Jump to content

Fototråden


Timbre™

Recommended Posts

Härliga bilder!

En konstig bild jag hittade i sommar när jag bläddrade i gamla inredningstidningar fick mig verkligen att fundera varifrån al-Qaida hämtat sin inspiration.

Bilden är från -96!

"Let's make things better."

twotowers.jpg

(Ok, det får bli photobucket som jag kör på...)

Edited by lindvall
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Var och gick i en fin gammal men okänd stad. Ja inte lika gammal och fin som städernas stad Lund. De pratar lite konstigt där men man förstår, kan vara en stad från yttre rymden. I den staden hade jag en helg av guds nåde. Vi såg gamla stan (javisst en turistfälla men en vacker sådan. Var på Gröna Lund och drack en ljuvlig kopp kaffe, ett märke som jag trodde var skit (hur var det nu med förutfattade meningar?) Märket var Arvid Nordqvist.

20694064129_b3b3b62598_c.jpg

20693663288_01dbe9d525_c.jpg

20259245884_fae31bcb91_c.jpg20693786400_4d682fca58_c.jpg

20855611556_af68836ea3_c.jpg

Link to comment
Share on other sites

Var och gick i en fin gammal men okänd stad. Ja inte lika gammal och fin som städernas stad Lund. De pratar lite konstigt där men man förstår, kan vara en stad från yttre rymden. I den staden hade jag en helg av guds nåde. Vi såg gamla stan (javisst en turistfälla men en vacker sådan. Var på Gröna Lund och drack en ljuvlig kopp kaffe, ett märke som jag trodde var skit (hur var det nu med förutfattade meningar?) Märket var Arvid Nordqvist.

20694064129_b3b3b62598_c.jpg

20693663288_01dbe9d525_c.jpg

20259245884_fae31bcb91_c.jpg20693786400_4d682fca58_c.jpg

20855611556_af68836ea3_c.jpg

Fina bilder på en stad som jag också skulle vilja turista i :blush

Klykade du ett jota om tugget så träffade du inte en riktig Stockholmare ;)

Hursom så hoppas jag att vistelsen var trevlig och att staden visade sig från sin bästa sida.

/byZan

Link to comment
Share on other sites

:mm:

Är det Lofotenväggen som syns på andra sidan :?:

:105:

Hej BTS!

Jag det stämmer,jag kunde väl skrivit mer om bilderna direkt men jag är väl lite för snabb ibland.

Förstabilderna är ifrån Steigen o Engelöya utmed vägen.

Jag hittade en bra plats precis innan batteri Dietl som jag inte tittade på i.o.m. att jag redan sett kanonen i Harstad 2004,där tältade jag 1 natt o där ser du Lofoten väggen på dagen o vid solnedgången.

Dom andra bilderna är ifrån där jag skickade länk till Bebop.

Jag var uppe vid Senja o vände,struntade i Riksgränsen o Abisko bla. pga mkt mygg o knott vid slutet av aug.

Åkte rv 17 förbi Saltstraumen,Svartisen o ner o över Mo I Rana o in i Sverige,över 1000 bilder där man kan plocka bort en del som vanligt.

Jag hade tur med vädret,det var 25-26 vissa dagar i Norge o över 20 dom flesta,vilket är ovanligt däruppe.

Jag var även i Hälsingland,höga kusten på väg upp o avslutade vid Funäsdalen,därimellan hade jag varit vid Stekenjokk så det vart många mil ifrån Linköpingstrakten.

Jag ser att du varit i alperna vilket jag inte varit på sommaren sen 1991,åkte skidor 93.Men det är ju inte längre dit ner,fina bilder som vanligt.Jag har varit lite frånvarande ett tag men får väl skärpa till mig. :D

Link to comment
Share on other sites

Jag var väl lite snabb o lägga upp bilder från nord Norge.Det borde ju vara med några från Sverige med för rättvisans skull.Det är som sagt 11 år sen jag gjorde en sån här lång biltripp.

Jag fjällvandrade mkt förut men har pga min neurologiska sjukdom varit tvungen att lugna ner mig totalt.Men jag fick en operation i mars 2013 i form av en baklofenpump eller spasticitetspump.

Den har gjort att jag 2 år i rad har kunnat komma iväg hemifrån o ligga i tält delvis om det är nära bilen blandat med stuga,hytter o vandrarhem.Jag klarar att gå korta sträckor med käpp eller stavar,

annars använder jag en 2 hjulig elscooter när jag är ute med bilen.

Starka tabletter i form av Tradolan 300mg per dygn samt Panodil 1G håller nere värken en del,så mkt att jag kan komma iväg när formen är god oftast i slutet av sommaren eller på hösten.

