett dygn på sig för bästa ljud efter att man slagit igång dem efter frånvaro etc.