All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Warsawa Hifi-Mässa 2017

  Mera bredband! Jisses vilket bra mässa! Fast efter att ha kommit direkt från det förra rummet så var detta inte lika imponerande. Men de verkade bygga elementen själva och snyggt såg det ut.
 3. Warsawa Hifi-Mässa 2017

  Nu är det ny morgon och här vaknade jag direkt. Vilket klipp, vilken dynamik! Bredband av bästa sort. Har ingen aning om vad det heter eller är för något eftersom jag helt gett upp hoppet om att kunna sälja bredbands-högtalare i butiker i Sverige men det är kul att se att det finns andra som ännu kämpar på! Här kunde jag nog ha suttit glad hela dagen.
 4. Warsawa Hifi-Mässa 2017

  Nu är vi sent in på kvällen (mässan stängde inte förrän vid kl 20 på fredagen!) och vi träffar några Japaner i baren. Givetvis så har de en helt nyutvecklad pickup med sig och visar. Nån typ av ny teknik av magnetsystem konstruerad av en äldre gentleman från Japan med förflutet hos någon av de stora tillverkarna (kan det ha varit Nakamichi?). Såg fina ut och hade redan fått toppen kritik i Japan men med prislapp på 50 000 SEK för instegsmodellen så är risken för mass-försäljning i Sverige rätt liten...? Kanske jag tar hem ett ex för att prova någon gång.
 5. Warsawa Hifi-Mässa 2017

  Här har vi Lampizator som ofta får till ett bra ljud. Om det är en DAC på toppen så ger jag honom höga poäng för toksnygg maskin! Och Trennel och Friedel vet vi ju kan låta bra. Men här imponerade det ändå tyvärr inte helt. Kan ha varit rummet eller nåt annat. Svårt att veta. Jag var ändå inne här 2 gånger för att jag vill verkligen tycka om detta...
 6. Warsawa Hifi-Mässa 2017

  Skönheten och odjuret... DIMD som bygger en otroligt snygg rörförstärkare med EL-84 rör (på test just nu hos H&M) som drev ett par grymt fula burkar. Dock med fina bredbandare så det lät ändå rätt OK trots alls. :-)
 7. Warsawa Hifi-Mässa 2017

  Pratade helt kort med Kostas (?) från Metaxas och berömde honom för de jätteroliga produkter som han tar fram och säljer. Jag har ingen aning om hur det låter men jag älskar att han törs göra nåt kul i denna konservativa bransch.
 8. Warsawa Hifi-Mässa 2017

  Alessandro från Diapason var på plats och visade upp nya modellen av lilla Karis! Ny diskant och ny bas samt ny version av filter så lät det mycket lovande. Klart bättre diskant än innan gjorde mig glad. Aqua stod för drive och DAC och systemet lät som helhet helt OK.
 9. Warsawa Hifi-Mässa 2017

  Det var klart ont om horn på mässa vilket var en liten besvikelse (men desto fler bredband så jag var glad ändå!) men givetvis så fanns Armin på plats från Avantgarde och körde en fet demo.
 10. Sista plattan i denna uppställning...

  Det var ett tag sen.... Tänkte att jag skall uppdatera lite vad som hänt här hemma. I somras fick jag chans att utmana mina VM 220 igen. Denna gång kom motståndarna från samma fabrik Audio Research Reference 210
 11. Håller med! Det är lite av vårt dilemma, för oss musikälskande audiofiler. Det är ett litet, men förhoppningsvis växande antal inspelningar, där alla bitar faller på plats. Något som jag verkligen vill rekomendera är denna: Den är inspelad med sådan närvaro att jag får gåshud. Första spåret inleds med något som låter som "knackningar". Min sambo (som inte lyssnade aktivt utan höll på med något annat) undrade vem det var som stod och knackade på vår fönsterruta. . Som aktiv i kör och barbershop-sångerska, underskattar jag inte hennes hörsel. BTW, min USB-kabel jag har just nu hänger inte med i svängarna. Har mailat och fått svar från OPPO att de drop-outs som jag upplever måste sitta i klock-synknings problem i kabeln. Jag har nu beställt en sådan här på EBAY: Dels är det High-speed kabel, dels är som synes kontakterna vinklade, vilket borde göra att de sitter ännu stadigare. Sänds från Hong-Kong och kommer lagom till jul. Skall rapportera om det blev nån skillnad.
 12. Detta gäller universellt! Ibland tror man nästan att dessa båda kvaliteter är motstridiga.
 13. Jag listade ut det också men tyvärr inte förrän efter inköpet. Som vanligt gäller det att vara noggrann innan man väljer inspelning och jag har försökt hitta versionen från RCA Living Stereo på DSD och den finns att köpa men det finns en negativ kommentar om mastern där så jag backar. LP'n får bättre omdöme så jag köper hellre den i så fall. Jag har inte gett upp om DSD men ett bakslag blev det ju och jag kan inte påstå att jag är särskilt förvånad över det. Det är besvärligt att hitta inspelningar som kombinerar musikalisk kvalitet med teknisk dito.
 14. Skroten... Kommer aldrig att hända så länge de är i min ägo. Men visst är det ett ypperligt alternativ att "modernisera" gamla fina radio-klenoder så de får leva vidare. Apparaterna jag skaffat har haft ett mer prydnadssyfte än något annat och mysfaktorn i en svagt lysande "skalskiva" är inte att förakta
 15. Ett alternativ (om radion fungerar) är att skaffa en FM-sändare med blåtand istället. Behåll tekniken as-is, men sänd din egen radio
 16. Strömlist