Hälsingland o Unesco världsarv.Det vart 3 olika ställen jag stannade o tittade på när det gäller gårdarna.Ol-Anders Alfta.

DSC_5446_zpswzsahgzg.jpg

Jon-Lars,Långhed,Alfta

DSC_5460-1_zpssayc2s3g.jpg

DSC_5463_zpsarsow3hw.jpg

DSC_5489-1_zpssk7l4zmi.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ytterligare en Hälsingegård Pallars,Långhed,Alfta.

DSC_5499_zpselg63jkt.jpg

Efter det vart det en tur förbi Järvsö.

DSC_5612-1_zps6jabiapj.jpg

Sen vidare till ytterligare ett världsarv Höga kusten,här är campingen på Lappudden.

DSC_5621-1_zpseosxxg08.jpg

Det finns massor att se vid Höga kusten o det rekommenderas varmt.Olika fiskläger,båturer till öar,Skuleberget o vandringar.Jag fick välja att begränsa mig denna gång till bilder utmed vägen.

DSC_5625-1_zps4hudcjq2.jpg

Link to comment
Share on other sites

På väg mellan Arjeplog o norska gränsen.

DSC_5707-1_zpsneppxwkd.jpg

Här är jag tillbaka i Sverige efter turen i nord Norge.Trappstegsforsen vid Vildmarksvägen mellan Vilhelmina o Stekenjokk.

DSC_6587-11_zpsemtnwbhr.jpg

Stekenjokk o tältning 50m från bilen.

DSC_6624_zpszrvl45lj.jpg

Ytterligare en bil från Vildmarksvägen.Det asfalteras om i år så nästa år är perfekt att åka,(Även delar av E 45)jag begränsade mig o tog inte hela turen runt mellan Vilhelmina,Gäddede o Strömsund

DSC_6656-1_zps7wwrbotj.jpg

Link to comment
Share on other sites

Jag avslutade i Funäsdalen,här är en bild från Djupdalsvallen bredvid Mittåkläppen.Man åker in vid Bruksvallarna,våffelstugan brukar vara öppen till mitten av september ungefär.

En fantastisk resa med bra väder stora delar,jag får betala efteråt i form av extra värk o kramper trots vilodagar,men den turen jag hade med vädret har inte många speciellt i Norge.

DSC_6667-1_zpssqhlju32.jpg

Link to comment
Share on other sites

Det som mest förknippas med Rom är förmodligen St Peterskyrkan. Dit ställde vi kosan första dagen. Efter ca 1,5 timmes kö innan vi kom igenom säkerhetskontrollen (som på incheckning) kom vi så in i denna enorma skapelse. Pråligt till tusen och visar allt det som Jesus inte stod för. I mina ögon symboliserar det mer katolicismens förtryck. Men ändock intressant att beskåda.

Här en bild rätt upp i taket vid Michelangelos kupol.

http://imageshack.com/a/img661/5046/1kvCBS.jpg

Otroligt fint o mäktigt.Minns inte vilken kyrka som brukar benämnas som den med bäst akustik,hur var känslan ljudmässigt.

Edited by Bebop
Fixat citatet. Ta alltid med "quote" och "/quote" inklusive hakar före och efter text när ni citerar andra
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Nationaldagshelgen drog vi ut på sjön och bort till Karlskrona för en avkopplande helg. Vi tog också våra sedvanliga exkursioner till stans många sevärdigheter och de är många om man är intresserad av marinhistoria och "nya" Sveriges som när stan grundades var en stormakt. Karlskrona grundades av Carl XI 1680 efter det att Blekinge införlivats med Sverige efter freden 1658. Stan byggdes upp på ett antal öar där Trossö, där bonden Vittus Andersson som tvingades sälja ön blev centrum för stadsbygget. Redan från början var tanken att bygga stan efter helt nya priniciper där den marina verksamheten skulle integreras med en civil stad. Det finns mycket att berätta om detta och en mycket intressant historia som också satt avtryck på så sätt att hela stan är uppsatt på Unescos världsarvslista.

Det tog inte många år förrän Karlskrona blev rikets tredje stad och en referens för många örlogsstäder runt om i Europa.

Vi tog en promenad till stadsdelen Björkholmen som skulle kunna jämföras med Göteborgs Hagadistrikt där också Kålle och Ada har sitt ursprung. Även Karlskrona har sina motsvarigheter men här heter de Claura o Frasse. Här skämtas vitt och brett och i centrum står oftast varvet eller militären, som t ex denna:

Styrman Karlsson:

- Idau ska vi hålla lektion om Arkeimedes princip.

