bigblue

Medlem+
 • Content count

  1 141
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

bigblue last won the day on June 14

bigblue had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Westcoast

Recent Profile Visitors

7 380 profile views
 1. bigblue

  Hos mig

  Har ingen aning om Wad den loggan står för...
 2. bigblue

  Hos mig

  Och då ska du veta att det du ser på bilden är bara väljaren för att ställa in önskat Ohm-värde
 3. bigblue

  Hemma hos Ishoot

  Var upplever du att RoomPerfect gör mest nytta? Handlar det om tidsdomänen (att elementen spelar i fas) eller är det mer akustiskt för att ta bort problem noder som inte gifter sig med rummet?
 4. bigblue

  Är du trög eller?

  @calle_jr vilket motstånd har du haft tidigare för din Atlas? Själv har jag experimenterat med jämna mellanrum men kommer alltid tillbaka till 200 Ohm för min Etna.
 5. bigblue

  TAD-högtalare med alternativ elektronik

  Jag tycker det låter som om du är på jakt efter en Gryphon Diablo 300
 6. bigblue

  Är ju helt dött på detta forum

  Om det är kvantitet snarare än kvalitet som räknas så har jag hört att match.com ska vara bra.
 7. bigblue

  Dags för nästa steg

  Hmmm. Kanske skulle man införskaffa ett vinylunderlägg som man har på tallriken istället för filt. Klipp upp det i 4 delar och fördela mellan de två stenskivorna.... Annars låter det ju helt klart roligare om man dricker 4 flaskor Chateau Vadå, tar korkarna och lägger dem mellan skenskivorna och lyssnar. Tror det kommer bli magiskt.
 8. bigblue

  Varför mono-picup?

  Jag vill slå ett slag för denna adapter för den som vill testa Mono utan att investera för mycket pengar...
 9. bigblue

  P-Pans Musikhörna

  Grattis @P-pan till en superb vinylspelare. Har själv testat den i kombination med Pi och det svängde rejält. Och så hoppas jag så klart att MSB ger dig många njutbara stunder också i den digitala världen. Det gjorde den för mig
 10. bigblue

  Dags för nästa steg

  Exakt. Får göra ett test när regnet infinner sig.
 11. bigblue

  Dags för nästa steg

  Jag har ett HubbaBubba-tuggummi från -87 som är stendött . "On a more serious note" så vore väl en stum massa som ett gammalt tuggummi en bra barriär mellan två stenskivor. Eller hur skulle det funka med de perforerade gummidukar som man har i båtar för at saker inte ska glida omkring. Skulle det kunna vara något att lägga emellan?
 12. bigblue

  Dags för nästa steg

  Jag upplevde att en sten var sämre än två. Precis som du nämner så fick jag en något längre efterklang om jag "snärtade till den" med fingrarna. Nu är det stummare. Testade om det var någon skillnad om jag knackade på de två skivorna som de var - jämfört med om jag också lade ena handen på skivan samtidigt. Och "kling" mässigt så var det samma. Calle Jr nämnde möjligheten att också lägga ett tunt dämpmaterial mellan stenarna för att ytterligare minimera ringningarna. Förutom att lyssna på musik och känna vilken Sylodyn-fot som funkar bäst - så ger det mycket att sänka ner PU och knacka på stenarna. Här blev det betydligt mildare återkoppling med två stenar jämfört med 1.
 13. bigblue

  Dags för nästa steg

  HRS gör produkter som jag hört prestera riktigt bra. Dock kan jag känna att prislappen är väldigt hög jämfört med det jag lagt på mina stenskivor och Sylodynkuddar. Vill minnas att HRS plattformen ligger på 30 000 kr för den som är anpassad för Bardo. Än så länge är jag lyckligt ovetandes om hur min set up står sig mot HRS - men min övertygelse är att jag är en bra bit på vägen med det jag har idag. Mycket tack vare god hjälp här på Euphonia.
 14. bigblue

  Dags för nästa steg

  Ja, sten kan vara kul Anledningen till att jag ville testa med ytterligare sten var att calle jr's beräkningar sa att det fanns "kapacitet" kvar i Sylodyn-fötterna innan de nådde sitt optimum. Och visst stämde det. Mer luft i övre registret och klipp i basen. Vägen dit har gått från att ha sten direkt på bänk, testat med gummiplattor från Clas Ohlson, SD-fötter och sedan Sylodyn i tre olika hårdheter.
 15. bigblue

  Dags för nästa steg

  Jag frågade Isoteks grundare Keith Martin om detta för ett par år sedan och han sa att det var inkommande störningar som mäts. Det jag har anslutet är frontend. Min stärkare - Diablo 300 - låter något bättre ffa i basområdet som blir stramare om jag kopplar den direkt i väggen.