All Activity

This stream auto-updates   

 1. Today
 2. Snart behöver man bara vakna på morgonen, blinka tre gånger med vänsterögat och knappa in ett strångt passord som består av minst 64 tecken, små och stora bokstäver, minst en siffra men inga likadana siffror. Det ska innehålla minst 3 av specialtecknen -, _, <, > eller [, men får inte innehålla {, #, % eller *. Därefter knappar man bara in namnet på sin första chef, sin minsta hund och sin mormors flicknamn, och sist skriver man ut tecknen i en krypteringsfigur fyra gånger. Sen är det bara att spela.
 3. Bra fråga men jag skulle gissa lim men det finns också skruvförband som tillverkas i HDG.
 4. Snyggt Apex Kul att få följa med på mässa. Absolare o Rockport blir man ju nyfiken på. Vad är det tror du i deras presentation som gör att musiken griper tag i dig?
 5. Intressant. Det väger bara 25% och har 50% av hållfasthet jmf med stål. Däremot måttlig E-modul, ca 5% jmf med stål. Klar fördel att det inte rostar och att det är omagnetiskt. Verkar ge hög hysteresisdämpning, bra. Frågan är vad det finns för metoder att sammanfoga det? Lim?
 6. Yesterday
 7. Jo Entreq lät bra hos mig kopplat till CD och försteg, men jag hörde inget på slutstegen. Jag har två Entreq. Silvert Tellus och Silver Minimus.
 8. MRE220 är helt korrekt. Försteget heter HP700. Båda finns i Sverige. / Marcus
 9. Och nu till systemet som vann horntävlingen. Avantgard med ett STOOORT system. Bashorn XD och Trio XD. Men det var något mer i detta rum!!! Digital-trummor. Varför då? När vi kom in i rummet spelade Ramstein - Los. Fruktansvärt höga utan dist och grymt bra lät det. Men så kom en man upp bland trummorna och gjorde ett vansinnigt bra trumsolo, som var mer än bara ett solo. Han spelade in sig själv samtidigt som han spelade och överlagrade detta på sitt trummande, sång, beat boxande och allmän kul show. Han han måste ha en simultankapacitet som är unik. Systemet spelade PA-högt men med HiFi kvalitéer. Imponerande. Publiken satt inre som HiFi publik brukar göra utan, dansade med, viftade, skrattade och tjöt av vällust. Musik helt enkelt. Inte ofta det blir så när man spelar stereo... ------------------------------------------------ Lite HiFi/musik funderingar. Härligt inslag och en bra påminnelse om vad som spelar roll med musik. Glädjen och musiken själv. Det är det som är kärnan i musikåtergivning för mig. Därför är jag relativt ointresserad av specifikationer och jag glömmer ideligen mina specifikationer på mina egna prylar och andras eftersom jag i grunden bara vill bli glad, berörd och upprymd av musik. Det är utslagsrösten i varje bedömning jag gör på det jag lyssnar på på denna mässa. Så är det får många fler än mig och på ett helt annat sätt för en hög andra entusiaster. För mig är HiFi parametrar något som är kryddan på goda råvaror. Om musikaliteten finns där är jag hemma. Men det kan plockas på lite av ditt och datt för att förfina det hela. Råvarorna är musiken och musikens delar är tex takt, dynamik och klang. Frekvenslinjäritet spelar mig mindre roll, men musikens alla frekvenser bör vara med på något sätt för att man skall höra vad musiken gör. Färgning, vad är rätt? mm, mm. Vi får krydda hur vi vill bara det blir gott. Ovan nämnda livenummer saknade säkert en mängd HiFi parametrar, men inte tex dynamik, takt och klang. Men saknade man något. Inte det minsta. Mina bedömningar är således till största delen min subjektiva smak och med marginell mängd krydda från förnuft. Så vad det är värt för andra vet jag inte men alltid säger det väl något. Men så klart är det bra att veta vad som är min smak så kan man kryssa sig fram till egna slutsatser bättre, tror jag.
