All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Mästarmöte har en vinnare!

  Tape/Record out - jag vet inte riktigt vad skillnaden är. Så här ser bakpanelen ut på förstegen ut i referensserien
 3. Mästarmöte har en vinnare!

  Det är väl en vanlig output med fast nivå, en RCA och en XLR som man kopplar till försteg aller t ex till en bandspelare för inspelning. Har de en benämning som verkligen heter Tape Out (som inte är en Tape monitor)? Det är ju samma utnivå man använder till en bandspelare som till ett försteg vid fast utspänning.
 4. Streaming

  Tack för ditt svar @Beolab kanske man skulle vänta tills de finns möjlighet att köra USB då jag nog kommer prioritera det till min DAC. Är inne på NUC med Roon ROCK och någon switch att koppla ihop det med NB.
 5. Hemma hos Octavia rs (i väntan på nytt)

  De är möjligt @Apexorca men jag ville inte göra något förhastat och privat försäljning av hifi idag är inte alltid de enklaste. Sen var de väntan på ny diskant i nästan 2 månader så ja de blev en mycket längre sträckbänk än vad jag tänkt Men nu står 2 av 3 saker hos Ljudupplevelser och förhoppningsvis finns den 3 snart på ett flyg till Sverige
 6. Hemma hos Octavia rs (i väntan på nytt)

  Detta kan var en av tidernas längsta sträckbänk.
 7. Streaming

  Hej jag kör i dagsläget som jag beskrev i första inlägget, kör både en Qnap SSD NAS samt en extern SSD USB disk samtidigt till dCS NB . Roon kör jag + HQplayer från en Macbook. dCS klarar även idag att packa upp (unfold:a) Tidal MQA filer, och de läses av som 24/48khz i dagsläget, men de kommer läsas in som 24/96 filer när MQA uppdateringen kommer, även om du inte har en MQA kompatibel DAC, men har man det så kan man få 24/192 ända upp till 384 khz iom dubbla AES utgångar samt USB utgången som kommer klara detta. Ja enl. Liam Dawson som jag har god kontakt med på dCS kommer troligen FW uppdatteringen om ca 1,5 månad och då ska man även kunna välja om USB ska skicka alt ta emot. Har testat att köra utan extern masterklocka och den låter oförskämt bra då med iom att dens egna klockor inte går av för hackor, men det blir såklart ännu snäppet bättre när de får jobba ihop med en masterklocka då det blir en sorts dubbelklockning kan man säga. Detta utkristalliserar sig på så sätt att musiken blir lugnare och man får en helt annan precision / timing / djup / separation. helt klart värd att testa, även om man inte har dCS i övrigt.
 8. Streaming

  Intressant läsning. Har själv varit inne på att prova en Network Bridge efter att läst väldigt mycket positivt om den. Jag har varit inne på SOtM men efter lite samtal med en på Computer Audiophile som jämfört sin SOtM utrustning med NB tyckte han att de kunde vara värt ett test. Hur stor betydelse tycker du att extern klockning av den spelar jag har inte den möjligheten? Kör du Roon eller annan uppspelare? Hur lagrar du din musik? Min dac tar både AES och USB men när kommer dCS med en uppdatering av mjukvaran så man kan köra USB ut ifrån NB? Rykte säger i år kanske samtidigt som de släpper MQA avkodning till den.
 9. Mästarmöte har en vinnare!

  Kanske skall förtydliga att det inte är monitorutgångar/tape-loop det handlar om utan en tape-out med fast nivå.
 10. Mästarmöte har en vinnare!

  Nej, jag menar faktiskt Ref Phono 2SE som är ett phonosteg med balanserad ut (jag var otydlig med beteckningen) men även mitt försteg Reference 5SE har balanserad tape ut. Kollade deras LS28, Reference 6, Reference 10, Reference Phono 3 och Reference Phono 10 och även de förstegen/phonostegen har balanserat ut, så det verkar vara ganska vanligt hos ARC.
 11. Hemma hos Octavia rs (i väntan på nytt)

  Haha 😁 du är rätt fyndig du @LasseJ vi får väl se vad som dyker upp
 12. Mästarmöte har en vinnare!

  You can also use the Universal Tape Stage from Eternal Arts for switching from RCA to XLR. http://www.eternalarts.de/en/node/385.html
 13. Min Canossavandring

  Vägarna blev mindre och mindre på väg mot etappmålet och byarna ser ganska lika ut. Någonting såhär... Om de tyska byarna kännetecknas av tegel och tyllgardiner så är de franska byggda förmodligen av kalksten och med fönsterluckor i långa rader.Inte en katt ute. Men att vi var på rätt väg visade denna skylt. När vi besöker Épernay bor vi gärna på detta lilla trevliga hotell, ett stenkast från Avenue des Champagne och med det passande namnet Jean Moët. Calm
 14. Min Canossavandring

  Ja Scott Joplin var också en favorit. Vem kommer inte ihåg filmen The Entertainer från början av -70 talet eller som den hette på svenska Blåsningen. Med Paul Newman och Robert Redford i ett riktigt lurendrejeri och med Scott Joplins musik som ett huvudnummer. Calm
 15. Mästarmöte har en vinnare!

  Inte jag heller. Förutom Taxmannens då.
 16. Mästarmöte har en vinnare!