Alla haur väl hört talas om Arkeimedes prinicp? Ingen?

Dä vau som satan"

En matros:

- Styrman, konne hann ha vatt ve kostartillerit??

Björkholmen gränsar mot varvsmurarna som skär som en vattendelare genom centrum och delar upp stan i en civil och militär del.

http://imageshack.com/a/img855/3905/vt1z.jpg

På Björkholmen bodde i huvudsak arbetarna på varvet som benämndes pillemausare. Dessa bild ger en tydlig bild av gränsen mot varvet, de mer borgeliga kvarteren och var pillemausarna bodde.

http://imageshack.com/a/img849/284/loso.jpg

http://imageshack.com/a/img841/2227/bytuj.jpg

På Björkholmen finns oerhört tilltalande hus och trädgårdar som är helt i min smak.

http://imageshack.com/a/img823/2696/qscy.jpg http://imageshack.com/a/img849/2985/wqds.jpg

Men mest kända är de små husen som idag känns pitoreska men som säkert inte upplevdes så när de byggdes. Det finns många historier kring dess ursprung, bl a att samtliga hus var mer eller mindre svartbyggen byggda med stulet restvirke från varvet som smugglades ut mer eller mindre med överordnades medgivande. Även dessa hus ingår i världsarvet. Här några exempel.

http://imageshack.com/a/img853/1719/1yx5.jpg

http://imageshack.com/a/img829/1921/q4oj.jpg

http://imageshack.com/a/img837/6312/obe3.jpg

http://imageshack.com/a/img856/1813/n3qw.jpg

I följande två YouTube-klipp får ni följa med på en härlig helikopterresa över stan.

respektive

Väldigt trevliga bilder o miljöer.Jag var i Karlskrona en snabbis år 2000,tittade mest på Marinmuseumet fantastiskt fint.Känns som man behöver ta en tur ner till Skåne igen! Kommer åka till Valjeviken V44,4 nätter på kurs o rehabilitering.Det blir tid över på kvällarna så man får väl hoppas man ser något innan mörkret lägger sig.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Trippel-WOW!!!!!

Dels att forumet fortfarande existerade, dels att det fanns en fototråd med massor av läckra foton och dels att jag fortfarande var medlem. Inser när jag tittar att Euphonia kan vara trevligt att häcka på (om jag undviker HiFi-träsket) utan koncentrerar mig på musik och foto. HiFi-diskussionerna, egentligen byggdiskussionerna, ägnar jag mig åt på andra ställen.

Efter lite för mycket ryggdunkande lämnade i princip jag faktiskt ett ljudforum för ett halvår sedan men var dessutom lite sur när mina "konstnärliga" foton sågas jäms med fotsulorna.

Kort: använder en Canon EOS M, en kanonkamera som dock är lite trög och vars handhavande inte är riktigt intuitivt. Jag har köpt på mig en del kul grejer för att de var kul och billiga och ger en möjlighet att göra lite annorlunda fotograferingar.

Jag har en del photon tagna med mina specialprylar och tar väl några till, lägg därtill tiotusentals foton att gräva bland.

Sluttjafsat. Några bilder på min "proffsutrustning. Här är en uppsättning ND-filter passande mitt standardzoom och normalobjektiv. Några fixa och två variabla. Perfekta för udda effekter (har sett en del på forumet redan):

euphon-001.jpg

Ett billigt 500mm spegeltele. Har inte kommit underfund om jag får till någon oändlighet med det. Måste testa vidare.

euphon-002.jpg

En fiskögelins för påskruvning. Kan delas för att få lite makro.

euphon-003.jpg

Och leksakslinserna från Holga, plastlins och hållins.

euphon-004.jpg

Link to comment
Share on other sites

Medan jag håller på, några foton från vår tripp till Malta för två veckor sedan.

euphon-005.jpg

euphon-006.jpg

euphon-007.jpg

euphon-008.jpg

euphon-009.jpg

euphon-010.jpg

euphon-011.jpg

Båtarna är typiska maltesiska fiskebåtar och björnen är Berlins "stadsdjur". Lilleputtstaden är en "riktig" stad skapad för inspelningen av Popeye.

Edited by Soundbrigade
Link to comment
Share on other sites

Vad ska man säga... ?

http://www.erikjohanssonphoto.com/#/soundscapes/

Snyggt gjort och att man dessutom får sig det stora formatet serverat är ju x-tra trevligt.

Dessutom ser ju frekvenskurvan ut att vara okomprimerad... :icon_smile_cool:

Kolla gärna på resten av hans alster via "work-knappen".

Snyggt och fyndigt! Får mig att tänka på Hugh Syme. http://www.hughsyme.com/#3

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...