bigblue

Medlem+
 • Content count

  1 031
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

bigblue last won the day on November 11

bigblue had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Westcoast

Recent Profile Visitors

6 788 profile views
 1. Hoppas att det låter sig göras! Jag är mycket nyfiken på att höra hur du uppfattar skillnaderna mellan dessa.
 2. Spännande. Fick du möjlighet att spela en vinylskiva så att du är helt säker på din sak .
 3. Apexorca hemma hos Nilento

  Skulle vara kul att få veta hur kopplingen ser ut mellan Youn Sun Nah's album "Lento" som spelades in hos "Nilento"... Coincidence - I think not.
 4. Apexorca hemma hos Nilento

  Härligt reportage! Tack för att vi fick följa med. Pratade ni R2R?
 5. Apexorca hemma hos Nilento

  Ska bli kul att höra hur du uppfattade akustiken i de olika rummen.
 6. Äntligen nöjd med ljudet.

  Spännande. Du som sysslar med detta professionellt får gärna utveckla. För mig som lekman ser jag bara att man försöker korrigera något som inte tidigare varit ett problem, istället för att finna den ursprungliga orsaken.
 7. Mästarmöte har en vinnare!

  Jaha, trodde man måste ha två för att få stereo...
 8. Topp fem

  Några favoriter som jag håller högt: We get requests - The Oscar Peterson Trio Soular Energy - Ray Brown Trio Tracy Chapman - Tracy Chapman Use Me - Vanessa Fernandez Jazz Samba - Stan Getz, Charlie Byrd
 9. Set up - turordning för inköp?

  Jag har själv upplevt att det är en svår balansgång. Att dra ny, ren ström kan kännas lite som att lägga om taket. Ett nödvändigt ont. Man ser ingen skillnad och upplever kanske inte att man märker någon heller. Initialt. Men Om ett par år kommer du vilja ha ordning på elen. Men jag skulle ändå inte börja i den ändan. Även om det är viktigt. Jag skulle ta tag i endera högtalarna eller rummet. Akustiken är oerhört viktig. Annars kommer du aldrig kunna höra hur bra din utrustning kan prestera - hur bra och dyra saker du än kostar på dig. Och om det är en "pryl" du är ute efter är min erfarenhet att det är högtalaren som gör det största avtrycket. Annars kan jag bara stämma in med de andra här. Välkommen - kul att höra vart din resa tar dig.
 10. Mint Condition

  Helt riktigt. Discog själva är väldigt tydliga med vad som avses. Men det är inte alla som delar den uppfattningen.
 11. Dags för nästa steg

  Någon som känner till varför vissa album covers har nedre högra hörnet avklippt? Ibland har jag köpt skivro där både inner- och ytterfodral har ett hål stansat i sig. Efter som det hänt en handfull gånger antar jag att det finns en tanke bakom. Är det "demo-skivor"?
 12. @calm hur gick det med snvinyl. Fick du din önskade leverans utan problem?
 13. Mint Condition

  Mint är ett uttryck som det går inflation i - bland annat på Discog. Jag kan inte låta bli att dra på munnen när jag läser att någon säljer en Mint-skiva "bara spelad ett par gånger och tvättad i skivtvätt". Knappast någon jag skulle köpa från. Min erfarenhet från Discog är att Japaner följer de gängse reglerna, lika så tyskarna. De som jag haft mest "trubbel" med är fransmän. Detta är inte en absolut sanning utan bara mina egna personliga upplevelser efter snart 100 transaktioner.
 14. Själv välkomnar all form av mångfald så länge den är berikande, ödmjuk och hänsynstagande. Av någon outgrundlig anledning, som jag ännu inte lyckats lista ut själv, så upplever jag att motsatsen oftast kommer från medlemmar som har ett visst sätt att se på omvärlden. Jag är aktiv på en handfull forum runt om i världen. I de allra flesta fall funkar det alldeles utmärkt, där medlemmar delar sina olika åsikter. Men när det blir nedlåtande "pajkastning" så är det utan undantag de som, jag upplever, står för ett mer teknisk, analytisk, bevisande förhållningssätt till musiken, som står för de första och största övertrampen. Aldrig tvärt om. Och detta upplever jag globalt. Hur kommer det sig? Varför är det emotionella förhållningssättet till musiken så provocerande? Varför räknas inte att "jag upplevde det som bättre" lika värdefullt som "en graf som visar x eller y"? Är det provocerande att sväva utanför boxen där det inte finns några grafer som kan befästa din absoluta position? Jag hoppas att vi kan hitta ett sätta att utbyta erfarenheter oavsett utgångspunkt. Det skulle berika min favorithobby - också i framtiden.
 15. HIGH END München 2018

  Alltid trevligt att ta vägen om lämpliga butiker och vänner på vägen. Dock har det blivit flyg för egen del. 1 tim 50 min från Göteborg.