sprudel

Medlem+
 • Content count

  859
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

sprudel last won the day on November 21 2017

sprudel had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Västra Göteborg

Recent Profile Visitors

6 839 profile views
 1. Mickes Musikrum

  Så spännande!
 2. Mästarmöte har en vinnare!

  Den är mer än häftig, den är läcker!
 3. Hemma hos Daniel

  Ah! Jag läste 27 Hz, inte 27 kHz! Någon här som hör dessa frekvenser?
 4. Hemma hos Daniel

  Bra. Då förstår jag vad du menar. Det är ju en rejäl markör i övre registren hos TAD. Är det friskt tro?
 5. Hemma hos Daniel

  Den resonansen är väl gissningsvis relaterad till rummet det spelas i. Variationen i frekvens för topparna har väl också med placering av högtalare och lyssningsposition att göra. Jag tror inte att den är specifik för just Vivid utan att det kan se helt annorlunda ut i ett annat rum.
 6. Hemma hos Daniel

  Hänger inte riktigt med i vad du menar med din sista mening? Vill du utveckla?
 7. Mästarmöte har en vinnare!

  Nr 2 från vänster ser tveksam ut! Fick han aldrig sitta i sweetspot?
 8. Topp fem

  Här kommer min lista: Roger Waters, ”Amused to Death” David Bowie, ”The raise and Fall of Ziggy Stadust and the Spiders from Mars” Peter Gabriel, ”So” Paul Simon, ”Songs from the Capeman” Neil Young, ”Harvest”
 9. Har rullat färdigt (?) med min Conrad Johnson Premier 17LS2 och säljer av några rör. Dessa är köpta av Roland på TangoTubes och endast spelade ca 15 tim. Det är fransktillverkade Philips Miniwatt, E188CC, mycket svåra att få tag på. Du kan läsa mer om dem i länken nedan, om E188CC. Jag betalade 1600 kr styck och begär 1100 kr. Väldigt bra pris om man kollar av marknaden. http://www.audiotubes.com/6dj8.htm
 10. God Jul

  God Jul till allihop!
 11. Såg den idag också, väldigt bra.
 12. Streaming

  För att inte behöva bekymra mig om problemet alls. Jag installerade Foobar igen och kör från dator till Chord 2 Qute via usb. Styrs via Ipad Monkeymote. Nu kan jag sitta i fåtöljen och växla mellan Oppo bdp 105 via coax till Chord, dator-usb-chord, och Oppo som da analogt ill försteg. Dator via usb till chord vinner stort. Förvånad över skillnaden faktiskt. Wasapi i event mode låter bra.
 13. Hemma hos Octavia rs (väntan är över)

  Gör gärna det, jag är också intresserad av utfallet.
 14. Hemma hos Octavia rs (väntan är över)

  Fino! Och hur låter det då?
 15. Streaming

  Fundering kring Sotm Ultra. Kan man koppla hårddiskar direkt till ultran och manövrera ultran via trådlöst nätverk? Jag har en airport express i närheten som är trådad så signalen är bra. Samtidigt är avsikten att köra Roon på en laptop på annan plats där routern är placerad. Jag vill nämligen inte ha ultran galvaniskt kopplad till nätverket, och behöver airport express nätverk till övrigt i rummet. Ge gärna förslag på bra usb-kabel 30-50cm. Min erfarenhet av usb är att ju kortare desto bättre.