bigblue

Medlem+
 • Content count

  857
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

bigblue last won the day on April 15

bigblue had the most liked content!

About bigblue

Profile Information

 • Location
  Westcoast

Recent Profile Visitors

6 327 profile views
 1. Fler lådor blir det. Men som Apex säger behövs inte alla för att få effekt. För varje låda som kopplades in blev det ytterligare en förfining. Själv upplevde jag framför allt ökad tydlighet/fokus samt klart bättre djup/3D. Men om QCORE1 gav bättre effekt än QCORE3 låter jag vara osagt. Upplevde dem som likvärdiga. Själva menar Nordost att man med fördel börjar med 1:an som kopplas till strömlisten. Om man inte har en NO-list med banan-anslutning så går det att få en kabel med spade i ena änden för att ansluta till en skruv på strömrenaren.
 2. Å jag bor granne med han som tränar på samma gym som Dennis Janebrink. Hur cooolt är inte det då?
 3. Kunskapen finns nog kvar men för 100 år sedan började kvinnorna ta sig friheter. 1919 fick de rösträtt i landet snart började de tycka till om både ditt och datt
 4. Det är nu bara 10 dagar tills vi åker ner till High End mässan. Och det verkar som om vi blir ett litet gäng från Euphonia som kommer ha nöjet att stöta på varandra i korridorerna. Nyheter och pressreleaser kablas ut med allt tätare mellanrum. Hittade bl a denna blänkare: 50 tums Subwoofer Lite inspiration för alla som tröttnat på sina "vanliga" 10 tums subbor . Nu har man lovat integrera detta monster i en hembio-setup på mässan. Ett demo rum som jag inte tänker missa.
 5. Härlig läsning. Kommer du själv till München? I så fall får du hojta till, vi är ett gäng från Euphonia som kommer vara på plats.
 6. Här kommer förslag på tre plattor med softa saxar. Dessutom riktigt bra inspelningar.
 7. Mer "medium rare"...
 8. Ouch det var inte roligt. Men det går säkert att platta till igen. Men det är nog bäst att jag tar hand om RöNt:en så att det inte drabbar fler fina skivor
 9. Kul att läsa om dina upplevelser octavia rs. Aavik är en förstärkare som utan tvekan hör till det översta skiktet. Att den dessutom har så pass välljudande tillbehör gör ju inte saken sämre. Jag har själv gått åt detta håll (less is more) och känner igen mycket av det du beskriver i upplevelsen då jag bytte till Gryphon Diablo 300. Vissa saker är lättare att "peka på". Annat handlar mer om att man helt enkelt njuter mer då man kopplar in A eller B. Är den på tillfälligt eller permanent hemlån :-) ?
 10. Jag skulle gissa att en av anledningarna till att man inte ser aluminium och corian som underlag är dessa är dyrare än en sten som du kan få kring en tusenlapp. Detta i kombination med att få har erfarenhet av vad som sker när man ställer material Z under skivspelare X med dämpkuddar Y. Det blir alltså till att prova sig fram. thli72, har du tid och möjlighet att testa så tror jag säkert att det är många, inkl mig själv, som är nyfikna på resultatet.
 11. Ja, jag tror säkert att ytterligare en sten skulle putsa resultatet. Pratade med Apex som experimenterat friskt kring detta och nått grymma resultat. Han har landat i Stenskiva, HRS fötter, stenskiva, Sylomer kuddar och ytterligare stenskiva. Jag har inte möjligheten att bygga en dyklik "tårta" i dagsläget utan nöjer mig för tillfället med att konstatera att den ökade massan skapat positiva egenskaper i min set up. Det är möjligt att andra material skulle ge bättre resultat, t ex sandwich material som du nämner thli72. Orsaken till valet av Nero Assoluto är att det är den sten som tillverkaren själv anser vara mest fördelaktig. Jag har inte provat själv men vet andra som klistrat Bitumen på undersidan för att dämpa ev ringningar och resonanser. Nu har jag 6 kuddar under stenarna och jag upplever inte att det ringer när jag knackar i stenen. Det skulle vara intressant att höra om alla spelare är betjänta av att stå tungt och lagom dämpat. Eller handlar det främst om de som är "stumma" som t ex Brinkmanns spelare.
