AlfaGTV

Medlem+
 • Content count

  460
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

AlfaGTV last won the day on September 28

AlfaGTV had the most liked content!

About AlfaGTV

Recent Profile Visitors

2 716 profile views
 1. Min Canossavandring

  Grattis Calm, inte helt utan viss avund! Jag är helt övertygad om att det kommer låta absolut toppen!
 2. Min Canossavandring

  Det finns de som hävdar att en blåtandshögtalare är tillräckligt för att erhålla bra ljud också.
 3. Min Canossavandring

  Spännande resa, tack för att du delar med dig! Ang. bildbehandlingsprogram och hosting, "there are no free lunches"... Mitt tips ang bildbehandling; https://www.dustinhome.se/product/5010969295/photoshop-elements-15-winmac-engelsk-dvd http://www.adobe.com/se/products/photoshop-elements.html
 4. Hörlursanläggning - tips tack!

  Hoppas det inte uppfattas som off topic men jag är ute efter en trevlig InEar som komplement. Någon här som gillar denna typ av lurar och har förslag på en välljudande lur? Mina gamla Sony MDR EX90 börjar bli lite naggade i kanten även om jag fortfarande gillar dem. Har fått förslag på grannforat om Shure t,ex. 535/846 och även Etymotic ER4XR. Eftersom jag gillar mina Sony funderar jag även på XBA-N3 om ngn provat dem?
 5. Hemma hos Ishoot

  Oj, nej, det var inte så jag menade! Jag trodde konkret att Devialet skulle fullt ut konkurrera med steg uppemot 10-15Tkr och då även på så basala parametrar som brusnivå, även med lågnivå-puppor. Och det var det jag avsåg med "lite bättre steg än rena in-steg"...
 6. Hemma hos Ishoot

  Jag är lite förvånad? Devialets inbyggda RIAA har ju hyllats rätt duktigt av många skribenter. Jag har inte hört det själv och än mindre jämfört med något annat men trodde det skulle vara jämförbart med lite bättre steg än rena in-steg () Nyfiken på vad det är för nåt annat som rört om i grytan?
 7. Hörlursanläggning - tips tack!

  Å jag tycker precis tvärtom, ett tyst och behagligt lyssningsrum, bra lurar, förstärkning och källa o kanske en liten malt i glaset.. På tåg och liknande är det InEars som gäller för att stänga ute mesta möjliga intryck men jag har inte så stor behållning av ljudet i mina.
 8. Hörlursanläggning - tips tack!

  Det är intressant att hörlurar har så olika klangbalans tycker jag generellt. Jag vill att mina lurar skall återspegla klangbalansen hos ett par riktigt bra högtalare, och där tycker jag mig vara idag. De lurar som jag nämner som tips ovan, Hifiman HE-400i har en relativt ljus klang men är för mig mycket lika ett par riktigt högkvalitativa stativhögtalare. Om jag nyttjar HE-1000 istället får jag en effekt som påminner om att gå till ett par rejäla golvare av mycket hög klass. Sennheiser har provat i olika iterationer under åren men de låter inte "korrekt/naturligt/som bra högtalare" i min skalle, men uppenbarligen finns det många som tycker om dem.
 9. Hemma hos Ishoot

  Nä, det tror inte jag heller. Det som brukar förändras är ofta det som ger "en övertygande illusion", och ljudbildens upplevelse och liknande. Frånvaro av "Background hash" och förmåga att leverera de små detaljerna på en vackert sätt. Givetvis påverkar även tillvänjning, precis som @calle_jr skriver men jag tycker personligen att RIAA-steg är de som är allra mest påverkade av "uppvärmning" och "inkörning" i ett system. Hur många här på Euphonia stänger av sitt phonosteg mellan lyssningarna? Har man rör i det så är det ju en annan femma men solid state?
 10. Hörlursanläggning - tips tack!

  Aha, då fattar jag bättre vad du menar. Med andra ord kan jag säga tro att de inspelningar som erbjuds av HDTracks som Binaural+ INTE är konsthuvudinspelningar utan förmodligen bara välgjorda inspelningar.
 11. Hörlursanläggning - tips tack!

  Du har säkert rätt i sak, men testa gärna inspelningarna jag nämner? Kan du förresten tydliggöra vad du menar med frifältskorrigerade resp. diffusfältskorrigerade lurar? Exempel?
 12. Hemma hos Ishoot

  RIAA är kluriga att utvärdera tycker jag. Det tar sån tid för dem att "landa" så det duger inte att bara koppla i o ur, det tar några dagar för dem att "sätta sig" i systemet. Dessa kanske är annorlunda? Hursom ska det bli intressant att ta del av dina intryck, särskilt i jämförelse med det, ofta väl omtalade, inbyggda i Devialet'en
 13. Slimtower

  Ser bra ut! Heja! Heja!
 14. Sonus Concordia uppdaterar.

  Ser toppen ut! Och trevligt att du vågar visa lite "nakenbilder" på hur kablarna är uppbyggda tycker jag. Som lekman kan jag inte säga om det är bra eller mindre bra konstruktioner men jag uppskattar öppenheten!
 15. Hörlursanläggning - tips tack!

  Ja, det är inget bekymmer. JRemote (på iOS) fungerar strålande för "lokal" musik. Och Spotify brukar fungera bra som Connect-lösning. Ang "konsthuvudinspelningar" så har HDTracks just nu gratis (iaf för ett par veckor sedan) nedladdning av ett album om 5 låtar som heter nåt i stil med "The Sound Of The Future: Binaural+". Flera riktigt sköna låtar och riktigt härlig hörlursupplevelse, som funkar bra även i högtalare!