Jump to content

Kort presentation


Musicmansweden

Recommended Posts

Hej alla,

 

Jag vill i största enkelhet presentera mig som nykomling på forumet och det skall bli jättekul att läsa igenom all klokskap och entusiasm som verkar finnas här gällande vårt allas intresse musik. Jag har själv spelat en hel del fiol och trummor genom åren och parallellt alltid varit intresserad av att lyssna på alla möjliga genrer och lite vid sidan om alltid gillat prylarna som skapar det där välljudet som är så behagligt. Jag är tekniskt obegåvad i den meningen att jag inte har djup kunskap om hur apparater fungerar annat än på mycket ytlig nivå. Det hindrar mig inte att ändå försöka lära mig mer om hur allt samspelar för att hela tiden få musiken att låta lite bättre. Tilläggas skall också att jag i många år ägt och lyssnat på Linn-grejer, något som jag nu provar att lämna lite grann i samband med ett ganska rejält (med mina mått mätt) köp av nya högtalare i form av B&W 803 D3. Drivs av Linn Akurate DSM och Linn 2250 och mitt nästa steg är att kika vidare på förstärkarsidan och se vad mer rejäla slutsteg kan göra för en redan trevlig upplevelse.

 

För övrigt bor jag i Västerås med hustru och utflugna barn, om någon har vägarna förbi är man alltid välkommen förbi på en kopp espresso och snacka lite musik.

 

Allt gott,

 

Johannes Larsson

Link to comment
Share on other sites

Välkommen! När barnen äntligen flyttat ut är det tid att satsa lite på sig själv och då är musik och hifi ett synnerligen trevligt område att grotta ner sig i. Och någon egentlig gräns för kunkapsinhämtandet finns egentligen inte vilket detta forum visar.

 

Kul att du också verkar inriktad på musik vilken är den vanliga drivkraften här.

 

Calm

 

Link to comment
Share on other sites

Hej och tack för ett varmt välkomnande:D Det här känns redan som ett trivsamt ställe och vilken bonus med Västeråsmedlemmar likaså! 

 

Gällande bilder på anläggning samt musikpreferenser; är det mest klädsamt att lägga upp i den här tråden eller på annan plats?

 

Allt gott och tack igen,

 

Johannes

Link to comment
Share on other sites

Samma här, hjärtligt välkommen till Euphonia! Alltid kul med nya medlemmar och det är alltid kul att följa andras hifi & musikresa. Och här behöver man inte skämmas eller vara rädd för att man bara kan lite om tekniken eller om man inte har de värsta prylarna eller något speciellt märke. Jag vågar nog påstå att nästan alla på detta forum har musiken som största intresse och inspirationskälla men många av oss är även intresserad av hårdvaran och behöver man tips, råd eller hjälp så finns det jättemånga som mer än gärna frikostigt delar med sig av sina kunskaper. Både om tekniken och musiken. 

Ser fram emot att fortsatt följa din resa och bilder älskar vi. Västerås, kul min dotter bor där så inte omöjligt att få till ett litet besök.

mvh
Lasse 

Link to comment
Share on other sites

Hej igen,

 

Återigen, tack för alla kul hejarop och jag tänkte börja bidra med lite bilder och bakgrund kring lyssningsrum/vardagsrum men är osäker på hur jag skall bifoga bilder på korrekt sätt? Länk till dropbox? Bifoga direkt här i tråden (i så fall hur och i vilket format/upplösning/storlek?)

 

Nåväl, en kort musikalisk preferensbakgrund är att jag alltid kommit tillbaka till välproducerad (vad DET nu är:)) musik med musiker som gärna kan traktera ett instrument. Jag fick lite av en uppenbarelse när jag hörde Toto:s "Rosanna" och blev helt hooked på (är fortfarande och diskuterar gärna låtar och hans känsla för timing och musikalitet...) Jeff Porcaro som trummis och även Steve Lukather på gitarr. Jag hade högtidsstunder under min Göteborgsstid i början av 90-talet då jag tog spårvagnen på lördagförmiddagar till Bengans och Skivhugget och lyssnade på plattor och fyllde påsar med chansningar för att uppnå nya höjder i västkustgenren. Härliga minnen! Och gällande Toto så har jag sett dom 22 gånger om jag räknat rätt...:)

 

Bortsett från ovan är jag allätare och njuter gärna av Dream Theater, Pages, Michael McDonald, Sting och Steely Dan (jorå; mycket Jeff Porcaro där med...) tillika Pink Floyd/Roger Waters. Jag ihop med hustru och barn har njutit fantastiska stunder på olika livescener med ovan band (bortsett från Pages och Pink Floyd som jag missade 1994 i Göteborg, grämer mig fortfarande...) och vi hade senast förmånen att åka till London i somras och se Phil Collins sista (?) konsert i Hyde park ihop med 150.000 andra. En fin stund.

