shifts

Medlem+
 • Content count

  300
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

shifts last won the day on November 11 2016

shifts had the most liked content!

Recent Profile Visitors

4 154 profile views
 1. För att nämna Rob Watts igen så jobbar han med en A/D-omvandlare som har fått projektnamnet Davina. Tror det mest är skapat för att han ska stilla sin egen nyfikenhet kring detta. Går att hitta en hel del intressanta inlägg från honom på head-fi.org om projektet.
 2. MatsT: Min anmärkning on subjektivt/objektivt handlar inte om oss i konsumtionsledet.
 3. Jag gillar Rob Watts, men han uttrycker sig lite väl kategoriskt med mycket fokus på sina favoritkäpphästar, där uppfattningen av inspelat djup är en ofta återkommande. Som konstruktör borde de subjektiva omdömena komma med vissa reservationer kan jag tycka, men han blandar friskt objektivt och subjektivt.
 4. Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  Tack för infon! Men jisses, ok. Låter nerladdningen rulla så länge och håller mig till tåls. Var på vippen att skriva till supporten, men nu låter jag bli.
 5. Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  Bidde än mitt första DSD-inköp i kväll: Tchaikovsky Symphony No. 6 Mravinsky - Evgeny Mravinsky conducts the Leningrad Philharmonic Orchestra (Pure DSD/DSD128, High Definition Tape Transfers). 2.1 GB nerladdning via en sinnessjukt långsam server. Efter 30 minuter är 200 Mb nerladdat. 3–11 timmar kvar… O_o
 6. Jag får så klart hålla öppet om det är tvärtom mot det jag skrev som möjlig förklaring. Skulle vilja genomföra en del tester och inte bara sitta på kammaren och spekulera.
 7. Hej Apexorca! Mina fetningar ovan och har lagt till en numrering i citatet. Det här inlägget är ingen torpedering av ditt, men vill lyfta ut en bit som är intressant. Tänker att du har ju helt rätt i (1) att du upplever det så, det är en sanning. Däremot tycker jag den inledande formuleringen i (2) är lite tokig, i och med att det visar på en förutfattad mening om du öppet undrar vari skillnaden ligger. Menar att det inte behöver vara ett problem i det digitala mediet som gör att du upplever det du upplever. "Problemet" (inget problem i egentlig mening, i och med att det gillas) kan ju vara något i det analoga mediet. Därmed finns det inget problem att komma tillrätta med. Har nyligen skrivet ett annat inlägg med just denna fundering: Det kan vara för tillkortakommanden i de analoga formaten, som gör att man kan föredra dem framför digitala; att den karaktär som ogillas helt enkelt inte kan återfinnas i det analoga mediet. Endast en klurig fundering från mig, ingen sanning. Hoppas det var förståeligt.
 8. Många bra och intressanta inlägg i den här tråden nu. Jag hör till en av dem som är övertygad om att 16 bit/44 kHz PCM räcker i princip hela vägen i nästan 100% av fallen. Det är väldigt få inspelningar som innehåller material som inte till 100% kan återges inom ramen för det formatet (tycker/tror jag). Med det sagt så vänder jag mig gärna dit där den bästa versionen (helst så lite efterproduktionsmisshandlad som möjligt) finns och det spelar ingen roll på vilket format den versionen landat. Efter många intressanta inlägg om DSD, mestadels från Bebop, har som sagt min nyfikenhet väckts av Pure/True DSD. Kanske att dessa raka överföringar också skulle ha låtit identiskt via 16/44 kHz PCM, men nu är det inte i det formatet de distribuerats på. Håller också med alla som skrivit att musiken är det viktigaste. 99.8% av min musikkonsumtion sker helt digitalt och 40–50% är nog via Spotify. Äger för tillfället inte ens en vinylspelare längre, men köper in lite vinyler då och då. Så småningom står det en på bänken där igen.
 9. Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  Drab Majesty - The Demonstration (FLAC, Bandcamp) Ákos Rózmann - 12 Stationer VI (FLAC, Boomkat) COH - COHGS (FLAC, Bandcamp) BNNT - Multiverse (FLAC, Bandcamp) Phrenelith - Desolate Endscape (FLAC, Bandcamp) Claire M Singer - Fairge (FLAC, Bandcamp) Coil - Time Machines (FLAC, Boomkat) Coil - Another Brown World / Baby Food (FLAC, Boomkat) Leyland Kirby - We, so tired of all the darkness in our lives (FLAC, Bandcamp) Gwendolen Osmond - The Mermaid (FLAC, Bandcamp) Aires - Naturalismo (FLAC, Bandcamp) Pinkcourtesyphone - Indelicate Slices (FLAC, Bandcamp) Jeff T Byrd - Lamb Alley (FLAC, Bandcamp) Monolake - Silence (FLAC, Boomkat) v/a - Devon Folklore Tapes Vol. V - Ornithology (2x10”, Folklore Tapes)
 10. Min lilla Chord Mojo klarar upp till DSD256, men kör DoP (DSD over PCM). Försöker hitta ett rakt svar på om den då också klarar True DSD och hittar både ja och nej. DoP verkar inte konvertera DSD-signalen, utan det är DSD som skickas i ett PCM-package. Alltså ja. Sedan läser jag i Google-dokumenten från Taxmannen om sagda DAC: "Native DSD input: No". Hmm. DSD ska inte vara enkelt helt enkelt. Har blivit så sjukt sugen på att prova lite av de tips som kommit från Bebop, men vill försäkra mig om att jag lyssnar på det jag tror mig lyssna på.
 11. Topp fem

  Det var Lambchop. Har inte lyssnat tillräckligt på dem, även om jag gillat en del av deras musik (covern på Sisters of Mercy's This corrosion för sjutton, vansinnigt bra!). Ska nog ta och lägga lite tid på Is a woman, kanske blir det ny kärlek.
 12. Topp fem

  Fin lista HansW! Tre hade kunnat vara med på min egen. Nu måste jag kolla upp Pere Ubu direkt.
 13. Topp fem

  Agnes Obel och Skinny Puppy! Hade kunnat haft med båda artisterna på min lista. Och nu skäms jag lite över att Nick Caves förra album, Skeleton Tree, inte fick plats.
 14. Set up - turordning för inköp?

  Kan vara en idé att se över om det saknas några funktioner i din befintliga setup och arbeta fram en handlingsplan efter det. För att enklare, successivt arbeta dig fram mot den färdiga uppställning du vill ha. Är målet väldefinierat, känns inte resan lika krokig. Tycker råden om att helt enkelt åka och lyssna på många installationer är väldigt bra. Är du redan i dag nöjd med funktionerna och det är en välljudsmaximering du är ute efter i första hand, är nog det det bästa rådet.
 15. Set up - turordning för inköp?

  Allting du skickar vidare till Apple AirPort Express kommer samplas om/ner till 16 bit/44 kHz PCM. Något att tänka på om du verkligen vill lyssna på dina högupplösta filer (du nämnde DSD exempelvis). Tror knappast det är största välljudsboven (det är rummet + högtalarna), men vill bara nämna det.