AlfaGTV

Medlem+
 • Content count

  702
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

AlfaGTV last won the day on April 6

AlfaGTV had the most liked content!

Recent Profile Visitors

3 369 profile views
 1. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  Metallica - ...And Justice For All... (2LP, Vertigo/Phonogram 1988) Högt o bra!
 2. AlfaGTV

  Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  När du tröttnar på Vanessa köper jag den av dig @lindome!
 3. AlfaGTV

  sprudels tråd, testar nätverksspelare

  Har du fått låna en så ny apparat att den har stöd att funka som Roon Ready endpoint? Elle kör du via UPnP?
 4. AlfaGTV

  Munchen 2018

  Instämmer med Apex! Jätteroligt at få följa!
 5. AlfaGTV

  Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  En saknad vinyl på plats, anlände idag!
 6. AlfaGTV

  Hos mig

  Du sammanställer väl en faktura och presenterar på 18-årsdagen? Det hade en bekant gjort och den stackars pojken blev helt askgrå innan han insåg att det var en barn-biografi snarare än en riktig räkning!
 7. AlfaGTV

  Plind goes Ceramic!

  Jag har ingen vidare respekt för postens hantering men att en ringkärna överhuvudtaget kan lossna måste ändå falla på tillverkarens ansvar? Jag har då aldrig sett en ringkärna av anständigt format som fästs med mindre än en M10 maskinskruv med bult genom chassiplåten. Oavsett det, hur låter det på den ingång som fungerar då?
 8. AlfaGTV

  sprudels tråd, testar nätverksspelare

  Det här låter klart intressant! Tack för dina rapporter! Själv är jag klart nyfiken på Auralic G2, skulle passa min behovsprofil utmärkt.
 9. AlfaGTV

  Hos mig

  Hur lyckades hon damma huvudet i taklampan? (jag antar att det är det som syns?) Hoppas det gick bra för henne och att alla frakturer var materiella!
 10. AlfaGTV

  Letar nätverksstreamer

  Det beror väl till stor del på hur stort lokalt bibliotek du tänker dig att hålla? Streaming för många betyder ett stort antal favoriter på sin valda streamingtjänst, långt ifrån alla bygger ett väl kuraterat lokalt bibliotek på NAS (eller extern hårddisk, om du inte behöver åtkomst från mer än en plats) Och det är också rätt intressant om du föresätter dig lokal streaming av typen UPnP/DLNA eller Squeeze där båda kräver en server som trivs mycket bra på en NAS (som du kan gömma i nån skrubb/garaget eller så). Tänker du dig Roon så piper hårdvarukraven upp en hel del men det finns absolut NASar som kan agera Roon Server (kör själv så, mycket nöjd). Inge fel på en MacMini och den duger gott som server för samtliga serverbaserade lösningar och du kan gömma den om du vill, förutsatt att lagringsytan är tillräcklig. Så svaret blir som vanligt en motfråga, ”hur långt är ett snöre?” Som parentes har vi ju de streamers som tillhandahåller sin egen ”server” som t.ex. Bluesound, Aurender, Auralic, Lumin, Linn etc. De har ju ofta möjlighet att peta i en disk i enheten och sedan använda dess egen app för kontroll. Om man är nöjd med de system erbjuder, fine, kör på det och var nöjd. Man kan krångla till det in absurdum med detta men ibland är det enkla det bästa!
 11. AlfaGTV

  Letar nätverksstreamer

  Givetvis, det har du rätt i... Och de är dessutom Roon Ready vilket jag inte tror Linn-produkterna är. De jobbar väl med ett annat protokoll för överföring än RAAT men jag minns inte namnet? "With their most recent firmware update, Linn has released a streaming mode that enables bit perfect transmission from Roon to your Linn DS – with the DS as the clock master – guaranteeing the highest audio quality possible. Welcome, Linn fans!"
 12. Säljer min högt skattade Orbe SE då jag är nyfiken! Säljes med en mycket fin Technoarm A samt montageplatta för SME (inkl monteringskit). Uppgraderad och kontrollerad i Hertsfordshire UK för ett par år sedan så det är aktuell version med Never Connected teknologi i nätdelen. Mycket fin givetvis utan skavanker som jag upptäckt. 23.000:-, original förp finnes men frigoliten är lite smulig så jag föredrar affär på plats!
 13. AlfaGTV

  Letar nätverksstreamer

  Nu ska jag inte försöka sälja på allt o alla Roon, men det vore tjänstefel att inte nämna att Roon gladeligen spelar till Auralic Altair och Linn DS-maskiner numera. Och även Lumin vad jag vet. Linns maskiner behöver vara av nyare snitt tror jag?
 14. AlfaGTV

  Ultraljudstvätt - Tvättmedel

  @Bebop tipsade tidigare om Tarkett BioClean (tvättmedel för vinylgolv) och det tycker jag funger väldigt bra. (i tvättapparater med sugfunktion iaf) Annars tycker jag också att iso-halten i föreslaget recept var onödigt hög. Jag brukar lägga mig runt 10-12% för min ”förtvätts-blandning”. Steg 2 görs med BioClean eller L’Art du Son. Resultatet blir ganska likartat med en fin yta som inte verkar varken uttorkad eller statisk, men ren och blank.