Jump to content

Kan två extra bokstäver på slutet spela någon roll???


Peo

Recommended Posts

3 hours ago, Rydberg said:

Jag ser det så här, man tar ett foto och bearbetar det tills man är nöjd, detta är en konstnärlig/kreativ och högst subjektiv process. Detta bör göras på en display som är kallibrerad så att jag ser precis vad jag gör. På detta sätt kan någon annan med en kalibrerad display återge fotot precis som kostnären hade tänkt sig (objektivt riktigt).

 

Det trevliga med displayer är att det finns en standard/referens man kalibrera mot och på sätt kan man uppnå god återgivning. Visst kan man subjektivt tycka att allt ser trevligare ut med ett grönfilter på återgivningsdisplayen och då ska man naturligtvis ha det även om displayen nu inte visar vad kostnären hade tänkt sig (objektivt: icke ackurat återgivning)

 

Jag ser musikåtergivningen precis analogt, problemet är att denna industri inte är standarddriven på samma hårda sätt.

 

 

 

Helt riktigt och dessutom pedagogiskt framställt.

Annars brukar jag inte gilla analogier då de nästan alltid haltar, men denna är riktig.

 

Givetvis behöver man inte dela ditt (, mitt och andras) synsätt - jag tror det finns minst lika många ljudgubbar som fokuserar på postproduktion, dvs man skapar det "sound" man tycker är trevligt.

 

Link to comment
Share on other sites

 

7 hours ago, shaft said:

Det verkar inte som om Peo är med på banan längre.

Jodå, jag är kvar, men vardagens alla göromål som t.ex. arbetet inkräktar lite för mycket på min tillgängliga tid just nu.

Det känns som att jag borde förklara mig och varför jag gjorde så här, men först vill jag bara kommentera ett par av inläggen ovan.

 

On 2017-11-20 at 12:43, Morello said:

Den här tråden luktar ytterligt unket redan från start; ett lågvattenmärke av sällan skådat slag.

 

Jag tycker administrationen bör slå på hänglåset per omgående.

@Morello. Jag kan nog hålla med om att det är ett lågvattenmärke, men så är även din formulering. Det är just den typen av osympatisk attityd som gör att jag och många andra tappar motivationen att delta aktivt.
Varför skulle administrationen slå på hänglåset?
Jag har inte brutit mot några forumregler och jag har definitivt inte gått till några personangrepp. Det kan väl inte vara så illa att du kände dig träffad?

 

On 2017-11-20 at 19:37, Rydberg said:

F.ö. gillar inte jag heller starten på den här tråden, den andas "vi och dem", riktigt trist! :diss:

@RydbergDet är faktiskt något av en "vi och dem" känsla som jag känner när jag ideligen läser dessa trista attityder som besudlar, förstör och dödar många intressanta trådar. Det är tur att jag upplever att det är fler på vi-sidan annars hade jag lagt av för länge sedan.

 

On 2017-11-20 at 19:56, Rydberg said:

Med risk om att bli ensam mot "klabbet" så förstår jag inte vem/vilka som avses på detta forum som kräver objektiva bevis för berättelser av subjektiv karaktär, jag nog aldrig sett det. Tycker du med flera slår in öppna dörrar. Problemet är snarare när subjektiva upplevelser presenters som fakta och då får man nog räkna med att någon anmäler en avvikande åsikt. Varför ska vuxna män bli så stötta av det?

Det kanske inte heller är din paradgren, att se sån't menar jag . Alla har vi ju våra begränsningar.
Problemet för mig var att skiva en redovisning av det tänkta slaget som är så pass vattentät och korrekt formulerad att det inte finns något att hacka på och det är inte lätt. 
Avvikande åsikter är en bra och nyttig näring till en för övrigt god och utvecklande diskussion, men ett otrevligt bemötande är definitivt inte konstruktivt och kommer effektivt att punktera den. Hur är man skapt om man inte blir stött av det?

 

On 2017-11-20 at 21:23, Bebop said:

Jag uppfattar Peo's inlägg som ett tecken på frustration över hur subjektiva omdömen då och då blir ifrågasatta med en otrevlig ton. Var och en kan säkert dra sig till minnes sådana exempel utan att de behöver upprepas här igen. Peo uttrycker den i klartext men det finns dessvärre fler men som valt att meddelat samma känsla på annat sätt.

@Bebop, Du uppfattar det helt rätt och jag vet att jag inte är ensam om att tycka så. Frustration är en bra sammanfattning av vad jag känner.

