shifts

Medlem+
 • Content count

  265
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

shifts last won the day on November 11 2016

shifts had the most liked content!

About shifts

Recent Profile Visitors

4 002 profile views
 1. Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  Midwife - Like Author, Like Daughter (FLAC, Bandcamp) T UM’ - Monochromes Vol. 1 (FLAC, Bandcamp) Celer - Plays Liberace (FLAC, Bandcamp) Pinkcourtesyphone + Kid Congo Powers - Phototrashed (FLAC, Bandcamp) Goldie - Inner City Life 2017 (FLAC, Bleep) Mønic - Deep Summer (FLAC, Bleep) Pan Daijing - Lack (FLAC, Bandcamp) Ring Snuten - Spelar Ring Snuten (FLAC, Bandcamp) Elegi - Bånsull (FLAC, Bandcamp) BJ Nilsen - Massif Trophies (FLAC, Bandcamp) Blut Aus Nord - 777 - The Desanctification (FLAC, Bandcamp)
 2. På rulle till Italien

  Vill också tacka för reportaget, mycket trevlig inblick i en helt för mig outforskad del av hifivärlden. Bra framfört!
 3. Bebop: Jobbar själv i en bransch där liknande titlar och tugg är vardagsmat - därav min aparta inställning till språkbruket gissar jag. --- Trådskaparen önskar jag däremot all lycka i sökandet av tjänsten så klart!
 4. Hoppas ni ursäktar mitt eget språkbruk, men att mixa termer som branding, consumer electronics, product managing/marketing tillsammans med svenska är bara... ridå. Använd svenska termer så låter det inte lika löjeväckande. Just nu ser det bara ut som corpolingo utan innebörd - närapå floskler.
 5. Bassystembygge - Rydbergs system

  Det bästa med de där stora systemen är hur fantastiskt avslappnat och "oimponerande" vanlig (alltså av den typ som inte befinner sig nere i infraregionerna och gräver) musik låter. Imponatoreffekten låter vänta på sig och nästan varje gång hört system i denna kalibern förvånas jag av just detta.
 6. Roon 1.3 släppt.

  Lysande AlfaGTV. När Chord Electronics släpper Poly ser det för mig ut som det är NAS:en jag bör fokusera på att få till, då jag gissar att Poly agerar endpoint i illustrationen du postat och som i sin tur är fysiskt ihopkopplad med Mojo (som jag har i dag). Med litet bibliotek behöver jag inte ens en NAS iom att Poly:n har en minneskortläsare. Det jag skulle vilja undvika är att ha alltid ha huvuddatorn påslagen (så kommer behöva NAS:en), men om jag fattat rätt kan man ha något, fortfarande oklart vad, installerat på NAS:en förutom musikbiblioteket: Roon, ROCK… fan vet. De kunde ju ha gjort det liiiite enklare med terminologin.
 7. Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  Kanonalbum från Lamb som fick märkligt lite uppmärksamhet året det kom (och sedan dess).
 8. Från LoFi till något slags HiFi...

  Den här tråden är grym för den Roon-okunnige som jag, tack ska ni ha som outtröttligt informerar och förklarar. Fortfarande inte klart som krovspad för mig, men när som helst tar jag kanske steget (mer troligt när Chord Electronics släpper sin Poly-modul som har Roon-stöd inbyggt) och då kommer den här tråden vara än mer värdefull.
 9. Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  Ah då är jag med, bra sak att följa. Köper inte heller kassettbanden, men plockar sådant via Bandcamp digitalt om det hamnar där.
 10. Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  Spännande och lite förvånande, på så vis att jag trodde väldigt få kände till det här samarbetet. Får man fråga hur du fick nys om den? --- Egna köp sedan sist: Pinkcourtesyphone - Foley Folly Folio (FLAC, Bandcamp) Drekka - Exactioning (FLAC, Bandcamp) Donato Dozzy - The Loud Silence (FLAC, Bandcamp) Anjou - Epithymía (FLAC, Bandcamp) Dread - In Dub (FLAC, Bandcamp) Xordox - Neospection (FLAC, Bandcamp) Rafael Toral - Harmonic Series 0 (FLAC, Bandcamp) Free Aktion - Be Love Now (FLAC, Bandcamp)
 11. Bassystembygge - Rydbergs system

  Basrejs i all välmening, men annars är jag mer på Bebops linje här. Mitt eget bassystem är också hyfsat stort (men ptja, minst 3-4 gånger mindre än Rydbergs) men det används i princip aldrig till att spela högt med. Visserligen lyssnar jag på massvis av elektronisk musik med information en bra bit under 30 Hz, men försvinnande få gånger så högt att det återges på någon förnimbar nivå. Tanken med mitt system var att dels kunna återge dessa avgrundsdjupa toner när andan faller på, men också att ha försvinnande låg distorsion på de nivåer jag normalt lyssnar på. Varje utbrott i musiken återges helt utan att jag kommer i närheten av systemets gränser. Det gör mig avslappnad att inte behöva oroa mig för om nivåerna är för höga och då blir lyssningen också trevligare.
 12. Träets klang

  Hej igen calm, Tror egentligen inte det var nödvändigt, men det var trevligt att läsa mer om din uppfattning. Jag uppskattade ditt första svar, det var väldigt tydligt i sig. Vi har helt klart olika approach, men det gör ju ingenting. För mig är det fortfarande olika saker helt enkelt och tycker man har plats för båda två. Föredrar man liveinspelningar så gör man, men för min del har det inte så mycket med själva återgivningen i systemet hemma att göra. Är det där magiska fångat på inspelningen så är det.
 13. Träets klang

  Bra svar där MatsT, jag håller nog med om det mesta. Det mitt svar till calm tog avstamp i var just att ha liveupplevelse som referens. Upplevelse för mig är starkt förknippat med känslan av något och i detta fallet en livehändelse. För mig personligen känns det alltför begränsande (försöker att inte lägga någon värdering i detta, man gör som man behagar!).
 14. Träets klang

  Hej Calm! Har klippt ut en del i ditt inlägg. Kanske läser jag in mer än vad som står i dina ord, men jag kan ta avstamp i detta åtminstone: Om man optimerar för hög återgivning kommer samtliga inspelningar återges så likt som möjligt "hur de låter". Är det en fantastisk konsertupptagning kommer den låta fantastiskt och studioproduktionen likaså. Om man optimerar så det alltid låter som live när material spelas upp, förvanskas flera inspelningar rätt mycket. Tillägg: Tycker det egentligen är ett teoretiskt resonemang och angreppssätt, man väljer väl förhoppningvis det man gillar bäst, men ens grundinställning är ändå intressant att resonera kring.
 15. Bassystembygge - Rydbergs system

  För den låten räcker hans huvudhögtalare pi60s till med råge, finns inte mycket information i den under 30 Hz vill jag minnas. Och tyvärr är sönderkomprimerad till förbannelse. Älskar låten i sig, men den är helt olyssningsbar på grund av hur den mastrats (kanske mixades den så, det kan jag inte veta förstås. Det är verkligen sorgligt. Rekommenderar istället Mika Vainio - 3 x Wall Clocks. Akta fönstren.