shifts

Medlem+
 • Content count

  318
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

shifts last won the day on November 11 2016

shifts had the most liked content!

Recent Profile Visitors

4 280 profile views
 1. Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  Ø (Mika Vainio) - Heijastuva (FLAC, Bleep) Mika Vainio - Life (...It Eats You Up) (CD, Discogs) Kate Bush - The Dreaming (CD, Discogs) Alejandra & Aeron - Bousha Blue Blazes (CD, Discogs) Autechre - Untilted (CD, Discogs) Leaftcutter John - The Housebound Spirit (CD, Discogs)
 2. Bästa musiken 2017

  First Aid Kit - Ruins får du spara till årets lista.
 3. Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  Floating Points - Elaenia (FLAC, Bandcamp) Gailes - Seventeen Words (FLAC, Bandcamp) Oren Ambarchi and Stephen O'Malley - Alvin Lucier: Criss-Cross / Hanover (FLAC, Boomkat) Swans - Great Annihilator (FLAC, Bandcamp) Swans - Soundtracks for the Blind (FLAC, Bandcamp) This Mortal Coil - It’ll End in Tears (LP, Nostalgipalatset)
 4. Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  Swans - Children of God/World of Skin (FLAC, Bandcamp) Swans - Love Will Tear Us Apart (12", Discogs)
 5. Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  Mika Vainio, Ryoji Ikeda & Alva Noto - LIVE 2002 (FLAC, Bleep) Kate Bush - Aerial (CD, Discogs) Kate Bush - The Kick Inside (CD, Discogs) Arvo Pärt - Arbos (CD, Discogs) Lee Yi - Redemption comes with Dawn (FLAC, Bandcamp) BJ Nilsen - Terroir (3” CD, Bandcamp)
 6. Hemma hos Octavia rs (väntan är över)

  Det är i fallen stundande tonårsfest en programmerbar surroundreceiver är att föredra, de brukar med fördel ha möjlighet till att ställa in en begränsning när det kommer till maxnivå.
 7. Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  Kate Carr - From A Wind Turbine To Vultures (And Back) (FLAC, Bandcamp) Ore - Belated (FLAC, Bandcamp) Phill Niblock - Touch Three (FLAC, Bandcamp) Phill Niblock - Touch Strings (FLAC, Bandcamp) Downpour - Shadows of the short days (FLAC, Bandcamp) Paddington DC - United (FLAC, Bandcamp) Dedekind Cut - American Zen (Special Edition) (FLAC, Boomkat) Love Theme - Love Theme (FLAC, Bandcamp)
 8. Bästa musiken 2017

  calm: Ska ta och lyssna på Tropiques direkt. Såg Berthling i konstellationen Fire! på klubben Pardon To Tu i Warszawa för något år sedan och det var en magisk upplevelse, som tyvärr inte riktigt kommit fram på samma sätt i några av deras inspelningar jag hört. Gillar hans spel i många andra band där han är involverad, så är väldigt nyfiken på denna.
 9. Bästa musiken 2017

  Kul att tråden tog fart med andras favoriter, tack alla!
 10. Bästa musiken 2017

  Har redan tagit till mig av feedbacken och har stora planer för nästa årslista, den kommer bli mer intressant läsning hoppas jag. Tack ska du ha! Du är inte ute på hal is alls tycker jag, samtliga av dina listade begrepp är delar av sådant jag till vardags gärna bekantar mig med (nåja, frijazz konsumeras mycket sparsamt). Använder termen avantgarde på liknande sätt som du tror jag, alltså mer på som ett beskrivande led and genren i sig.
 11. Bästa musiken 2017

  Är inte ute efter några reaktioner på min egen lista, tråden ska inte handla om min musiksmak, utan om den enskildes egna upptäckter. Om någon tar det som tips och hittar något de gillar är dock bara en bonus. Det jag är intresserad av är alla andras listor. Tyckte jag hade försökt uttrycka det tydligt i mina inlägg. Men för den som är nyfiken: Det finns ett inlägg som beskriver ungefär vilka genres det handlade om. Jag lyssnar inte på endast en genre och tänker sällan på vad något tillhör, utan försöker röra mig över så stort musiklandskap som bara möjligt. Med det sagt finns nog mer åt jazzhållet än åt singer/singwriterhållet i listan. Zebry a Mit, Andrea Belfi och Arve Henriksen ser jag som jazzartister, de kommer åtminstone från sådan grund. James Holden-albumet är också svagt jazzdoftande.
 12. Bästa musiken 2017

  Det du skriver om "ny för mig" är ju ett evigt gissel när det kommer till dessa årslistor, eftersom de utelämnar allt annat fantastiskt från musikhistorien som jag upptäckte under året. Funderar alltid på om jag ska göra flera listor, för att även inkludera sådant som upptäckts i efterhand. I väldigt många fall upptäcker jag det bästa från året, då jag granskar andras favoritupptäckter. De flesta av de här artisterna är ju smala även inom sina egna genres, så det inte direkt konstigt om de passerat obemärkt av de flesta.
 13. Bästa musiken 2017

  En sämre katastrof har inträffat! Jag missade helt att få med Ellen Arkbros magiska For Organ and Brass högst upp på listan. Har lyssnat mycket på skivan sedan den kom ut, men av någon anledning fanns den inte med i min Spotify-lista (den fanns bara på min andra lista i Swinsian) och därför glömdes den bort. --- Ingen direkt rusning till tråden. Lyssnar/köper folk för lite nyutgiven musik för ett känna att det är värdefullt att delta? Euphonia tycker jag kännetecknas av att det främst är musikälskare som hänger här. Min egen lista ska på inget sätt sätta tonen för tråden, det är ju enbart min personliga betraktelse av årets musikutgivningar.
 14. Bästa musiken 2017

  Jag är ett stort Depeche-fan, men väldigt lite av deras output har tilltalat mig efter Exciter (egentligen efter Ultra till och med). De senaste alstren tar jag mig inte ens genom tyvärr.
 15. Bästa musiken 2017

  Funderade på om jag skulle ha skrivit något kort om varje, men insåg att då skulle jag nog aldrig bli färdig. Om man gillar något från listan beror så klart helt och hållet på åt vilket musiksmakshåll man är lagd. Valen rör sig mellan post punk, experimentell electronica till avantgardisk elektronmusik, till ambient, fältinspelningar, techno, metalfluktande pop och doom metal. Det är en mastig lista att ta sig genom inser jag och ogillar man början orkar man nog inte lägga tid att lyssna på något i slutet, men det är rätt vitt skilda musiksorter inbakat där. Känner man sig mindre experimentellt lagd är Jessica Moss, Andrea Belfi, Arve Henriksen och Zebry a Mit är bra startpunkter.