 

-----------

För mig är det här en hobby som ger mycket glädje och tillfredsställelse tillbaka i form av bl.a. bra musik, många (och oftast) trevliga bekantskaper, en fantastisk källa till ny kunskap, nya friska infallsvinklar som kan hjälpa till att rasera gamla invanda fördomar, nya influenser och inte minst får jag utlopp för min teknikkåthet.

Kan jag då även dela denna glädje med andra så är den dubbelt värd för mig och det är därför som jag är medlem här på Euphonia. Jag har försökt att bjuda på så mycket jag kan under åren och jag suger gärna åt mig av alla andras erfarenheter med ett relativt öppet sinne, men visst förkommer det uttalanden, påståenden och värderingar som jag inte ställer mig bakom. 
Det är hur man förhåller sig till dessa situationer som gör skillnaden. Vissa rycker bara lite på axlarna och låter allt gå vidare utan åtgärd, andra försöker föra en vänlig och saklig diskussion för att på så sätt utveckla situationen till något positivt för båda parter och så finns det alltid någon som bara måste attackera varenda liten detalj som inte överensstämmer med deras egen uppfattning eller gällande normer. Kan man då även göra det med en extra liten "knorr" i form av mer eller mindre osmakliga uttryck så verkar lyckan vara total.
(Givetvis finns det flera olika sätt att bemöta det på än de jag har beskrivit.)

-----------

Som jag redan har avslöjat så var tråden tänkt att handla om en utvärdering/test av två olika objekt från en och samma tillverkare. Jag har haft tillgång till de här båda objekten en tid och under den tiden har ett flertal lyssningstester utförts. Vid vissa tillfällen har jag varit själv och vid andra har det varit flera lyssnare inblandade. I vanlig ordning har jag dokumenterat varje lyssningstillfälle, vad som spelats och hur jag och mina eventuella medlyssnare har upplevt det aktuella objektet. Det har även förekommit några jämförelser av motsvarande objekt från andra tillverkare och de båda huvudobjekten har även jämförts  i andra anläggningar än min, även det har dokumenterats.
Givetvis har det utförts ett antal mätningar också för att försöka detektera eventuella olikheter på det sifferbaserade planet.

Som ni säkert förstår blev det en hel del anteckningar och när jag började koka ner mängden  till en hanterbar volym kom problemen.
Jag strök alla noteringar som som jag inte hade bevis för och nu var det betydligt mindre text att handskas med. Rena spekulationer ströks också och nu var jag nere på mindre än en sida text förutom listan över spelad musik och använd kringutrustning. Jag vände och vred på texten som var kvar, men hur jag än formulerade mig så fanns det fortfarande blottor som garanterat hade blivit angripna.
När textmassan var färdigkokt bestod den mest av: jag, det, och, eller, kanske, att, men, så, , , , , o.s.v. Det fanns ju till slut inget kvar att posta.
Jag blev så j___a trött och besviken på att det blev så här att jag postade den här tråden i ren frustration och tydligen lyckades jag reta upp en och annan ändå.

Majoriteten av er medlemmar hade säkert inte brytt er det minsta om mina formuleringar även om de ibland inte håller sig helt på rätt sida om vad som kan anses vara objektivt, men det räcker ju med en liten spik i däcket för att få punktering och bli stående.

Jag väljer hellre bort mitt aktiva forumdeltagande än att bli utsatt för det dåliga bemötande som faktiskt existerar här ibland och jag antar att de flesta av er redan har sett det vid flera tillfällen.
 

Det är helt OK att radera tråden, den tillför ju inget gott till forumet.

Jag har under alla års läsande här på Euphonia aldrig sett att någon enskild medlen har bett administrationen att "slå på hänglåset per omgående"  som @Morello gjorde trots en bitvis riktigt låg nivå på inläggen, jag måste verkligen ha lyckats med ett hejdundrande upptåg.

Syftet år uppnått och jag har fått skriva av mig den värsta frustrationen. Radera skiten och glöm att jag sa något.

Tack för ordet.

 

/PEO
 

Link to comment
Share on other sites

@Peo jag förstår din frustration, du vill bara förmedla något som du upplevt men kan inte med risk för att bli ……….något som man inte alls kunde tänka sig bli. Tråkigt för oss att du inte skrev om de två bokstäverna hade betydelse eller inte.  Själv hade jag som vanligt läst denna tråd med stor behållning, likt dina tidigare trådar och inlägg.

 

Avslutar med att säga att jag blir ledsen för din skull och att jag hoppas att du inser vikten av att du snart måste vara tillbaka i ord som förmedlar kunskap och trådar/inlägg som berikar så många här på forumet.

