Jump to content

Äntligen supernöjd med ljudet.


A/Wing.

Recommended Posts

Vänta lite nu :)

I omgångar har min musik varit bortflugen från mitt boende och ofrånkomligt alltid gjort sig påmint. Helt plötsligt sitter man där och undrar hur den där cellon hade kännts i kroppen, när man tittar på luciamorgon. Som någon sa, prova leta musik via Spotify eller Tidal. Man får ju massor av "goda vänner" som man kan njuta av.

 

Link to comment
Share on other sites

Jag har inga råd att ge. Du måste följa ditt hjärta och din väg. Jag har några kompisar som varit i samma situation som du fast av andra anledningar. I vissa lägen har de inte lyckats sälja allt och tackar sin lyckliga stjärna för det. I andra fall har det i slutänden formats till helt nya konstellationer. Jag lider med dig iaf.

Hoppas du går ur krisen starkare på alla sätt. Men det måste finnas lust till musiken i grunden annars blir det meningslöst tror jag.

Link to comment
Share on other sites

Jag tycker också A/Wing skall göra det som känns rätt för bara honom. Det är mitt råd. 

Det är alltid lätt att bli påverkad på gott och ont. Som jag förstår det är detta inget som dykt upp plötsligt från ingenstans.

Jag spekulerar rent allmänt: Jag skulle personligen ha vånda av att ha ett sådant system stående på bästa plats i huset utan att bli inspirerad av det när man spelar musik på det. Det är ju inget man bara städar undan och glömmer av. Det kommer att blänga på mig och irritera mig varje dag och skrika: - Spela på mig! Men jag vill inte. Leder nog bara till något dåligt samvete och/eller frustration, skulle jag tro. Det kanske snarare är en stor lättnad att bli av med det. 

I grunden är allt detta engagemang en fantastisk omtanke som visas från många håll. Som kontrast till lite för hårda diskussioner och de som ibland blir obehagliga, så är detta en fin sida som detta forums medlemmar visar. Det skall vi värna om tycker jag.

 

Link to comment
Share on other sites

Precis det du säger, Apex, är i mitt tycke anledningen till att han ska behålla det! Anläggningen står och skriker "spela på mig". Men då är det bara att ignorera anläggningen tills man får lust. Man är ju livegen och gör som man vill. Och en dag när anläggningen är borta och lusten kommer tillbaka så är det svårare att klia bort klådan s.a s. Ett sådant system som Wingen har är inte något dussin systern direkt. Väldigt svårt att ersätta när det är borta. Och är prylarna betala så kostar det inget. Dessutom så är det i mitt tycke snyggt och skulle kunna vara kvar av estetiska skäl. När lusten är tillbaks så blir det bara dubbel glädje! Bara mina tankar.

Link to comment
Share on other sites

Rent allmänt nu men om samma ämne: När jag hade mina Sf guarneri memento hade jag en liten kris, en utifrån kommande. En ljuskänslig granne, vilket gjorde att jag helt tappade lusten att spela musik. Vilket slöseri, världens vackraste högtalare fick bara puttra plågsamt lågt......

Jag sålde dom med sorg i hjärtat och köpte maggisar, ett beslut som lett till många bra saker sett ur retroperspektiv, för att inte tala om glädjen att spela musik kom tillbaka eftersom jag inte störde grannen längre, sen flyttade hon och sedermera vi....upp till översta våningen i samma hus. 

En annan kompis var lite mer i din situation, han hade också nått resans slut på något sätt. Dedikerat Svanå-rum, de då finaste Sonus faber högtalarna (stradivari) NO valhalla kablage rakt igenom. Finaste SMEarmen, Benz LP, största KrellCDn med inbyggt försteg, näst största Krell monoblocken mm mm sent tog det bara slut......han sålde allt.

En annan kompis byter sitt system oftare än man hinner gå dit o lyssna.

En tanke jag har är att systemet aldrig ska tillåtas bli perfekt, man måste ha drömmar, fantasier, bygga med små kanske meningslösa eller ytterst meningsfulla tweaks. Framför allt hitta en ny skiva då o då.  

Man ska dock lita på sin magkänsla, den går aldrig fel.

Behål vinylen, köp en enkel liten rörhäck, ett par lättdrivana roliga burkar med få hifiparametrar och stor musikalitet och återvänd till musikens mening. 