  Bra! Bara att köpa bandare då.
 17. Min Canossavandring

  Vidare norrut från Lyon kommer man in i vindistrikten och man börjar skönja de snörräta raderna av vinrankor på norrsluttningarna. Slotten kommer nu också tätare och skyltarna vid vägarna visar vägen till intressanta sådana. Vi hade dock ett mål för ögonen och det var den lilla staden Épernay mitt i Champagne-distriktet. Där skulle vi ha nästa övernattning. Calm
 18. Min Canossavandring

  Jag hamnade bak till Scott Joplin redan innan tonåren eftersom jag spelade hans musik på piano då. Jag har alltid gillat dessa låtar. Så klart kommer influenser från många håll när nya genrer skapas. Riktigt spännande att göra som du med seriösa studier i detta område. Det skall jag själv ha med mig i bakfickan när det kan bli mer tid över framöver. Inspirerande Calm!
 19. Intressant riaa. Det är alltid kul att höra om när någon laborerar med detta, och båda dip-switcharna påverkar hur frekvens- och fasgång kommer se ut i förhållande till pickupens internimpedans och signalkablage. Med minskad utjämning (dämpning) kan man få en klang som upplevs som livligare eller luftigare. Eller inte, verkar det som ibland Det Thelma Houston-albumet har mycket höga hastigheter, och det är ett ganska bra album.
 20. Yesterday
 21. Streaming

  Tror samtliga riggar mår bra av stabila nätverk där man från routern till en raid 0 SSD NAS:en där man dessför innan kör med RJ45 till fiberkonverterare för att få en galvansik avskiljande skärm, där sedan både mottagare samt sändare behöver drivas av linjära alt processorstyrda nätdelar alt ups / batteridrift ( Sbooster alt Uptone LPS-1 FPGA) . Till detta en audiofil nätverksswitch med lågt jitter och potent systemklocka som tex: http://www.myhifishop.de/Devices/AQ-SWITCH-SE-Audiophile-High-End-Network-Switch-audio-LAN-isolat::87.html?language=en när detta är avklarat, då tillsätter man en jordlåda såsom tex CAD CG1 alt CG3 alt Entreq Tellus, till elnätet, och sedan kommer vi till valet av streamerlösning: Antingen en färdig lösning ihop med Roon + HQPlayer med streamern som end point, såsom Auralic Aries, Aurrender , Antipodes DX , Burmester , dCS Network Bridge clock, MSB Network Bridge , SotMt , Sonorus CAD mfl alt. I mitt fall efter lång utvärdering av endast ljudkvalitén, som kan överglänsa en SACD/CD-spelare med Esoteric SACD mekanism, så föll valet på dCS Network Bridge Streamer med inbyggd vCOX kristall klocka, med dubbla word.clock in och utgpngsr för 44.1 samt 48kz grundfrekvens. Otrolig produkt, som faktiskt överglänste självaste Aurrender W20 ljudmässigt. Detta kopplat till dCS Puccini SACD/DAC+ dCS Puccini Master klocka. Bland det mer perfekta jag lyssnat eller upplevt.
 22. Mästarmöte har en vinnare!

  Jag har XLR in och ut på mitt ASR riaa, men tyvärr bara en XLR ingång på förstegsdelen, där kör jag Studern nu.. Tape out endast via rca. Har ännu inte fått något tomband så jag kan inte testa vilket som ger bästa inspelningskvaliteten. Direkt ut från riaat eller via förstegsmodulen? Skall bli spännande att jämföra! Testa olika varianter är ett måste annars kan man inte veta med säkerhet. Calm
 23. Hörlursanläggning - tips tack!

  AKG har slutat tillverka lurar i toppsegmentet, och lagt sitt fokus i mellansegmentet 5000-7000:- som max. Sedan har de deras Q900 med rumskorrigering som mäter av rummet mellan membran och ytteröra med hjälp av olika ljud likt ett ekolod, men det är inte direkt High End ljud, utan mer ett rolig prototyp i begynnelsen av en nybanande teknik som kommer bli mer o mer vanlig. Så AKG för stunden har inte så mkt att komma med. Deras glansdagar är över som det ser ut för provstsektorn. Vettig rigg för kring 20.000:- idag skulle kunna vara Stax LX700 plus en prisvärd elektrostatförstärkare. Alt. Audeze LCD-2 , MrSpeakers Aeon , HiFiman HE 400i , HifiMan HE-6 (som tyvärr har utgått) Är lite knepigt i denna prisklass skulle jag säga, utan man måste gå ännu högre i pris för att inte få känslan av avsaknad av olika kvalitéer ur lyssningssynpunkt tyvärr. En magnetoplanarlur som dock kostar 29.900:- när den väl släpps i slutet av November är JPS Labs Diana kommer bli högaktuell iom att den kan drivas av en Iphone alt lättare bärbar förstärkare / DAC combo tex. Håll ett öga på dessa gott folk. ( Digitalbild är distrubitör för JPS Labs Abyss / Diana )
 24. Mästarmöte har en vinnare!

  Tror Taxmannen menar denna : http://www.arcdb.ws/REF2/REF2.html
 25. Mästarmöte har en vinnare!

  Det är ett phonosteg och där är det inte så ovanligt med XLR-utgång bland bättre steg. Men för försteg med tape monitorfunktion (tape out/tape in) där man kan växla mellan source och tape är det inte vanligt med XLR. Jag kan inte minnas att jag sett något.
 26. Mästarmöte har en vinnare!

  Audio Research Reference 2SE har det i alla fall
 27. Lät trevligt, hade behövt samma dos - får ta det när veckan är färdig istället. Synd bara att mastringen gör hennes musik orättvis, lite väl bumligt för mig.
 1. Load more activity