new order

Moderator
 • Content count

  4 606
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

new order last won the day on March 24

new order had the most liked content!

About new order

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Norrbotten

Recent Profile Visitors

32 261 profile views
 1. Jag kan då tycka att om man har en böjd och ospelbar skiva så har man inget att förlora på att testa. Det vore kanske en sak om skivan i fråga vore sällsynt och väldigt dyrbar. Visst finns det risker, men man kan också ha lärt sig att fixa det själv. "Ett litet steg för människan, men ett stort steg för mänskligheten" som någon som vågade att prova sa....
 2. Spontant tänker jag att skulle testat starta Bastun på 90- 100 grader (om jag haft en!) och lagt skivan på ett plant, men inte så värmeledande material. En skärbräda eller kanske en spånskiva under och på. Skivan skyddad med ett vått lakan eller dylikt. Kanske skulle det fungera om det fick ligga någon timme?
 3. Har känt att något saknats i mitt musiklyssnande. Idag hittade jag det jag saknat. Min gamle vän Warren Zevon och hans fantastiska skiva Excitable boy åkte på. Hans svarta humor och mästerliga sånger. Och för att toppa upp det så har han dessutom klämt in bland den vackraste låt han gjort. Veracruz. Mästerligt av en saknad artist.
 4. Det roliga med den här hobbyn är att alla med årens lopp skaffar sig sina egna sanningar och värderingar att gå efter. Så även jag. Jag vet ungefär hur jag tycker att det bör vara och går efter den linjen. Sedan om jag är osäker så vänder jag mig till de vars omdömen jag litar på och delar hifi smak med s.a.s . Alltid bra med lite feedback och backup!
 5. Alla är vi saliga i vår egen tro. Jag har full respekt för om inte thosod hör någon skillnad. Blir billigast så... Personligen har jag märkt av skillnaden när jag bytt kablar själv. En generell slutsats för min egen del är att största skillnaderna har märkts i nätsladdar, följt av signalkablar och sist högtalarkablar. Har inte testat digitalkablar så där kan jag inte uttala mig.
 6. Vadå tyvärr? Det är ju bara bra! Mer pengar till musiken! 👍
 7. Bra! Skönt att du hittade tillbaka.
 8. Jag hör också till de som föredrar nackstöd. Även om det ibland kan bli för bekvämt och man somnar i sittande ställning. Men hellre det än en fakirstol.
 9. Har haft svart bil och svart elektronik. Snyggt, men kräver lite jobb. Så... norrländsk realist!
 10. Kan faktiskt vara mina gamla prylar.
 11. Nä. Fast med tiden blir svart lätt dammgrått om inte dammvippan går i högvarv...😉
 12. Jag tror ni är tre! Har ungefär lika många i Wilson klubben här på Euphonia tror jag.
 13. Spännande! Och välkommen till de förtappades skara.
 14. Räcker inte basen till så finns det ju finns subbasar att komplettera med. Svs, Velodyne for att nämna några. Jag finner det konstigt att det inte förekommer mer stativ/ sub lösningar. Det borde vara kompetenta alternativ till fullregister högtalare. Fullregistrare vinner ju också att kompletteras med sub om vilja och kunnande (och plats) finns. Jag ska ha det. När jag får råd och plats.
 15. När man ser dessa högtalare så önskar man att herr Serblin fått några år till att leva och verka. Det hade varit intressant att se honom utveckla sina nya högtalare utan att vara bunden av S.F's filosofi.