 

Våra kära strömningstjänster (Tidal för mig) bjuder ju på alla möjligheter för att bredda spektrat och bland nyfunna favoriter finns Sam Smith, Stacey Kent (nåja; funnits med ett tag), Diana Krall, Madeleine Peyroux och Gregory Porter. Bland oerhört mycket annat. Från den klassiska sidan är det mästarna Beethoven, Mozart, Bach, Puccini, Tjajkovskij som alltid finns närvarande och som violinist (började lira när jag var 4 år men har en paus sedan ca 10 år) har jag en förkärlek till storslagna violinkonserter och bland de första jag försökte mig på (med tveksamt resultat såklart) var Bruch och Mendehlssons mästerverk. Bra som övning men knappast som uppvisning. Som helhet kan jag sammanfattningsvis njuta av både tidig barock till mer romantiskt via Rachmaninov, Chopin och så mycket mer. Det är både befriande och lite sorgligt att veta att man inte kommer att kunna njuta av allt vackert som har skrivits genom åren...

 

Återigen; kul att var här och imorgon tänkte jag bidra med lite bilder från min anläggning:)

 

Allt gott,

 

Johannes

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Välkommen. Jag kanske känner igen mig lite extra i dig, som en gammal Linnist vill säga. Så hjärtligt välkommen! Linns skola är mitt ursprung. Det var via Linn handlare som jag kom in på välljud på allvar. Men det är när man vågar släppa sargen och hitta egna ideal som det verkligen blir roligt. Så. Skoj att du hittade hit, broder! ?

Link to comment
Share on other sites

Hej,

 

Till slut lyckades jag lösa lite teknik för att få mer bilder, här kommer några nytagna från vardagsrummet. Detta var i mörka färger tidigare, mörka möbler och med gardiner och efter mycket funderingar valde vi att anlita Sound of Science i Uppsala för att få till bättre akustik när vi tog bort gardinerna. Följdeffekten sen blev ommålning, omtapetsering och en hel del ny hifi. Så kan det gå ibland :)

 

Det vi ser på bilderna hifiväg är Akurate DSM, 2x Linn 2250 slutsteg samt då B&W 803 D3 samt en Rega P2. Det som står näst på listan att se över är just slutstegen som jag tror kan göra mycket med den musikaliska upplevelsen även om det redan nu svänger rätt gött...

 

Oj7IL46.jpg

fefOWBf.jpg

DRT2TL2.jpg

Dv69xaR.jpg

lOrfgSG.jpg

YyFHE82.jpg

Husv1ge.jpg

I3OUGyn.jpg

P2Rav1Z.jpg

yJbPlIi.jpg

r0sB7dk.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

33 minutes ago, A/Wing. said:

Tjusiga bilder och ett tjusigt rum.  Ja ett par nya slutsteg kan ju få dom högtalarna att blomma ut riktigt bra.

Det låter säkert redan riktigt bra i dag men dom behöver nog lite kraft för att lyfta ytterligare tror jag:Thinking:

Hur går tankegångarna märke modell nytt eller beg.

 

Tackar och jag är övertygad om att mer kraft kan skicka iväg upplevelsen en bit till. Det är här jag behöver er klokskap då jag inte har så bra koll. Skall jag satsa på monoblock (har börjat kika på Moon M400, Classe Mono, McIntosh) eller integrerat (Marantz PM-10 sägs funka fint ihop, Hegel H-30 har ju muskler, Audioconcept föreslår MBL N51, Ljudmakarn demade en väldigt trevlig Meridianstärkare)?

 

Jag har ännu inte börjat lyssna på alla olika möjligheter men Hifiklubben har lovat att skicka hem Classe Mono senare i november. Det är väl en utmaning men jag vill absolut förstå vad som kommer hända med musiken om jag nu vill lägga 100 k+ på nytt förstärkeri. Så - hur bör man tänka och vad är det som mer kraft kommer ge i upplevelse generellt sätt? 

 

Jag är öppen för bra begagnat och såklart nytt?

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Musicmansweden said:

 

 

Jag har ännu inte börjat lyssna på alla olika möjligheter men Hifiklubben har lovat att skicka hem Classe Mono senare i november. Det är väl en utmaning men

 

Classe skall visst läggas ner så det kanske blir bra priser på slutet, men samtidigt tveksamheter med eftermarknad och begagnatpriserna. Tänk över det lite noggrant först.

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Apexorca said:

 

Classe skall visst läggas ner så det kanske blir bra priser på slutet, men samtidigt tveksamheter med eftermarknad och begagnatpriserna. Tänk över det lite noggrant först.

Classé har lagt ner enl hörsägen och det är som Apex säger ang. eftermarknad etc.

 

Jag har själv kört med B&W i olika konstellationer och med olika elektronik och jag förordar mycket kraft för att de ska blomma ut ordentligt, de nyare modellerna kanske är annorlunda? De har jag ingen erfarenhet alls av när det gäller passande elektronik. Finns lite att läsa i mina trådar om du orkar tröska igenom allt? Kanske någon hjälp på traven, vad vet jag?

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...