Edited by Adagio
Link to comment
Share on other sites

Håller med Adiago ovan. Har själv "nedgraderat" några gånger. Någon gång föddes den enkla insikten om att det är inte storleken som räknas, utan själ och förmåga att engagera. Finns inte det så är det ointressant. För mig är begreppet "nerv" absolut viktigast i en musikpresentation. Då skiter jag i alla hifiparametrar och bara åker med. För mig är nerv det som gör att jag blir fokuserad och koncentrerad, men avslappnad, i ett tillstånd av flow. I brist på bättre ord. Då vill jag bläddra vidare i skivkatalogen. Och inte på det där viset som ibland händer att man söker efter, – hur låter den här. Utan snarare, – nu måste jag lyssna på Tom Waits! (eller något annat) Jag hade tonvis med nerv i ett gammalt rega-system med Chario högtalare, efter det systemet bestämde jag mig för att aldrig göra en uppgradering som inte behöll nerven, hur mäktigt det än lät. Andra människor kan prioritera något annat i presentationen, närvaro, rymd eller boogie, bara för att nämna några.

Som sagt, behåll vinylen, köp en liten rörhäck, några kul burkar... Då kanske kärleken till musiken kommer tillbaka. Annars har du inte förlorat så mycket på att försöka dämpa fallet. 

Link to comment
Share on other sites

Hej nu jag är tillbaka det blev ett litet avbrott på grund av köksrenovering som jag håller på med här hemma.

Jag vill tacka alla för era åsikter som ni har gett mig och jag har noga övervägt dom.

Men beslutet blev att jag kommer att sälja mina grejer och varför jag gör det det är att jag känner mig mätt på det.

Jag tror att det var Bigblue som skrev att för vissa så är det är resan som är målet och det kanske var så  för mig

Jag känner mig nöjd med det jag har skapat och jag har njutit av dom här åren det har varit sagolikt roligt

Många lärdomar har man fått under resan som man kanske kan ha nytta av senare i livet om andan faller på igen

och att man skaffar sig ett litet enklare system.

Men nu är beslutet fattat och som det känns nu så kommer jag inte att ångra det.

Jag har fått tillbaka en gammal hobby som jag brinner för just nu och som jag höll på med mycket förr i tiden nämligen snickeri

i det egna hemmet som har legat nere av flera orsaker.

Så nu ska jag snygga till huset både invändigt och utvändigt sen när jag är klar med det ja då är jag kanske pensionär

och då ska jag bara njuta av livet. Och då är det kanske läge att skaffa sig ett litet enklare system.

Vill även passa på att tacka för dom inbjudningar jag har fått som jag uppskattar och kommer ta tillvara på

Det är just det att träffa likasinnade som jag tyckte var  berikande så det är nog det alla mina träffar här hemma och hos andra

som jag kommer att sakna mest.

Men jag kommer att hänga kvar här ett tag till för att se alla era upptåg som jag gärna vill läsa om:):):)

PS. Passa nu på att köpa lite bra grejer av mig :thumbsup::icon_smile_cool:

Edited by A/Wing.
Link to comment
Share on other sites

Hej!

Vi känner ju inte heller varandra men spontant känns det lite tokigt att abrupt sälja av anläggningen. Det är klart att lusten kommer tillbaka! Det är nog så att "kravet" på att sitta flera timmar per dag framför riggen kan vara lite jobbig. Men det kommer tillbaka - musik måste vi ha och njuta av!  Å andra sidan, som lyssnare så behöver man ju inte ha en sådan "Rolls Royce-anläggning" för att njuta av musiken - i alla fall är det min åsikt. En tanke som jag har när jag läst tråden är att det ändå blir väldigt mycket fokus på det tekniska och ljudkvaliteten. Små skillnader mellan kablar, elementbyte, fintrimningar etc. Jo jag vet att det är en del av hobbyn ;-) Men varför inte bara låta anläggningen bero, sluta tänka på hur det låter och varför. Sluta göra förändringar i riggen (känna att det är "good enough") och helt enkelt ta in musiken pö om pö? Sätt på "Din" musik som du blev kär i en gång i tiden. Man måste inte ta upp alla tips hela tiden ;-) Spela det du gillar. Spela om det du gillar.

I vilket fall Lycka till hur du än bestämmer!

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, new order said:

Ok, respekterar ditt beslut att avveckla. Så nu är en Avid till salu snart? Eventuellt Riaa steg också? Intressant.....

