sprudel

Medlem+
 • Content count

  836
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

sprudel last won the day on November 21

sprudel had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Västra Göteborg

Recent Profile Visitors

6 683 profile views
 1. Fino! Ladda nu hem Jazz at the Pawnshop från Native DSD music och jämför med den fina vinyl jag är säker på att du har, ovh även band om du har det. Ha görskoj!
 2. DSD möjlighet har jag redan, men inte vinyl. Dit är det en rejäl investering som kan läggas på fina utgåvor digitalt. Annars kan vi ju satsa på godare ting än hatt någon kväll och gemensamt fira förlusten, vad sägs om pilgrimsmusslor och ostron?
 3. Nej, det har jag inte gjort. Men vinylen har sina pros & cons och formatet är inte felfritt på något sätt. Kan du få samma master eller tom bättre på en digital utgåva är utgången given.
 4. Vad är 'Sybarite Audio*?

  Ja. Det är Morello som är konstruktör som jag förstått det. Han är tillbaka på grannforat efter en tids semester i Novosibirsk! Vi har inte alltid samma uppfattningar om sakers tillstånd vilket jag uppskattar mycket.
 5. Strömlist

  Istället för småländsk mylla kanske den innehåller lite bohuslänsk krossad gnejs, eller nåt?
 6. Det vet jag ju inte. Hämtade den från DSD-Native music och det är stor skillnad mot min upplaga i 24/96. Två helt olika upplevelser, nu är jag där!!
 7. Haha! Nu har jag spelat Jazz at the Pawnshop, och lite annat från DSD-Native music i DSD-64! Jag behöver ingen vinylspelare.
 8. Den huvudsakliga ljudförbättringen ligger i själva mastern, tror jag. Ta Muddy Waters "Folksinger" tex som jag har i redbook, den är helt fantastisk. DSD-native music är ju måna om en direkt överföring från mastern och det låter väldigt bra, organiskt och dynamiskt. Skulle vara intressant att jämföra DSD 64 med en kopia av samma master i redbook. Men är DSD-native och andra som kör direkt från master till DSD enda vägen att komma över bra inspelningar digitalt så är det vägen att gå.
 9. Apexorca hemma hos Nilento

  Kul reportage och fina bilder.
 10. Tankade ner några testfiler från DSD Native i DSD 64 som lät vädigt bra. Spelade via Oppo 105 som DA då Oppon inte skickade formatet vidare till Chord 2 Qute via coax. Det var så bra att jag beställde två album, bla Jazz at the Pawnshop som jag har några varianter av. Ska bli kul att jämföra.
 11. Vad hade ni för försteg?
 12. Intressant. Ur vilka aspekter lät AudioNote bättre? Jag har lyssnat på Dave och jämfört kort med Benchmark 2. Ingen i sällskapet kunde uppfatta någon skillnad vid den korta lyssningen vi hade. Skillnader mellan dacar av hög kvalitet är så liten att långtidslyssning i egna anläggningen är för mig enda vägen att uppfatta dessa, om jag nu gör det.
 13. Tack för länken, mycket intressant. Där fick DSD som format en rejäl omgång. Jag ska lyssna på de filer jag laddat hem och försöka höra det Rob säger sig höra.
 14. Du kan bli medlem i Native DSD och då får du tillgång till ett anatal testspår att provköra i din anläggning så att du känner dig trygg när du väl börjar handla. Jag laddar hem nu, men det tar lite tid, stora filer.
 15. När jag läser om Chord 2 Qute som rekas på Native DSD Music som dac: The 2Qute offers support for up to 32-bit/384kHz audio via coax and USB, and 24-bit/192kHz over optical. DSD64 is supported on all inputs and DSD128 is supported via coax or USB (all via DoP). The new DAC also gains a handy switch to easily move between coax, optical and USB digital inputs.