LasseJ

Classé läggs ner?

Recommended Posts

Om detta stämmer är det mycket tråkigt. Classé visade i USA början på året en helt ny linje med förstärkare och försteg som enligt de som har lyssnat verkade vara mycket lovande.
Dessa skulle ha lanserats under senvåren men har inte släppts. Så här kan det kanske gå med nya ägare, B&W group köptes av Silicon Valley företaget EVA för inte så länge sedan. Kanske vill man ha snabbare avkastning än vad ett företag som Classé kan ge? Följer utveckling men det gör lite ont i mitt Classéhjärta att läsa detta:

https://www.strata-gee.com/classe-closed/

https://www.strata-gee.com/letter-dealers-classe-status-mysterious/

På amerikanska forum sägs det att Classé ska fortsätta men inte tillverka high-end produkter. Kanske blir det mera av livsstilsprodukter för den stora massan istället?

mvh
Lasse

 

  

Share this post


Link to post
Share on other sites

En lite tråkig utveckling när gamla klassiska märken förvandlas till massmarknadsprodukter om det nu blir så. Men inte helt ovanligt i samband med övertag från riskkapitalet som ser vinsten som sitt främsta mål. Kapa kostnader och lansera nya produkter till högre priser är metoden precis som Rune Andersson berättade om i gårdagens "Sommar". Det verkar som det sker en strukturomvandling i branschen och man kan bara hoppas att genierna och innovatörerna inte drunknar på vägen. Men det finns exempel på att de startar framgångsrikt på ny kula igen t.ex DÁgustino och Serblin. Så det finns hopp!:thumbsup:

Calm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Med tanke på mystiken och tystnaden kan man ju misstänka att någon form av förhandling pågår med en eller flera potentiella köpare. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, vi får väl se vad händer. Med nya ägare följer ofta krav på snabb avkastning på investerat kapital. Om det inte sker så kan det snabbt hända saker. Svårt att veta vad Eva vill med sitt förvärv. Eva är ett rätt nystartat bolag med ägare från Silicon Valley och som har varit aktiv med att utveckla Facebook, Youtube m.m. Ser väl tre olika scenarion just nu:

-  de lägger ner?

- byter strategi?

- säljer bolaget?

Mvh

Lasse

Share this post


Link to post
Share on other sites

Efter en samtale med en Europæisk distributør i denne vecka kan jeg bekræfte at Classe lukker ned.

 

De holder på at sælge ud af lager + bygge hvad de kan af de dele der finns på lager.

 

Navnet er til salg igen, så der er i princip ingen gräns for hvad der kan komme af Classe i fremtiden...

 

:-(

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, hrk said:

Verkar som Classe fortlever😊.Nya storägare är Sound United (Denon ,Marantz mfl). To be continued.....

Vore kul om det landar.:) Mångfald och konkurrens tycker jag är av godo och om man landar märket i en miljö med en anda av stolthet över bra produkter vore det väl extra kul. Naturligtvis bra för alla nuvarande Classéägare också om märket lever vidare.:thumbsup:

Calm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Finns många exempel på där det gått utför. Tex Final Sound...Nära för Loewe...Infinity. Dom hade ju några snygga panelhögtalare innan dom gav upp och enbart körde billjud ett tag...Även JBL Studio var det väl senast nu tror jag...Nästan så man tror att det även hände Leben men bara för att dom inte råkar finnas på begagnatmarknaden betyder kanske inte att dom inte finns..Väldigt nöjda ägare är väl förmodligen förklaringen kan tänkas.. :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now