 12. Tack UffeZ. Jag har bara tillgång till en iPhone så jag får göra det mesta av dess kapacitet. Men det är ju, i mina ögon, ett tacksamt motiv. Och det underlättar ju :-). Det känns extra kul när man upptäcker att det finns mer att hämta ur den utrustning jag har. Fler kranar att öppna helt enkelt. Bara man hittar dem. Att både Lyra Etna och Brinkmann Bardo hade mer att välljud att bjuda på är inget som jag är förvånad över. Jag tycker att jag kommit en bit på vägen men inbillar mig inte att jag kommit i närheten av deras fulla potentialer. Däremot så hoppas jag att nyfikenhet, vunnen kunskap och delade erfarenheter ska ta mig en bit på vägen i alla fall. Oavsett vilket så är det en "åktur" som jag unnar alla. Just nu råder en symbios i systemet som jag aldrig trodde att jag skulle få uppleva i mitt egna lyssningsrum. Tackar därför högre hifi-makter för ynnesten och sänker ner Lyran för att njuta av nästa "resa"...
 13. Idag så fyller min Etna 50 timmar . Och det måste man ju fira. Resan fram till denna högtidsdag har inte varit speciellt dramatisk. Inga stora humörsvängningar som jag kunnat uppfatta. Den stora skillnaden som jag uppfattar det är att hon sträcker ut sig längre - både uppåt och nedåt i registren. VTA har höjts ett halvt varv och armen ligger nu helt vågrätt. En bra utgångspunkt för framtida experiment. Men i väntan på det så tänkte jag att denna prinsessa skulle få ett ännu bättre underlag och har därför adderat ytterligare en sten under henne. Totalt har jag 26 kg Nero Assoluto under Bardon. För att möta den ökade belastningen så adderade jag ytterligare 2 st SD kuddar som har 7 kg per st som max vikt. Totalt är det alltså 6 kuddar som bär upp 41 kg. Men detta är bara ett stopp på vägen i väntan på "riktiga" kuddar som ska beställas efter påsk. Här fick jag förstklassig hjälp av calle_jr, som alla säkert vet besitter makalösa kunskaper i området. Tack!. Så nu har jag ett "special-recept" som har goda utsikter att lyfta nivån ytterligare från SD-kuddarna. Men vad blev det för resultat av att öka massan under skivspelaren? Makalöst! Ett lyft som, räknat per kr, hör till de bästa jag gjort i systemet. Det blev en ännu bättre spänst i basen som inte bara hörs utan också känns i kroppen när man spelar. Som om basen får ett stummare avstamp - vilket ger bättre textur och definition. Också uppåt blev det förändring. En känsla av "renhet" infann sig. Troligtvis resultatet av ökad separation och transientsnabbhet då vibrationerna minskats. Jag ser med spänning fram emot vad som väntar med skräddarsydda kuddar...
 14. True that, calle_jr. Visst är de fjädrande . Om man skulle testa Sylodyn i någon form - ska jag ha samma tänk som med SD fötterna, dvs att riggens vikt ligger så nära dämpningens maxvikt som möjligt? Det är väl detta som kallas för kritiskt dämpning, eller?
 15. I fallet med min Brinkmann så är den baserad på ett stumt underrede. Att ställa den på en fjädrande plattform känns spontant inte som ett steg i rätt riktning. Men jag har inte provat och kan därför inte uttala mig om utfallet. Brinkmann rekommenderar bl a att man sätter spelaren på en HRS plattform som jag vill minnas utgörs av en stenplatta och 4 fötter. Om vi utgår från att Brinkmann provat sig fram till något som maximerar hans spelares förmåga så tänker jag mig att söka mig fram kring dessa "principer". En HRS M3X kostar ca 30 000 kr. En specialbeställd Nero Assoluto med SD fötter går på 1300 kr. Så jag börjar där så får jag se hur långt jag kommer. Men som sagt - det är med ett öppet sinne för att det finns bättre lösningar.