bigblue

Medlem+
 • Content count

  949
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

bigblue last won the day on June 11

bigblue had the most liked content!

About bigblue

Profile Information

 • Location
  Westcoast

Recent Profile Visitors

6 529 profile views
 1. Högtalarplacering

  Jo det var nog i min tråd som jag länkade till denna video. Har också haft mail-konversation med honom för att höra om han skulle tänka sig att komma över och köra lite demos. Och det hade han . Men det var innan jag köpte en Gryphon och fick ordning på basen... Köpte CD skivan som han refererar till och körde Jennifer Warnes - Ballad of the runaway horse - om och om och om och om igen. Vill minnas att högtalarna hamnade 2 cm längre ut från väggen, jämfört med vad jag hade dem innan. Avståndet mellan högtalarna behölls, toe in ökades på (skär nu framför näsan) och så placerade jag en kolfiber-puck under främre spiksen så att Jennifer W kom upp till ståendes. Dvs att det upplevs som om rösten kommer från en punkt ca 160 cm över golvet. (mina högtalare är 116 cm höga) Bästa tipset för den som vill sig på detta (vilket jag tycker att man ska göra om man tror att det finns mer att hämta från sin högtalarplacering) är att markera den ursprungliga platsen noggrant samt att man är två pers som genomför övningen. Och att man har god tid på sig. Räkna med kanske 4 timmars knuffande och puttande. Oavsett utkomsten är det lärorikt för hur ens högtalare och rum samspelar.
 2. Spännande att se hur långt man kan spänna den digitala bågen. Onekligen så verkar DSD vara det vassaste som går att få fram - om man gör det riktigt. @Bebop har du hört DSD inspelningar som du upplever kan utmana musik från en rullbanspelare?
 3. Hemma hos JR.

  Detta var som att komma in i en godisbutik - både ljud- och teknikmässigt. Så mycket kunskap och välljud på ett och samma ställe. Tack JR för en härlig söndagseftermiddag.
 4. Bassystembygge - Rydbergs system

  Med tanker på hur lågt det går så kanske frågan är: "hur känns det"?
 5. byZan - Min vinkällare

  Har själv ingen slot i den senaste laptopen. Så det blev att komplettera med en separat enhet som man kopplar in via USB.
 6. When I was a kid...

  Jag gillar hur Netflix tar fram förslag på filmer och serier efter att man sett klart något man gillar. Så här såg det ut hos oss när vi var klara med Narcos. Det kanske bara är jag men jag kände inte riktigt att Frozen var den ultimata matchningen ;-)
 7. Bästa systemet ?

  Finns det möjlighet att få en närmare presentation av detta eminenta system och gärna lite fler bilder :-)
 8. På rulle till Italien

  Tack Bebop för inspirerande reportage och värdefull information .
 9. På rulle till Italien

  Krävs det någon form av dagligt/månatligt underhåll av maskinerna? Något som motsvarar det vi gör för att våra PU ska låta från sin bästa sida :-)
 10. Bästa systemet ?

  Läckert!!! Vad är det för apparat man skymtar bakom den högra högtalaren?
 11. På rulle till Italien

  Mumsigt!!! Vilken läcker butik. Håller med tidigare kommentarer om att detta väckte ett svårt begär. Vilken prishärad pratar vi om för en renoverad apparat. Kommer man någon vart med 50 tkr? Hur skulle du vilja beskriva skillnaderna mellan de apparater som du lyssnade på? Var det som att lyssna på olika PU från samma tillverkare?
 12. "Priset är det du betalar - värdet är det du får". Warren Buffet
 13. ethernetkabel

  Det var många intressanta länkar och artiklar och läsa i samband med denna test som verkar mycket "neutralt" utförd. Jag har inte jämfört Ethernet-kablar så jag har ingen erfarenhet av om det går att uppfatta någon skillnad. Men jag hade nog inte kunnat göra det i den aktuella miljön. Ny musik, ny teknik och du har 30 sek på dig. Dessutom uppfattade jag det som om de som utförde testet inte nödvändigtvis var vana hifi-lyssnare utan snarare var deltagare på konferensen Amazing Meeting som är för skepticism och kritiskt tänkande. Jag tror att "om" man ska kunna höra några skillnader på Ethernet-kablar så måste man nog vara en van hifi-lyssnare, i en mycket bekant miljö, med välkänd musik och en teknik i övrigt som man är mycket bekant med. Min uppfattning är att det tar ett bra tag att lyssna in sig hela vägen "in" till de små detaljerna som eventuellt gör skillnad. I början är det allt för mycket annat som är nytt och man hinner inte uppfatta att "det 4:e cymbal-anslaget klingar ut något längre än det 3:e" etc. Därmed inte sagt att det man kom fram till inte stämmer.
 14. När du kommer fram till svaret på frågan får du gärna höra av dig . Själv har jag gått bet fullständigt. Håller med om fördelarna med att ta saker stegvis för ökad förståelse och uppskattning för varje förbättring. "Resan" är ju det stora nöjet.