 10. Bra reportage som vanligt Apex! Jag inser att vi i vårt gäng missat ett antal rum som verkat intressanta men men, vi lär väl oss till nästa år kan jag tro Jag tycker att det lät mycket bra i flera rum, men alldeles särskilt bra hos t ex Tad, Nagra med Wilson, SME. Mest gåshud och lycka var det definitivt inne hos Finkteam - sista stoppet i lördags runt 17. Här fanns allt som gör att jag sitter kvar och lyssnar länge! Det fanns en urkraft kombinerat med finlir som jag inte väntade mig. Konstruktören själv var DJ och hade den goda smaken att spela både Funkhunter med Headhunters och sedan Sloppy seconds med George Clinton bas trummor och ett grymt sväng. Därefter temposänking med Cecile Verny Quartet som systemet spelade med bravur! Rörförstärkare från tyska Octave levererade kraften till Finkteams högtalare och det gjorde de på ett klart övertygande sätt. Mre 220 tror jag de heter. Skulle vara intressant att testa här hemma....
 11. Det är verkligen inte ofta man ser Linns tonarmar på andra verk!
 12. Håller tummarna!
 13. Inte riktigt med på hur det är kopplat där ovan men till ett "litet" system skall det då vara kabel från "väggen" -> Qx2 -> QBase med en QCore1 kopplad i den . . . .o så en QCore3 till elektroniken. ? Men skall bli intressant att följa, Apex testade väl Entreqs saker utan framgång. . . .se om Nordost funkar bättre kanske Kul test. Dom visade inga bilder på hur dessa såg ut utan lock?
 14. Fler lådor blir det. Men som Apex säger behövs inte alla för att få effekt. För varje låda som kopplades in blev det ytterligare en förfining. Själv upplevde jag framför allt ökad tydlighet/fokus samt klart bättre djup/3D. Men om QCORE1 gav bättre effekt än QCORE3 låter jag vara osagt. Upplevde dem som likvärdiga. Själva menar Nordost att man med fördel börjar med 1:an som kopplas till strömlisten. Om man inte har en NO-list med banan-anslutning så går det att få en kabel med spade i ena änden för att ansluta till en skruv på strömrenaren.
 15. Fick hem routern idag och imorgon sååååååååå
 16. Enligt Nordost kommer man riktigt långt med bara QKORE6 och en strömlist. Men för att få hela den härliga effekten Nordost kan ge är det ALLT som gäller. Men det väljer man ju så klart själv.
 17. Kul produkt från Nordost ( även om Entreq kanske inte tycker det ) men det blir en fasligt massa "lådor" . . 7st lådor för strömmen i systemet ovan o en hel drös med kablar. . . .blir lite rörigt i systemet kan man tycka
 18. Något som ibland slår mig och som jag funderar över är just hur olika firmor demonstrerar. Det är klart de som är målgruppen för det man vill visa inte bara vill lyssna på musik, utan också vill de höra bra demonstrationer där man upplyses om produkten och vad den kan, men man vill ju gärna höra det också. Testa sakerna på demonstrationerna, så att man hör skillnader och så man vet vad tex en strömrenare gör om man nu vill köpa den. Kan de som säljer inte själva demonstrera detta, hur skall kunden då förstå vad han skall ha den till? Detta gäller särskilt kablar, tweeks, strömprodukter mm. Varför skall jag ha en strömrenare? Visa det då. Demonstrera det tydligt. Det går ju faktiskt om renaren inte är kass. Vissa gör detta och har gott rykte. Mässa efter mässa och man lyckas. Tex Isotech och Nordost. De kan visa vad deras produkter gör så att man hör och förstår det. Nordost sticker ut här. Det är otroligt duktiga på att visa vad deras produkter gör. I år visades en produkt jag tror är ganska ny. QKORE. Rätt tung lådor. Det är egentligen 3 st lådor som kan kombineras lite beroende på ens anläggning