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Det du skriver håller jag med om. Upplever samma sak.

 

När jag blir sur/ledsen i en tråd beror det uteslutande på dålig attityd, insinuationer och personangrepp. Jag är inte "så vuxen man" att jag är immun mot det. Även om detta beskrevs som en tydlig svaghet. Nedvärderande och förnedrande. 

 

Jag kokar ibland, såklart även om det inte gällde mitt inlägg, har försökt bemöta, vrida och vända på problematiken, se det från andra sidan... men "it takes two to tango". Dansar för mycket i otakt. Jag har en ambition nu, att aldrig svara eller försvara om jag bemöts med nedvärderande formulering, tillrättavisande på översittare etc. Jag får dock kämpa med det. 

Jag vill diskutera upplevelser av musik och denna hobby.

Jag lyssnar gärna på upplevelser på alla nivåer av de som inte sköter allt vetenskapligt. Jättegärna. Engagemanget, positiv framåtanda och vilja att dela med sig oavsett nivå är det som inspirerar mig.

 

Vad jag dock är säker på är att det via tangent bord och text på ett forum blir svårare. Inte säkert eller ens troligt att en konversation om samma saker skulle upplevas likt detta om det var face to face.

 

Visst är det bra med ifrågasättande, förklaringar etc. Men det är inte det jag tror folk vänder sig mot. Det är hur det görs. Det måste göras med respekt för individer och göras varlig. Det tycker jag saknas ibland. 

Jag vet också flera som lider, tröttnar och inte vågar skriva på detta forum pga av dessa orsaker. Man riskerar att bli påhoppad och förminskad. 

 

Diskussion om tonen på detta forum är mycket viktig tycker jag. Inte minst pga att många är mer eller mindre rädda. 

 

 

 

 

 

 

Edited by Apexorca
Link to comment
Share on other sites

56 minutes ago, Peo said:

Jag har under alla års läsande här på Euphonia aldrig sett att någon enskild medlen har bett administrationen att "slå på hänglåset per omgående"  som @Morello gjorde trots en bitvis riktigt låg nivå på inläggen, jag måste verkligen ha lyckats med ett hejdundrande upptåg.

Ja det är ju en uppviglingstråd av sällan skådat slag, ett sätt att samla ihop pöbeln som ska bekämpa fienden (som väl består av mig och Morello kan jag gissa). Nåväl, det är ju hur som helst trist att du inte känner att du vågar skriva om dina upplevelser.  Om min frånvaro skulle underlätta för dig så skulle vilja be en moderator att ta bort min användare direkt. Det ska var kul att tugga lite hifi, det är inte meningen att man ska ta bort någons källa till glädje.

Link to comment
Share on other sites

Jag känner igen vad Peo skriver. 

 Stämningen på forumet är inte på topp. Motståndet att lägga upp någon tråd blir större och större och mina svar blir allt mer vresiga. 

Trådar med vissa innehåll punktmarkeras och ofta är sista meningen från falangen Faktiskt.

Ord som adekvat, subjektivt, objektivt och andra studentikosa uttryck gör mig otroligt trött. Har studentmössan vuxit fast på skallen? Att sedan läsa i var och varannan tråd om blindtest tråkar ut forumet.

Enligt min åsikt så är detta en strategi för att söndra och likrikta forumet.

Hade liknade hänt på en facebookgrupp hade vederbörande åkt ut. Här är det lite mer av det som händer i skolorna där den mobbade behöver byta skola. Det håller inte i längden för då kommer det inte vara många kvar här. 

Link to comment
Share on other sites

 

6 minutes ago, Rydberg said:

Ja det är ju en uppviglingstråd av sällan skådat slag, ett sätt att samla ihop pöbeln som ska bekämpa fienden

@Rydberg Nu var du inte snäll i din första mening. Kollade på Wikipedia och fann följande:

 

Pöbel (av lat. populus "folk"), mobb, är en uppretad folkmassa med drag av masspsykos.

Pöbelvälde kallas plebokrati (av plebs) eller oklokrati (av grek. όχλος).

Pöbel är en benämning på en folkmassa. I svenskan används ordet nedsättande och syftar på medborgare i de lägre samhällsklasserna.

Ursprungligen kommer ordet från det fornfranska substantivet peuble (fra. peuple), av latinets populus, folk. Jämför med engelskans mob, som är en förkortning av "mobile party"[källa behövs], en politisk organisation som försöker påverka genom olaglig aktivitet, exempelvis upplopp och skadegörelse.