  Rätt skall vara rätt och octavia rs har rätt. Extension LE blockerar inte DC. Kenneth
 17. Warsawa Hifi-Mässa 2017

  Och maten här var den klart bästa på hela resan. Gås med potatismos (med broccoli, därav färgen) och rödkål. Och rödkålen var närmast himmelsk! Jag gick inte alls igång på den polska ölen (för grov för mig. Havregrynsgröt äter jag hellre med sked och lingon till) med gin och tonic fungerar ju även till mat. :-)
 18. Warsawa Hifi-Mässa 2017

  Sen var det dags för lite mat! Och Jan kände till en populär restaurang i närheten av hotellet. Klart mysig fasad i en stad där allt annat är grå betong.
 19. Warsawa Hifi-Mässa 2017

  Detta var en kul uppställning. Högtalarna kostade ca 2500 SEK per par. Inte 25 000kr som jag först trodde. Drivna av en liten EL-84 förstärkare från FUZZ (eller nåt liknande namn) så lät det imponerande bra. Visst, Janne tyckte att midden kändes lite instängd osv men i en tunn låda av spånskiva med vinyl på är väl inget annat att vänta sig?
 20. Warsawa Hifi-Mässa 2017

  Denna skivpelare hävdade att de löst alla problem på bästa sätt. Vad vet jag men jag är skeptisk till enkla "sanningar" när det kommer till Hifi. Kanske den mäter bra? Ljud är inte alltid så enkelt som man tror...
 21. Warsawa Hifi-Mässa 2017

  Detta verkade vara en populär modell av skivspelare eftersom jag sedan såg den i minst 2 rum till på mässan. Stor som ett as! Kul design på tallriken för att slippa resonanser.
 22. Warsawa Hifi-Mässa 2017

  Japp, det finns knasigt och så finns det jätteknasigt... Jag har tyvärr ingen aning om hur detta lät (minns inte längre) men designen tål nog att putsas på lite mer. Men det finns säkert en bra förklaring till varför de ser ut på detta sättet! Rätt stora rör med dubbla öron på toppen. Skulle tro de går rätt varma?
 23. Warsawa Hifi-Mässa 2017

  Dessa högtalare (och allt annat på bilden) var vintage och renoverade och kostade "bara" 20 000 SEK vilket jag tyckte var ett fynd. En kompis till min vän Jan köpte de direkt för att ha i sin vinkällare. Jag ser fram emot ett besök där sedan!
 24. Warsawa Hifi-Mässa 2017

  Vad kan vara bättre än en Rullbandspelare? Två! Och hur bra var då inte detta rummet!?!
 25. Lite åt det hållet... "Orchestre Mondial des Jeunesses Musicales" betyder ungefär "världsorkester för musikaliska ungdomar". Kallas även "World Youth Orchestra" som samlar ungdomar från hela världen lite då och då. Det är ett s k fredsprojekt med stöttning UNESCO. Behjärtansvärt men inte märkvärdigt musikaliskt sett.
 26. Warsawa Hifi-Mässa 2017

  Dessa minns jag inte alls hur de lät... Nästa gång får jag skriva reportage snabbare efter mässorna! Men de ser ju påkostade ut.
 1. Load more activity