men vad de gör är att skapa en extra jord, likt vår svenska Entreq. Först fick vi höra en del av en låt 2 ggr. Sedan med förta steget QKORE 1 för jordlisten, andra QKORE 3 för front end och tredje steget QKORE 6 för slutstegen i tur och ordning men den kan användas till mer också. Visst blev det nog lite bättre steg för steg. Det höll vi med om allihop. Sedan plockades allt bort. Och då var det som någon välte något. Jätteskilnad!!! Alltid samma sak när Nordost gör sådant här. Bedrövligt bra produkter som demonstreras tydligt. De gör tekniska saker man egentligen inte förstår, men man hör muskeffekten. Löp och köp! AudioPhysic Lät bättre i detta rum än där de demades "själva". Kan det bero på Nordost??? Moon??? Moon igen!!! Låter bra!!! Jordkablar. Monofilament så klart, vad annars? Skall SORT KONES behövas under... Så klart. Mycket bra instruktioner. Detta var en burk som var lite "integrerad" och jordade både strömlist, front end och slutsteg, men effekten är bättre om man har dedikerade burkar. Lär nu av detta! Begär sådan test av fler fabrikanter, butiker, demonstrationer eller vd det nu är. I detta test blev egentligen allt i musiken bättre. Det var som att skala av ett dimmigt filter för varje steg. Det lät bra från början tyckte vi men det blev ännu bättre med dessa prylar. Tillbaks igen och då lät det inte lika bra utan sedan. Att ha en extra "liten" jord fungerar och då blir man glad!
 19. Om Audiodata var förra årets oplanerade överraskning så var Finkteams rum årets. Första anblicken fick mig att rynka på näsan, anblicken av det stora basmembranet fick mig att le och musiken fick mig att vilja lyssna mer. Lite ovanlig design på mellanregistren. De gör visst egna membran. Och den härliga basen. Utseendet stick i alla fal ut och lämnar ingen oberörd. Liksom ljudet. Här var musiken i centrum. Riktigt härligt att lyssna på det system. Jag hörde fler under korridorsnacket som gillade detta rum. Dessutom fick jag en fin vinylskiva när jag gick. Bara en sådan sak! Men jag tyckte det lät bra även om jag inte fått en skiva, jag lovar. Detta märke vill jag höra igen.
 20. B&W och Esoteric med läcker estetik tycker jag. Men när de började spela hände dock ingenting i kroppen i relation till vad vi hörde runtomkring och hörde bara någon låt. Jag har hårt båda märkena spela bra i andra system. Så dra inga förhastade slutsatser. Det kan säkert trimmas så det spelar bra. Eller så behövde jag bara något att äta och en öl... Stanande en dryg låt sedan respass.
 21. Toppen UffeZ. Tack för informationen. Jag håller med om att det är en intressant spelare. Hade varit roligt att höra den i ett system man känner till. Jag tror inte den fick en rättvis effekt av de högtalare som den delades med.
 22. Audiodata från Salzburg lyssnade vi på förra året med stor glädje och var en av förra årets oplanarade rum vi besökte som dessutom lät riktigt bra . Då hade högtalarna aktiva basar, men i år har de utan aktiva basar på kundernas begäran. Bra med lyhörda företag. Det lät riktigt bra i år också. Elektroniken från Solution är ju "rätt ok" får man säga. Detta system är inte ett tekniskt utan ett system där det är ordning och reda på ljud samtidigt som det berör musikaliskt. Hade jag lätt kunnat leva med. Man kan tycka vad man vill om design men det borde gå at sälja på våra breddgrader. Jag tycker de är stilrena. Coaxialmembran för diskant och mellanregister som på TAD. De spelade på vinyl med något som såg dyrt ut det var nog samma som förra året. Kommer dock inte ihåg vilket märke. Brinkmann inspirerad ser det ut som.
