shifts

Medlem+
 • Content count

  351
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

shifts last won the day on November 11 2016

shifts had the most liked content!

Recent Profile Visitors

4 533 profile views
 1. shifts

  Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  Roly Porter var med på min årsbästalista när skivan släpptes, skitbra. :)
 2. shifts

  Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  Kul med lite Godspeed i listan AlfaGTV, lyssnade myyycket på dem så där i första halvan av 00-talet (fortfarande stundtals). När jag hörde dem var det ett av de få tillfällen då jag blev helt ställd (och tagen) av att musik kunde låta så. Hade liksom inte kunnat föreställa mig den alls och den kom och tog mig på bar gärning. Underbar upplevelse. De tillfällena har varit få i mitt musikupptäckarliv, men GY!BE var levererade en av dem.
 3. Nu så här i sluttampen av helgen börjar jag känna mig mer bekväm i programmet. Har inte börjat använda fokusfunktionen på riktigt än – sparar lite på den. Har ägnat största tiden åt att justera artister som kommit in som dubbletter samt söka fram bilder på de artister som saknade sådan information. Tog ett tag att komma på hur jag skulle gå tillväga med dubbletterna – vissa är mer envisa än andra att få bort. Kan i alla fall säga att jag gillar Roon ordentligt. Det har några brister, men de flesta tror jag att jag kan lära mig jobba runt. På det stora hela är det förbaskat häftigt att återupptäcka sin samling genom Roon. Det jag saknar är nu: 1) Att själv inte kunna komplettera kunskapsdatabasen och skapa länkar mellan artister där jag vet att de finns. 2) En snabb kolumnvy utan bildinformation för att snabbt kunna ta sig genom delar av eller hela samlingen. 3) Kunna se skivbolag under albumvyn. 4) Svårt att få bort album/artister som ligger under fel genre (jag lyckas inte, force rescan verkar inte råda bot på't). --- Tror jag kommit på felet vad gäller 4). Tror Roon tycker black metal är en underkategori till pop/rock och därför fortsätts albumet envist visas under pop/rock trots att jag tar bort den genren.
 4. shifts

  Into The Great Wide Open

  Herrejösses och här trodde jag det skulle bli en småtråkig DIY-tråd. Mer fel kunde jag inte ha! Ruggigt häftigt.
 5. shifts

  Vad lyssnar du på just nu?

