Jump to content

Musikrumsbygge


Richard

Recommended Posts

image.png
Nu har grejerna rullat sedan mellandagarna  och får väl betraktas som inspelade. 
Dags för en recension eller åtminstone försök till en jämförelse mot tidigare uppställning.

I höger ringhörna står manicken (härefter Ian Canada) ovan kopplad till Roon Rock på en Intel NUC7och i vänster ringhörna stationär dator med USB-interface kopplad till AMR DP-777 SE:s USB-ingång på DACen. Detta kanske är lite orättvis jämförelse, förutsättningarna med NUC-Roon är nog bättre men det är detta jag kan gå efter. När jag kör med den "egenbyggda" DACen används AMR:en alltså endast som försteg. 

Det hela är F-N svårt... I mina öron låter det faktiskt rent förbaskat bra på båda sätt. Men faktiskt inte identiskt. Jag får sänka 1-2 knapptryck då jag kör på AMR vilket till en början krånglade till det. Men jag tycker faktiskt att det beter sig lite lugnare med Ian Canada. Vid en direkt jämförelse så är AMRen lite mer "på". Man skulle naturligtvis kunna vända på det hela och säga att Ian Canada är lite tillbakadragen istället men jag väljer att se det så här.. Ngt lugnare ljudbild med Ian Canada alltså. Jag kan däremot inte hitta att något fattas med Ian Canada. Exempelvis så låter basen detsamma, cymbaler och hi-hat likaså. 
Lite mer tydlig skillnad var faktiskt vissa konsonanter. S, sch, t och t blir lugnare med Ian Canada. Lyssnade ex.vis på Patricia Barber som kan vara lite ilsken i just detta avseende. Lyssnade också på Dylans Oh Mercy som jag känner väl och även har var det lite hårda S-ljud ibland som försvann med Ian Canada. Detta tyckte jag redan när den egenbyggda endast var streamer. Vidare blev det Grappeli, NHOP för att kolla annat i ljudbilden och känslan ovan kvarstod.

Återigen, det kan vara så de bättre förutsättningarna med NUC framför stationär dator är det som gör skillnaden... 
Jag kommer i alla fall fortsätta på inslagen linje!! Står mellan flera hötappar... Byte till bättre klockor (SC Pure), linjär ström till NUC:en, linjär ström till de olika ingående delarna i streamer/ DAC, eller superkondensatorer. Inbyggnad i chassi... 
Tror det blir i ungefär enligt ordningen ovan :smile:. Men fortsättning på Streamer/ Dac blir det!!
 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
On 2023-09-16 at 21:13, AlfaGTV said:

har haft ett liknande kit i min "shoppingvagn" på Audiophonics flera gånger men aldrig lyckats bestämma mig för om jag skall gå mot Transport eller DAC-spåret.

Nu har jag slutligen tryckt på "Köp!"! 😊

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Richard said:

Härligt!!!
Blev det som ”min” streamer eller DAC? Eller varianter av?

Ska bli jäkligt spännande att hör din recension. 

Jag går mot streamer/transport-varianten, och försöker hitta en oroväckande bra transport för pilsner-pengar! Valde Accusilicon OCXO-klockor med låg strömförbrukning!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...