Jump to content

Kartonglandskap, stenåldersrötter och ett nytt lyssningsrum.


Timbre™

Recommended Posts

Denna del av rummet är helt dedikerad åt hörlurslyssning så här skall det integreras nio par Staxlurar om allt går enligt organisationsplanen...

Jösses petter Timbre, hur många öron har du? :o Skämt åsido, det ser riktigt läckert ut :mm: De utrymmena skulle man haft.

Edited by Bebop
Fixat "quoten"
Link to comment
Share on other sites

Jösses petter Timbre, hur många öron har du? :o Skämt åsido, det ser riktigt läckert ut :mm: De utrymmena skulle man haft.

Skämtet är befogat :D och man får en helt annan överblick av galenskaperna i samband med flyttlass.

Bruno Mathssons bord Karin har en knivskarp användargräns på fem Stax stands. Vid ytterligare påfyllning uppstår endast kaos... :33:

Här blir det modeller ur Λ Lambda- och Γ Gammaserien plus två par insmugna Electrostatic In-The-Earspeaker... :icon_smile_cool:

boro1942.JPG

Link to comment
Share on other sites

Så återstår endast två par Λ Lambda-lurar som tills vidare får ligga kvar i sina originalkartonger. Referensserien har varit har varit uppe på bordet sedan starten men nu är även de bästa uppkopplingsalternativen avklarade.

Längst fram ligger ett par SR-007 (Omega 2) som debuterade på marknaden år 1998. Samma år släpptes den rörbestyckade drivern SRM-007t och det kanske har bidragit till att dessa två produkter salufördes som ett paket.

Problemet är att detta inte är den ultimata kombinationen och det kan ju kräva ett stort antal lyssningar innan man kommer på... :o:Thinking:

Läste på ett amerikanskt forum att Stax med den nya omegaserien skulle kompensera för kritik som framförts mot den första referensserien beträffande basåtergivning, kropp och fyllighet. Har själv aldrig haft tillfälle att lyssna på Omega 1 så här saknas referens men den fylliga och "tunga"

karaktären hos SR-007 kan nog ingen ta miste på. Kravet är bara att detta måste styras upp och då är inte rörbestyckade Staxdrivers de bästa av partners.

Någon av de större transistorvarianterna är ett steg framåt men rejäla slutsteg i kombination med passiva drivers (typ SRD7-SBmkII från 1985) gör det hela till en explosion i kraft och dynamik... :o

Har vid flera tillfällen lyssnat på Sennheiser Orpheus HE 90 med HEV 90 och jag vågar påstå att den kombon inte kommer i närheten.

boro1936.JPG

Det fanns en kvintett modeller av passiva drivers med början på sjuttiotalet men idag får man ge sig ut på begagnatmarknaden för att komma över någon av dessa.

SRD7/SB & SRD7-SBmkII för uppkoppling på ett Accuphase A-50V (2X50W klass A).

boro1963.JPG

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Detta musikrum tillhör det mest inbjudande jag har sett, och man har ju sett en del all-out-assault i USA osv.

Tack! Detta har nog varit min mest komplicerade hifi-resa hittills och den börjar äntligen närma sig ändhållplatsen... :)

Återstår ytterligare några Stax Stands med påsar, ett par SRE 925S förlängningskablar, ett reläbyte på ReVox-maskinen

samt en ny släde till CD-transporten DP-90 i dessa snörika tider... :icon_smile_cool:

staxx446.JPG

Just nu är det emellertid fokus på efterföljaren SR-007MKII som marknadsdebuterade i slutet av 2007 och på något sätt känns det som

att STAX har tagit till sig synpunkter beträffande kombination med tillverkarens egna drivers.

staxx384.JPG

Betydligt lättare att få till med både tubes och transistorer även om den optimala känslan först infann sig med min gamla

transistordriver SRM-717.

boro1956.JPG

Link to comment
Share on other sites

Håller med övriga i kören, vilket underbart rum, som Calle_jr säger, väldigt inbjudande och mysigt.

Härligt att bygga ett nytt hus och få möjligheten att designa sitt hifi rum hela vägen fram, detta har du gjort bra Timbre, grattis.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...