  Kanonskiva octavia rs, gillar den mycket.
 6. shifts

  Är ju helt dött på detta forum

  Gamla är vi kanske, men inte särskilt trötta är mitt intryck. Taxmannens förslag om en presentationstråd gillar jag. Välkommen till forumet tomaspepsicola.
 7. Tack vare er kunde jag i morse lyssna via Roon strömmat till Airport Express (hädelsen!). Har bara lite snabbt tittat på användargränssnittet och ska så klart fortsätta bekanta mig innan jag ger något definitivt utlåtande. Lite saker finns det att vänja sig vid helt klart: Ingen listvy, sidoskrollande albumvy, omtaggning av album/artister verkar inte registreras som ändrade på en gång. Gissar att många av mina svar finns på Roon Labs hemsida och forumet där, så ska spendera de närmaste dagarna med att bekanta mig med gränssnittet och läsa in mig på forumet. Första intrycket är i alla fall försiktigt positivt. Största negativa är svårigheten att snabbt få överblick fort, samt inte hittat dynamiska spellistor ännu (hittar nog snart!).
 8. Alltså ni är båda helt grymma. Importerar för fullt i detta nu! Inte förrän nu Taxmannen, förstår jag att det är den mappen i /InternalStorage/ jag ska ange i Roon när jag loggar in för första gången.
 9. Ah, men då var jag rätt tror jag. Ser nämligen mappen Storage/InternalStorage där. Trodde det var M.2-disken. Fasen vad gött, bara att börja importera! Stort tack AlfaGTV, du är bra i din support och går rakt på problemet direkt.
 10. Nu börjar det likna något! Ska se om jag lyckas få till detta innan jag lägger mig. Har inte Win utan macOS. Hårddisken i NUC:en är formaterad enligt administrationssidan (allt säger OK där) och ser storleken på disken, men ser ingenting på http://rock/ om jag går dit. Ingenting på \\Rock\shared heller. Hittar i alla fall rock i listan av saker min macbook kan ansluta till, men det verkar vara M.2-disken med mappar som Codecs, MachineSettings, RAATServer, etc.
 11. Nu har det äntligen hänt lite mer. Min ROCK NUC är uppe och snurrar på mitt nätverk. Det var faktiskt rätt smidigt att uppdatera BIOS, installera OS:et samt para ihop den med min Roon-licens. Men har ännu inte förstått hur jag ska få dit musiken. Som vanligt går jag bort mig i Roons olika benämningar: Från hemsidan under avsnittet om hur man ska lägga till musikfoldrar: "…when setting up your Roon Core from a Remote you may need to enter the path of the directory you want to set up as a Watched Folder. If you're unsure how to find the path, follow the instructions below. Follow the instructions for the operating system you run your Core on." Gissar att jag sätter upp min "from a Remote" i och med att ROCK NUC:en. Min Core är väl min NUC? Den har ju varken MacOS eller Windows (de enda alternativ som ges) på sig, utan Roons egna OS. Förvirrande. Försöker i alla fall lägga till min utdelade musikmapp via SMB-protokoll, men lyckas inte få till någon access. Felmeddelandena cirkulerar mellan Unauthorized och UnexpectedError. Kanske är sökvägen fel, men ser inte riktigt hur: smb://192.168.1.68/Users/censhare/Music och Music-mappen har jag satt som shared. Någon erfaren och klok som kan gissa var jag gått bort mig? Vet inte heller vad som händer när jag fått dit den där mappen. Jag vill ju inte att ROCK NUC:en ska lyssna på den mappen, utan jag vill ju flytta all min musik till hårddisken i ROCK NUC:en. Tycker det är oklart via instruktionerna.
 12. Tyvärr har jag ingen TV, annars hade det varit ett alternativ att utforska. Jag kommer få förlita på mig goda vänner med PC helt enkelt – inte så effektivt men ack så trevligt med umgänge ändå.
 13. Kan inte klandra någon annan än mig själv och Apple här, men trodde verkligen en MacBook Pro skulle kunna agera skärm. Går kanske, men jag har inte lyckats. Tack för tipset om boot-ordningen! Kan för lite men där och då kändes det konstigt att den skulle be om en nätverkskabel när inte ens OS fanns.
 14. Har gått på första två nitarna och är lite frustrerad över "enkelheten" med en NUC-låda. Kör Appleprylar rakt genom hemma och med bluetooth-tangenbord och -möss gick det så klart inte att ansluta till en NUC utan operativsystem. Har på inget sätt lyckats använda varken iMac eller MacBook Pro som extern skärm för att underlätta konfigurationen av NUC:en. Tog med till en polare som har PC och försökte där, men kom inte längre än till en skärm med felmeddelanden. Sökte på felmeddelandet Error at Boot: PXE-E61: Media Test Failure, Check Cable som tydligen betyder att en nätverkskabel inte var inkopplad. Varför det nu behövs när inget OS finns på enheten ännu och BIOS ska uppdateras övergår mitt förstånd, men nästa gång jag har tillgång till en PC-skärm får jag även försöka ha en nätverkskabel i högsta hugg. Suck. Ids inte. Finns få saker jag har så lite tålamod med som strulande dataprylar. Därför jag kör Apple.
 15. Nu har alla delar utom RAM-minnet anlänt. Var sugen på att peta ihop allt, men det är bara att ge sig till tåls. Såg att @AlfaGTV tipsade @byZan att skaffa SSD för musiklagringen istället för att som jag – en snurrdisk. Känner att jag redan ångrar det valet, tänkte faktiskt inte på värmeutveckling och eventuella ljud. Jag försöker se denna snurrdisk på 1 TB som ett första test. Det här är trots allt ett experiment för att se om lösningen är rätt väg att gå. Mitt digitala musikbibliotek är under 600 GB, så 1 TB räcker för denna testning. Visar det sig att jag gillar Roon får det nog bli en 2 TB SSD, då har jag marginal.