sprudel

Medlem+
 • Content count

  904
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

sprudel last won the day on May 12

sprudel had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Västra Göteborg

Recent Profile Visitors

7 063 profile views
 1. sprudel

  Munchen 2018

  Håller med, riktigt snygga apparater.
 2. sprudel

  Munchen 2018

  Tack för trevlig tråd. Kul att du lägger ut.
 3. sprudel

  sprudels tråd, testar nätverksspelare

  Chord har väl en specialbyggd för Mojo, Poly? Har du kvar Mojo förresten?
 4. sprudel

  sprudels tråd, testar nätverksspelare

  Funderat har jag, och kommit fram till att jag vill ha en dedikerad streamer ändå. Visst kan man få till en dator att spela bra men jag upplever det som struligt. En streamer är ju i och för sig en dator men mer färdig.
 5. sprudel

  En hifinörds bekännelse

  De låter ”kort” på något sätt är min erfarenhet av Hypex Ncore nc 400 men till basarna är de verkligen bra.
 6. sprudel

  sprudels tråd, testar nätverksspelare

  Nästa version funkar med Roon och MQA, denna kör jag via deras egen app. Den nya kommer till hösten.
 7. sprudel

  sprudels tråd, testar nätverksspelare

  En tidigare inte påtänkt kandidat gör entree i setupen idag, Moon Mind som jag fick låna av Karl på Stylus när han ändå är i faggorna, Göteborg alltså. Inkopplad och spelar fint från nätverket via en pc med hårddisklagrad musik och Minimserver. Första intrycket är rent och snyggt. Lite samma ljudsignatur som Oppo vad gäller tonbalans men med bättre tryck i transienter, trevligt. Mer intryck kommer efter mer lyssning och varm apparat.
 8. sprudel

  sprudels tråd, testar nätverksspelare

  Nu har jag lyssnat färdigt och Aurendern får åka hem till Stockholm och Perfect Sense igen. Stort tack för lånet. I min setup med rörförsteg och tämligen neutrala rör, NOS Telefunken från 1967, så ger Aurender ett bra driv med fokus på mellanregistret, ljudbilden stor i alla riktningar och inte in your face, tvärtom. Det blir lite rör på rör så att säga i min setup och kanske lite för mycket av det goda. I en annan setup som är av det ljusare och hårdare slaget kan jag tänka mig att den är perfekt med alla kvaliteter den har. Jakten fortsätter.
 9. sprudel

  sprudels tråd, testar nätverksspelare

  Jag skall nog försöka låna en Auralic G2 av Akkelis och lyssna på den också.
 10. sprudel

  sprudels tråd, testar nätverksspelare

  Mer lyssnande på Aurender ger att den är bäst hittills. Det är enklare att skilja olika utgåvor av album från varandra än tidigare, det blir tydligare. Presentationen är fortfarande en aning mörk och min anläggning i övrigt behöver inte balanseras tonalt, men i en lite ljusare setup är Aurender perfekt. Många nya högtalare har enligt mig en överdriven presens i de övre registren, hos mig är det inte så. Detta är läget just nu, mer lyssning återstår.
 11. sprudel

  sprudels tråd, testar nätverksspelare

  Enligt andra lyssnare skulle Aurender ge en presentation som var köttigare och mer ”analog” än andra mediespelare, vad man nu menar med analog kan man undra. För mig är analogt ljud liktydigt med vinyl och då är det organiskt, med bra driv men kanske lite hopgrötat. Lite av kompressorpåverkat men låter förbaskat trevligt. Kontaktade Perfect Sense som säljer Aurender och Marcus vilken utan några som helst bekymmer skickade sin Aurender N 100 till Göteborg för provlyssning.. Vad säger man i Göteborg om en sådan gubbe?😃 Kopplade upp Aurendern, installerade bruna appen och flyttade över 400GB till den interna hårddisken vilket tog sin tid. Jag har inte hunnit lyssna särskilt mycket då långhelg i Mollösund stod för dörren men den korta stunden gav mersmak. Första intrycket är precis en mycket matigare presentation, stor ljudbild i bredd och djup. Låter lite mjukt anar jag? Är det detta man menar med analogt så är jag inte överens med begreppet riktigt. Vi får se vad som händer efter lite längre lyssning, ovanstående får tas med stor reservation, då apparaten knappt fått upp värmen och kombinerat med nyhetens behag. Allt detta relaterat till förutsättningarna att det är min setup med högtalare som inte har någon överdriven diskant, ett Conrad Johnson rörförsteg som redan medger organiskt ljud med finess och värme, ett Conrad Johnson transistorslutsteg på 350 Watt som garanterat skakar liv i det mesta. Slutsatsen än så länge är dock att en dedikerad streamer ger en rejäl förbättring för den digitala uppspelningen, vad man sedan väljer är en smaksak och anpassning efter den egna setupen. Det ska bli kul att åka till stan igen och lyssna vidare på Aurender.
 12. sprudel

  sprudels tråd, testar nätverksspelare

  Min streaminghistoria började med varianter av Squeezbox, som ersattes av Oppo 105 BDP vilken fick ta över en mängd funktioner. Till en början var jag väldigt nöjd med den och nyttjade den också som försteg. Ett separat försteg gav ett rejält lyft och jag fick omvärdera min uppfattning att försteget inte spelade så stor roll. Oppon fortsatte som mediaspelare med musiken på separata hårddiskar kopplade till Oppon. När jag äntligen fick möjlighet att byta plats på setupen efter renovering av vardagsrummet delade vi upp bio och stereo till olika placeringar i rummet men Oppon blev kvar i stereosetupen som just hårddiskspelare och CD-spelare. Oppons största förtjänst ligger enligt mig i funktionen som bildvisare och hantering av flerkanalsljud så den såldes och jag behövde en dedikerad nätverksspelare. Airpory Express spelade fortfarande Spotify setupen då Oppon aldrig medgett detta. Många timmar av läsning på olika forum renderade i ett antal apparater som verkade intressanta, Auralic Aries, Aurender N 100, Melco N1 och kanske någon till. Att lägga jättesummor i en marknad där en produkt går från att vara top of the line ena dagen för att snabbt ersättas av en annan nästa dag är inte rimligt. Nåväl, jag köpte Auralic Aries till ett bra pris begagnat för att prova vad det kan ge. Lite strul i början med ljudet, det var fräsigt och överdrivet. Kopplade om och upp allt igen så blev det bra. Det var verkligen skillnad mot Oppons presentation till det bättre. Större ljudbild i bredd och djup, mer luft kring instrumenten och mer attack i transienter. Dock saknade jag lite kött och blod i presentationen, det var för mycket fokus på transienter och blev tunt. Notera att vi pratar om smärre skillnader men de finns där och efter ett antal timmars lyssning så blir de mer påtagliga. Auralicen såldes.
 13. Vanliga Aries. Väldigt mycket bättre än Oppo, men jag tror det finns mer att hämta.
 14. Jag kämpar på med mitt lyssnande av streamers. Auralic Aries är ute, och Aurender N 100 finns nu i setupen. Bara lyssnat snabbt efter inkoppling, men det här är en annan nivå än Auralic, helt klart. Mer ingående lyssningsintryck kommer. Stort Tack till Perfect Sense som inte bara lånade ut utan tom skickade apparaten till Göteborg för att ge mig möjlighet att lyssna.
 15. Ja, precis. Troligtvis har varken vinyl eller rörförstärkare de ”bästa” mätvärdena heller, men låter bättre än en annan apparat som har ”bättre” värden.