 23. Brukar inte låta bilderna ligga kvar vid qoute men valde det denna gången för att få ett sammanhang. Det stämmer att jag tipsade Apexorca om att besöka Audiosilentes monter. Mest för att ta lite bilder. Att Simone stod i en monter med utrustning som inte egentligen matchade hans spelare visste jag redan. Det där med marknadsföring och att snacka ihop sig med någon av de större verkar inte vara Simones starka sida. Som redan sagt så har Audiosilente lagt 7 år av utveckling på sin skivspelare Blackstone. Konceptet är Thorens td124 som han ville utveckla vidare till den ultimata spelaren. Om den är det får andra avgöra men utifrån mina egna erfarenheter när det gäller skivspelare så vill jag ha högt vridmoment i skivtallriken samt tyst och jämn gång vilket de flesta skivspelartillverkare strävar efter och det verkar som att Blackstone uppfyller dessa kriterier. Om det sker via rem, direktdrift eller mellanhjul spelar ingen roll men enklast att nå kriterierna är med ett mellanhjul. Chassit (plinten) i Blackstone är tillverkad i isostatiskt pressad grafit, HDG. High Density Graphite som innehar en hel del intressanta egenskaper som värmetålighet upp till 2500 C, god elledningsförmåga och hög dämpfaktor vilket motverkar vibrationer mm. HDG är grunden till Nobelpriset i Fysik 2010 då de fick priset för Grafen men det är att gå för djupt med förklaring inom det området även om det är oerhört intressant. Jag tror att vi kommer få se mycket av Grafen och HDG i framtiden inom många områden. HDG finns i mängder av former. Nåväl, hela plinten är tillverkad i HDG inklusive benen. Alla slitdelar är tillverkat av högkvalitativt härdat stål. Axeln till huvudlagret är diameter 14 mm, step pully är 8 mm. Alltså ganska grova storlekar. Axlarna är handpolerade ner till närmsta möjliga undertolerans i förhållande till de självsmörjande sintrade bronslagren med en tolerans av 0.005 mm. Huvudaxeln har ett borrat hål i toppen där man fyller på olja och en slang är ansluten från lagerhuset till en reservoar vilket gör att man alltid har rätt mängd olja i lagret. Lagerhuset är tillverkat i gjutet stål vilket innebär att det är mycket formstabilt med låg utvidgningskoefficient. Axlarnas ändlager består av keramiska kulor i grade 3 vilket ger extremt låg friktion. Alla övriga roterande delar är tillverkade i aluminium och balanserade. Den 8 kilo tunga skivtallriken är tillverkad i gjuten brons, svarvad och balanserad. Ovanpå den ligger det en 20 mm tjock och 800 gram tung ”sub platter” i HDG. Motorn är en Papst asynkronmotor som har 5 gånger högre vridmoment än en Thorens td124 motor. Papst motorer var tidigare mycket vanliga i bandspelare bland annat. Tysta, starka och driftsäkra. Simone har lyckats köpa ett restlager av 105 stycken motorer vilket gör att det bara kommer byggas 105 st Blackstone. Elektroniken är designad speciellt för Audiosilente med quartz oscillator som mäter och styr hastigheten med ett optiskt öga 1000 gånger/varv till en rotationssäkerhet på 99.9998%. Enlig den uppgift jag har fått så är skivspelaren mycket tyst och den har det högsta vridmomentet som har uppmätts för skivspelare någonsin. Glömde att skriva att även tonarmarna är tillverkade av Audiosilente. 10” och 13”. Har inte så mycket information om armarna. Simone har inte lagt så mycket vikt vid design. Här är det teknik och funktion som gäller. Jag har försiktigt försökt förklara att han skall ta bort det blåa ljuset han har mellan skivorna i plinten men det verkar inte gått fram. I mitt tycke en otroligt välutvecklad och intressant skivspelare.
 24. Tack för det. Det kommer strax mer...
 25. Tack för expertinfo Perfect sense! Frank UB som jag fotade var lite ovanligt kopplad. Den hade bara en kabel från sig till en kontakt som satt bland andra mitt i en strömlist. Dead end??? Passiv på något sätt??? Funkar den som en tilläggsjordning?
 26. Stort tack för ditt superfina reportage från mässan Apexorca - mycket uppskattat! Instämmer med övriga att det är världsklass på både bilder och beskrivningar. Davidoff
 1. Load more activity