AVID är till salu men inte riaat men var inte du motståndare till vinylen:Thinking::icon_smile_cool: eller minns jag fel.

Link to comment
Share on other sites

imponerende system! Ville gerne lyssna på det en gang inden det er slut!

Jeg har selv været igennem 2 runder med at "give upp" som du nu har, men kommer retur hver gang og bygger op igen. Musikken och oplevelsen er mig for vigtig til jeg kan leve med den på en clock-radio :-)

//Chris

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Hej på er jag har ju varit lite frånvarande den sista tiden men det spelas faktiskt musik hemma hos A/Wing

och jag har stor behållning av det ?

Jag har gjort lite ändringar i systemet del så en annan uppställning av högtalarna som var 

väldigt gynnsam för ljudet med en större ljudbild och med en mer fokus på detaljer.

Just ljudbilden är jag väldigt nöjd med den sträcker ut efter hela bakväggen och känns enorm. 

Den andra förändringen som jag har gjort är att jag har kopplat in slutstegen på strömrenaren AC Extension LE 

det funkade ju inte så bra när jag hade Supertitanen då kändes det som att det ströp dynamiken påtagligt. 

Det var mer av nyfikenhet jag gjorde denna test men jösses vad förvånad jag blev. 

Allt föll på plats. Det var en sammetslen presentation som förmedlades med över och undertoner 

som gjorde att instrument fick en helt annan klang som blev mer verklig.

Och då ska man inte prata om basen som blev helt makalöst bra.   Det är kul det här och har gjort att jag har fått en riktig nytändning 

på musiken.

 

Mina slutsteg har alltid haft ett ganska påtagligt trafoljud men som nu nästan har upphört vad det nu beror på vet jag inte?

Men bra blev det.

Jag har även beställt ett par vingar till rummet som jag ska prova mig fram till var dom ska stå men jag börjar 

med förstareflexen så får man se var det slutar.

 

 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, A/Wing. said:

 Hej Calm ja en nytändning har jag fått så nu kanske vi kan få till den där träffen om intresset finns kvar 

 och om du har vägarna förbi .

Ja det skulle verkligen vara roligt om vi kunde få till det. Om inte annat till nästa Gbgs-mässa men självklart om jag har vägarna förbi dessförinnan. :thumbsup: Och du är självklart välkommen om någon trappa eller annat skall levereras till Sthlm. Kommer att ha lite spännande nyheter att presentera då.

Calm

Link to comment
Share on other sites

20 hours ago, calm said:

Ja det skulle verkligen vara roligt om vi kunde få till det. Om inte annat till nästa Gbgs-mässa men självklart om jag har vägarna förbi dessförinnan. :thumbsup: Och du är självklart välkommen om någon trappa eller annat skall levereras till Sthlm. Kommer att ha lite spännande nyheter att presentera då.

Calm

Ja det hade varit kul att träffas eventuellt så kanske jag kommer upp till Åkersberga för ett jobb 

men inte säkert att det blir jag som åker kanske en kollega. Men om det blir så hör jag av mig. 

Nyheterna kan jag nog delvis lista ut vad det är ?

Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, A/Wing. said:

Hej K-man du är ju nästan lika anonym som jag hoppas vi kan träffas någon gång. 

Hur är det med ditt hifi-liv nuförtiden.?

Tjena A/Wing! Ja, vi håller oss i ungefär samma hörn... :D Skulle  vara trevligt att träffas och tjöta! Det borde vi klara av att lösa!:thumbsup:

 

Hifi-livet vad gäller prylar och fixande håller sig i bakgrunden, helt klart, men musiklyssnandet med välljud är lika närvarande som alltid! (även om sweetspotsittande inte är ofta...)

 

\\K-man

Link to comment
Share on other sites

Jag har ett kommande projekt inom en snar framtid.Det är att lägga om golvet i lyssningsrummet. 

Tanken är att riva bort det gamla golvet på med ett lager gipsskivor och sen på med det nya golvet. 

Vinner jag något på detta får jag bort resonanser och vibrationer eller är det onödigt arbete. 

Och ska jag ha ett flytande golv eller ska det limmas ner i underlaget? För prylarna väger ju några kilo 

högtalarna väger ju in på ca.250kg ett flytande golv ska ju kunna röra sig mellan årstiderna 

Nu har det ju visserligen funkat i dag med ett flytande.

Tipps emottages gärna. 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...