Recommended Posts

Integritetspolicy för Euphonia Audioforum
 

Som forummedlem har man rätt att publicera vad man tycker så länge detta inte utgörs av uppvigling, hets mot folkgrupp, barnpornografi, olaga våldsskildring eller meddelanden där den postande medlemmen uppenbart gjort intrång i upphovsrätten. På Euphonia Audioforum vill vi inte heller att det förekommer personangrepp på andra medlemmar och inte heller att man röjer andra medlemmars identiteter eller personuppgifter.

Euphonia Audioforum garanterar inte riktigheten, fullständigheten eller användbarheten av medlemmars inlägg. Trådar och inlägg uttrycker den postande medlemmens uppfattning, inte nödvändigtvis Euphonia Audioforums.

Det är Admin som tillhandahåller Euphonia Audioforum, och som med hjälp av hela Forumledningen (Admin + Moderatorer) ansvarar för att detta efterlevs och att agera om överträdelse sker, dvs att hålla uppsikt över foruminlägg och ta bort eller dölja inlägg som strider mot detta.

 

Forumledningen tar inte bort inlägg såvida de inte strider mot lag eller är dubbelpostade av misstag. En medlem som önskar ta bort ett eget inlägg får själva editera detta. Forumledningen kan dock vara behjälplig om en medlem av pedagogiska skäl vill flytta, slå ihop eller ändra format i dennes inlägg eller trådar.

 

Som ett led i kampen mot den tilltagande anonymiteten på Internet och som ett försök att lägga grunden till ett trevligt forum tillämpar vi manuell och personlig medlemsregistrering.

 

Medlemmar kan räkna med att allt de skriver i inlägg, trådar, pm, inloggning, e-post osv på Euphonia Audioforum liksom på andra ställen har en risk att spridas till obehöriga. Forumledningen är observanta på detta och gör normala insatser för att skydda medlemmarnas integritet. Kriminella personer och nätverk har dock allehanda metoder för att infiltrera verksamhet på Internet, och vi ber våra medlemmar uppmärksamma detta. Vi kommer aldrig kunna åstadkomma ett komplett och 100%-igt skydd.

 

Medlemmar med någon form av anknytning till hifibranschen skall ange detta i sin profil/signatur så att denna information följer alla inlägg. Även länkning till egen hemsida går bra.

 

Såhär behandlar Euphonia medlemmars personuppgifter

Vi på Euphonia Audioforum ser det som en förtroendefråga att medlemmars personuppgifter behandlas korrekt enligt EU’s dataskyddsförordning (GDPR). Här följer information om behandlingen av personuppgifter. För att man skall kunna vara medlem i Euphonia Audioforum måste vi ha ett antal personliga uppgifter.

Vid ansökan kräver vi följande uppgifter:

  • Användar-ID (”username”), temporärt passord, för- och efternamn, e-postadress och telefonnummer.
  • Vi kräver också att ansökande medlem anger om denna har branschanknytning (ja/nej).

Användar-ID, passord och e-postadress knappas in manuellt av Admin i forumets databas, som tillhandahålls av IPS, vår leverantör av forummjukvara och databas.

Databas, text, bilder och annan media som skapas på forumet lagras hos vår internetleverantör Surftown.

 

Varför behöver vi dessa data?

Användar-ID krävs för att forumverksamheten skall bli givande. Utan dessa blir all kommunikation anonym och skulle sakna mening. Passord behövs vid inloggning. E-postadress ger tillgång till PM-funktionen där medlemmar kan meddela sig mellan varandra och få notifiering från andra medlemmar samt för att forumledningen vid behov skall kunna kontakta dem.

IP-nummer lagras av mjukvaran för att kunna visa vilken dator som använts, t ex om det sker överträdelser på forumet. Mjukvaran har möjlighet att använda statistik tex för att se hur mycket aktivitet som pågått eller för att koppla till t ex Google Maps så att vi kan se hur medlemmar fördelas geografiskt.

Namn och telefonnummer begärs endast via vår personliga ansökan. Om det uppstår problem i dialogen vill vi kunna ringa. Dessa uppgifter lagras hos Admin och delas inte vidare. Om medlemmen själv önskar att dessa uppgifter skall raderas så görs detta efter dennes uppmaning till Admin. Hemligt nummer kan anges i medlemsansökan utan att denna förkastas, men om vi misstänker påhittade uppgifter godkänns inte ansökan.
E-postadress och IP-adress är de enda kopplingarna mellan forummedlemmen och den verkliga personen som lagras på server.

 

Vem/vilka har access till dina uppgifter?

Alla besökare ser användar-ID. Admin och Mods ser även e-postadress. Admin kan inte se medlemmars passord men kan ändra till nytt start-passord om medlem blivit av med befintligt. Namn och telefonnummer kan endast ses av Admin. Vid misstanke om oegentligheter diskuteras personen inom Forumledningen.

 

Hur länge sparar vi uppgifter om tidigare medlemmar?

En avhoppad medlem är en medlem som uttryckligen informerat oss om att denne vill avsluta sitt medlemskap. Flera slutar helt enkelt upp med att logga in. Det är inget avhopp i vår nomenklatur. Denne kan mycket väl fortsätta att läsa utan att delta med egna inlägg. Det har Admin ingen kontroll över.

Vid ett avhopp är det normala förfarandet att uppgifterna blir vilande eftersom de flesta som hoppar av kommer tillbaka. Om en medlem uttryckligen begär att uppgifter skall tas bort görs detta senast 3 månader efter nytt kalenderår. Detta gäller även avlidna personer om vi fått avisering om att en medlem avlidit och önskemål om att dennes konto skall avslutas.
 

Utlämnande av medlemmars personuppgifter

Euphonia Audioforum lämnar inte ut medlemmars uppgifter till någon. Medlemmens användar-ID åtföljs dock i e-post i vissa forumfunktioner, som medlemmen själv får styra via mjukvarans notifieringsinställningar (Notification Settings). Den som önskar kan själv stänga av samtliga sådana notifieringar.

 

Medlemmars rättigheter

Medlem har rätt att en gång om året kostnadsfritt få information om behandling av sina personuppgifter. En sådan begäran skickas till Admin. Medlem har också rätt att personuppgifter rättas eller raderas genom att kontakta Admin. Radering innebär dock att man inte kan kvarstå som medlem på forumet. Medlem kan förhindra att uppgifter används genom att stänga av funktioner i notifieringsinställningar (Notification Settings). Medlem kan lämna klagomål om Euphonia Audioforums hantering av sina personuppgifter direkt till myndigheten Datainspektionen (www.datainspektionen.se)

 

Kakor (cookies)

Euphonias mjukvara använder kakor för att underlätta medlemmars navigering och användning av forumet. En kaka är en liten textfil som lagras på medlemmens dator, telefon eller annan enhet när medlemmen loggar in och interagerar med forumet. Om man inte vill att detta sker så kan man ställa in sin webbläsare att automatiskt neka lagring av kakor, eller att informera när en webbplats begär att få lagra en kaka. Webbläsaren kan oftast också radera tidigare lagrade kakor. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information.

 

Våra leverantörers policys

IPS: https://invisioncommunity.com/legal/privacy

Surftown: https://www.surftown.com/sv/integritetspolicy/

 

 

Admin

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this