sprudel

Medlem+
 • Content count

  763
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

sprudel last won the day on September 25

sprudel had the most liked content!

About sprudel

Profile Information

 • Location
  Västra Göteborg

Recent Profile Visitors

6 503 profile views
 1. Äntligen nöjd med ljudet.

  Eller stor och luddig vanlig matta.
 2. Streaming

  Mjukvar och hårdvara som är utvecklat för att passa ihop, inte så konstigt.
 3. Streaming

  Tack alla för all info jag fått hittills. Jag börjar lära mig om det här nu.
 4. Streaming

  Kan man konfigurera en Macmini eller NUC så att den buffrar upp det som spelas på en SSD innan den skickar vidare till dacen. Ungefär som Aurender och MSB jobbar? Kan man komplettera Macmini med externa hårddiskar, nu sitter man ju på ett gäng sådana.
 5. Streaming

  Strålande igen. Så, jag kan skaffa en macmini, koppla den via router till nätverket och låta den driva min Chord 2Qute dac. Men då återstår någon form av server.
 6. Streaming

  Du tillför mycket kunskap här, så fortsätt gärna. Jag hittar ingen usb-utgång på Macmini när jag läser specen? Jag menar detsamma som du med streaming.
 7. Streaming

  Vad har macmini för utgångar?
 8. Streaming

  Oppon fungerar inte klockrent, den hänger sig och hittar inte filerna, behöver startas om. Appen som jag styr med är usel i formgivningen, skittråkig. Kör coax ut från Oppon men skulle gärna sett en usb-utgång också till dacen Oppo kan inte spela Spotify med den heller utan förlitar mig på Airport Express där. Spotify-appen är ju trevlig, både att hantera och utseendemässigt. Endast optiskt ut ser jag som en brist.
 9. Flac vs Wav

  Jag tycker du borde låna en streamer av god kvalitet, tex Aurender, köra den i ditt system och lyssna på Dire Straits från en välinspelad utgåva. Det hade varit himla roligt att ta del av din upplevelse. Perfect Sense har ju sagt i en annan tråd att de gärna lånar ut och ni hör ju hemma i samma stad så något geografiskt hinder föreligger ju inte.
 10. Flac vs Wav

  Det är jag dock tveksam till att det stämmer. Det finns en hel del som tyder på att uppackning inkl sändning påverkar ljudkvaliteten.
 11. Streaming

  Jag kommer, det vet du!
 12. Streaming

  Är du nöjd med kvaliteten Morello, har du jämfört med någon dedikerad streamer?
 13. Streaming

  Inspirerad av Lasse j.s tråd om streaming mm så vill jag starta en tråd om medlemmars val av streamingapparater och hur ni tycker det fungerar. Jag började min streamingkarriär med SqueezeBox, som blev till SB Touch, därefter ett antal Airport Express för Spotify och AppleTV för bild o ljud. För lagrad musik står Oppo BDP 105 med uppackning till dac. Kan det bli bättre med en dedikerad streamer som är optimerad för uppgiften? Jag vill inte ha en dator i anläggningen av olika skäl även om det fungerade OK med wasapi så var det en del mek, och säkerligen skit från dator in i anläggningen. Rippar musiken med dBPoweramp som fungerar utmärkt. Vad använder du, är du nöjd med kvaliteten och vad har du jämfört med?
 14. sprudels tråd

  Syftningsfel kanske, den rätta ordningen som jag slarvar med är den jag angav, först pre och därefter slutsteg, det hörs ju på namnet att det ska vara den ordningen.