 

I den andra meningen håller jag med dig, den tredje meningen känns inte bra om du känner att Euphonia inte vill ha dig med här på forumet, du berikar precis lika mycket/lite som många av oss andra. Den fjärde meningen är klockren!

 

Detta var mina personliga reflektioner och hoppas att de inte övertolkas av någon åt något håll.

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Rydberg said:

Ja det är ju en uppviglingstråd av sällan skådat slag, ett sätt att samla ihop pöbeln som ska bekämpa fienden (som väl består av mig och Morello kan jag gissa). Nåväl, det är ju hur som helst trist att du inte känner att du vågar skriva om dina upplevelser.  Om min frånvaro skulle underlätta för dig så skulle vilja be en moderator att ta bort min användare direkt. Det ska var kul att tugga lite hifi, det är inte meningen att man ska ta bort någons källa till glädje.

 Det är precis där det går överstyr gång på gång. Otroligt nedlåtande igen. Var är taktkänslan? It takes two to tango.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Rydberg said:

Det ska var kul att tugga lite hifi, det är inte meningen att man ska ta bort någons källa till glädje.

 

Åsikter är välkomna men hur man sänder ut meddelandet är halva saken.

 

Jag ser det som att ni är skadade av grannforumet där denna jargong finns i var och varannan tråd. 

Ingen fråga om att kompetensen finns där, men ibland är det så toxiskt att man knappt orkar läsa första sidan.

 

Hävdelsebehovet måste vara enormt ibland..

Link to comment
Share on other sites

Själv välkomnar all form av mångfald så länge den är berikande, ödmjuk och hänsynstagande. Av någon outgrundlig anledning, som jag ännu inte lyckats lista ut själv, så upplever jag att motsatsen oftast kommer från medlemmar som har ett visst sätt att se på omvärlden. Jag är aktiv på en handfull forum runt om i världen. I de allra flesta fall funkar det alldeles utmärkt, där medlemmar delar sina olika åsikter. Men när det blir nedlåtande "pajkastning" så är det utan undantag de som, jag upplever, står för ett mer teknisk, analytisk, bevisande förhållningssätt till musiken, som står för de första och största övertrampen. Aldrig tvärt om. Och detta upplever jag globalt. Hur kommer det sig? Varför är det emotionella förhållningssättet till musiken så provocerande? Varför räknas inte att "jag upplevde det som bättre" lika värdefullt som "en graf som visar x eller y"? Är det provocerande att sväva utanför boxen där det inte finns några grafer som kan befästa din absoluta position? Jag hoppas att vi kan hitta ett sätta att utbyta erfarenheter oavsett utgångspunkt. Det skulle berika min favorithobby - också i framtiden. 

Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, bigblue said:

Men när det blir nedlåtande "pajkastning" så är det utan undantag de som, jag upplever, står för ett mer teknisk, analytisk, bevisande förhållningssätt till musiken, som står för de första och största övertrampen.

 

Mycket handlar om personlighetstyper, vissa kan framstå som arroganta och besserwissrar även fast avsikten kanske inte är så, de vill bara ha så mycket information som möjligt.

Någon kanske har kommit i kontakt med "färgttyper" i yrkeslivet där man kategoriserar personligheter, varför du har lättare att prata med vissa men med andra känns det krystat o.s.v.

 

En bra bok som har hjälpt mig i såväl privat som i yrkeslivet är Thomas Erikson's Omgiven av idioter.

Ett tips för alla, ni lär er hur ni bemöter en kund eller annan på bästa sätt.

 

Edit: Nu kanske jag svävar lite långt utanför ramarna men vill bara främja diskussionen generellt på forumet.

Edited by JWE
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, bigblue said:

Varför räknas inte att "jag upplevde det som bättre" lika värdefullt som "en graf som visar x eller y"? Är det provocerande att sväva utanför boxen där det inte finns några grafer som kan befästa din absoluta position? Jag hoppas att vi kan hitta ett sätta att utbyta erfarenheter oavsett utgångspunkt. Det skulle berika min favorithobby - också i framtiden. 

Det räknas precis lika mycket, i alla fall för min del. Personligen läser jag gärna intryck och upplevelser, tycker det är kul. Det är dock när upplevelserna blir allmängiltiga "fakta" det går på tok, här skulle vilja säga att ödmjukheten lyser min sin frånvaro från en stor del av dem som ständigt skriker efter densamma. Jag kan bli precis lika frustrerad som Peo men istället på självutnämnda experter som ska berätta "hur det är" även om man med lätthet inser att de inte har en susning om vad de talar om. Varifrån detta hävdelsebehov kommer från kan jag bara spekulera i.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...