bigblue

Medlem+
 • Content count

  1 057
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

bigblue last won the day on January 12

bigblue had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Westcoast

Recent Profile Visitors

6 990 profile views
 1. Mickes Musikrum

  Tänker du på "Span-dau Ballet"...
 2. Hemma hos Daniel

  Finns det något generellt att säga om hur lätt/svårt det är att placera en högtalare med sluten låda, jämfört med basreflex-versioner?
 3. Hemma hos Daniel

  Bara genom att titta på uppställningen - i kombination med Daniels känsla för detaljer - så kan jag tänka mig att det låter magiskt.
 4. AVID DIVA SP II

  Snacka om att äta kakan och ha den kvar. Först sälja den så att man får in lite sköna stålar. Och ändå kunna njuta av det välljud den presterar.
 5. Från LoFi till något slags HiFi...

  Jag håller helt med. Det gäller att slå till när något sådant uppenbarar sig. Sedan gäller det att förnuftigt fördela sina lyssningstimmar mellan de olika formaten. Hårddisklagrat, cd, vinyl och R2R. Jag har själv gått i samma banor och är därför mycket nyfiken på att följa hur detta landar hos dig.
 6. Från LoFi till något slags HiFi...

  Det är bara att gratulera till ett utmärkt köp. Ska bli spännande att höra om hur den passar in i ditt ekosystem och hur det ev förändrar ditt sätt att konsumera musik :-). Du har ju nyss gått långt inom den digitala världen, och "en kvart senare" så står en rullbandare i lyssningsrummet.
 7. byZan - Min vinkällare

  Jag skulle vilja säga att det det inte handlar om mässlingen. Snarare "bandmask".....
 8. Dags för nästa steg

  Om du precis som jag vill ha lite lättsmält guidning mellan olika musikstilar och deras undergeners så finns en fantastisk sida som heter. Music Map Där kan man få grundläggande fakta om var och när den uppstod, hur den är kopplad till andra stilar och dessutom kopplad med en handfull Youtube klipp där du kan få avnjuta några lämpliga exempel.
 9. Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  Nyheter 24 har en intressant lista med en av våra mest "lättinspirerade" artister. I listan så har man jämfört originaltexten med hans egna svenska. "Google translate" är nog det första som jag kommer att tänka på i vissa fall. Blue Oyster Cult - Dominance And Submission: Put me in the backseat, and they took me for a ride Yeah, the radio was on, can't you dig the locomotion Kingdoms of the radio, 45 RPM. Too much revolution then Håkan Hellström - En Midsommarnattsdröm: Satte mig i baksätet och tog mig på en tur Radion var på kan du digga det är locomotion, för mycket revolution -- Ted Gärdestad - Helt Nära Dej: Du betydde inte allt, men det blåste aldrig kallt Håkan Hellström - En Midsommarnattsdröm: Du betydde inte allt, men det blåste aldrig kallt -- Cyndi Lauper - All through the night: The stray cat sings crying, The stray cat sings back They have forgotten what by day they lack Håkan Hellström - Mitt Gullbergs Kaj Paradis: Bortsprungna katter ropar, Bortsprungna katter ropar tillbaks De har glömt allt de saknar på da’n! -- Beach Boys - God Only Knows: I may not always love you, but long as there are stars above you Håkan Hellström - Gårdakvarnar Och Skit: Det kommer kanske inte alltid vara vi två, bara så länge det finns stjärnor över oss -- Gene De Paul, Don Raye & Gus Kahn - You Don’t Know What Love Is: You don't know how hearts burn For love that can not live yet never dies Until you've faced each dawn with sleepless eyes Håkan Hellström - Brännö Serenad: Och vad vet du om när hjärtat kan bränna För kärlek som aldrig kan dö men inte heller leva Förrän du mött varje morgon med sömnlösa ögon
 10. Lite smått och gott

  Det är aldrig roligt när man känner så
 11. Mästarmöte har en vinnare!

  Håller helt med. Men hur vet vi när vi hittat "the one". Alltså kabeln som påverkar minimalt? Vi har ju ingen aning om hur vår anläggning låter helt sladdlöst? Hur gör du @Harryup? Själv har jag valt de kablar som gör att jag upplever att jag får den mest njutbara musikupplevelsen. Men om dessa har ett ljud som är så nära det anläggningen hade kunnat leverera utan kablar, det lär jag nog aldrig få veta :-).
 12. Dags för nästa steg

  Jag vet. Har själv lagt upp mängder med skivor, varit med i omröstningar om ev sammanslagningar samt givit input till beta-versioner. Kan dock tycka det är "lite väl lätt" att lägga upp ett album som det redan finns en version utav.
 13. Hemma hos Octavia rs (väntan är över)

  Men eftersom @Richard sa att det var "tvärt om" så måste det väl innebära att de ligger framför bokhyllan .
 14. Dags för nästa steg

  Discog är fantastiskt på många sätt. Men jag som novis känner mig förvirrad över alla dubblett-registreringar av utgåvor. Ta t ex Getz/Gilbertos klassiska album. Det finns i 184 olika utgåvor varav många är tvillingar (i mitt tycke). Går man in och kikar på 1964 finns t ex två tyska versioner registrerade. Båda är LP/Gatefold Båda är Verve Båda har katalog # V6-8545 Varför? Synd att man inte kan "rensa upp" snabbare. Men då krävs det nog fler som du Elliot
 15. Plind goes Ceramic!

  Håller med. Men så är det väl med det mesta när man söker det optimala :-) Oavsett om man är en längdåkare som filar av en millimeter på staven för att vinna en sekund på 5 mil. Eller ett F1 stall som hittat en gummiblandning till däcken som gör att den drar 0,01 liter mindre. Så det är väl ganska naturligt när man försöker få ut det absolut mesta ur sin hifi-set up. Det är först när man kommer till denna nivå som man kan "höra" dessa små tweeks. Tidigare drunknade de i andra störningar och artefakter. Att sätta sätta kabel-lyftare på sin Bose-anläggning kanske inte ger det resultat man är ute efter.